2014. 01. 31.

Praktikus ötlet...

...a PET palackok szájának, kupakjának felhasználására. Soha nem jutott volna eszembe, de valóban nagy ötlet a megkezdett csomagok megbízható lezárására. Így biztos, hogy nem megy veszendőbe semmi.

Az ötlet, kép a Pinterestről származik

Nem jártam az onkológusnál...

Lehet ez struccpolitika részemről, de valójában kedden már tűrhetőre csökkent a fájdalom, csillapító nélkül is túl voltam az éjszakán. Na olyan hamar lebeszéltem magam a látogatásról, hogy azt bárki megirigyelhette volna. Az azóta eltelt napok hol ilyen, hol olyan minősítést kapnának.Egyelőre nem megyek, amíg nem muszáj, vagy míg nem visznek.

Valahogy olyan gondolataim vannak, hogy ha elkezdem a panaszkodást az onkológusnak, akkor nem lesz megállás.Az elmúlt 6 évben én még nem voltam nála, csak a kezelések, meg az előírt kontroll megbeszélése miatt. Szeretném ezt egyelőre a jövőben is tartani.

Van egy másik "életem" is a Hoxán. Ott is tapasztalom fórumokból, hozzászólásokból, hogy egyre több embert érint személyesen is ez a gyalázatos kór. Az onkológián pedig látom, hogy az elmúlt években szerintem legalább 3x-ra nőtt a betegek száma és ijesztően sok a fiatal. Borzasztó időket élünk!! Akit nem érintett még meg ennek a lehelete, az is tanulja meg becsülni az egészségét és tegyen sokat, nagyon sokat azért, hogy ezt megelőzze. Vigyázzon mindenki nagyon magára, családjára, szeretteire!! A bajt jobb megelőzni, mint küzdeni vele, ellene!!

2014. 01. 30.

Bizsutartó képkeretből

Hobbyboltban, barkácsboltban kapható különböző vastagságú kisebb-nagyobb parafa tábla. Ez az alapja a tartónak.
Bilder oder Fotos hochladen
Méteráru boltban kapható különböző színű filc. Mindkettő méretét a képkeretünk és elképzelésünk határozza meg. Ha a képkeret nagyon kopott, színben harmonizálóra lefesthetjük akril festékkel, de meghagyhatjuk antik kinézetében is.

Száradása után a hátoldalon üveges rögzítővel, vagy apró szögekkel rögzíthetjük a parafát és a rajta lévő filcet a keretbe.

Akasztónak barkácsboltban, bútoros kellékeknél válasszunk gombokat, ami lehet teljesen különböző, de akár egyforma is.

2014. 01. 28.

Cukkini chips, ahogy én készítem

Két kisebb cukkinit(ez 2 lapos gáztepsi lesz) legyalulok héjastól, amit előtte jól megsikáltam. Nem az uborka gyalut használom, ennek vastagabbnak kell lenni, 2 mm legyen egy szelet. Megsózom, elkeverem, állni hagyom szitában, vagy szűrőben, hogy a keletkezett lé kicsurogjon. Később szétterítve konyharuhával, vagy konyhapapírral a lehető legtöbb nedvességet felitatom róla, majd   őrölt borssal leheletnyit megszórom.
Kevés oliva olajjal itt-ott megcsepegtetem,összekeverem, majd nekiülök sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenként lerakni. Lehet szorosan egymás mellé, úgyis kicsit összesül.
180 fokos sütőben pirosra sütöm, és kész. Lehet készen is venni, de ezt én csináltam és tudom mi van benne. Mondjuk azt nem tudom, hogy a cukkini mit kapott, míg nevelkedett.:DDD Lehet jobb is, hogy nem tudom! Van aki szárazon süti, többféle ízesítéssel, de én ezt szeretem.
Fotó a Googleról pattintva

Én hívlak élni


Hallgasd meg mit suttog az élet,
élni hív újra meg újra téged.
Ne nézz vissza a sáros útra,
legyen előtted minden tiszta.

Emeld fel fejed, lásd meg a szépet
szemed kékjében égjen a fényed..
Lásd meg végre, hogy szeretnek
még akkor is, ha nevetnek,
hisz mosolyt te csalsz arcukra,
ismerj bennük magadra!

Soha ne bánd, ha fáj,
hisz erőre így találsz.
S mi most bánatot okoz
később nem lesz rá gondod.

Hidd el jól tudom, hogy fáj,
de hinnünk mindig muszáj.
Fogd a kezem, ha úgy érzed,
hogy szívedből kihull az élet.

Ne keresd már, hogy hol tévedtél,
ne sírj azon, mit meg nem tettél.
Gyere velem, én hívlak élni
vérző szívvel is remélni...
 
Dsida Jenő

2014. 01. 26.

Benéztem.....

...és elszégyelltem magam, mert eléggé elhanyagolom mostanában a blogomat, pedig nagy elhatározásaim voltak a megújításával kapcsolatban. Elég régóta nem is írtam magamról, így akit esetleg érdekelt, az sem lehet tájékozott elmaradozásaimat illetően.
Talán a legutóbbi kontrollnál írtam magamról, ami eredmény nagy elhatározásokra kényszerített. Áttértem(autodidakta módon) a makrobiotikus táplálkozásra, teljes mértékben lemondtam mindenféle hozzáadott édesítőről és minden állati fehérjéről (Allácskám, gyógyítóm tanácsára a kefírt kivéve). Bevezettem és hozzám képest igen lelkiismeretesen végeztem a napi testmozgást is, amit  én  inkább tornának látszó bohóckodásnak neveznék, amibe némi csakra masszírozás is vegyül. Szóval mindent összegezve, ez az amit önként, saját elhatározásból teszek magamért, mivel az orvosaim már lassan 3 éve kifogytak az ötletekből, mert a szokásos repertoár rajtam soha nem segített és a műtéti beavatkozás is kizárt.

 A karácsonyi kilengésemtől eltekintve, ezt - legnagyobb ámulatomra magam felé, - sikerült is tartanom. Ennek folyományaként az elmúlt csaknem 4 hónap alatt lefogytam 14,5 kg-ot   A célom nem ez volt, de ez számomra igen örvendetes mellékhatásként bekövetkezett.

Az elmúlt héten volt az újabb kontroll, aminek eredménye az áttétek kisebb (5-9 mm)növekedését mutatja, de a doktornő szerint ez egy aránylag jó lelet az időfaktort figyelembe véve. Sajnos ezt, szinte azonnal követően új, eddig nem tapasztalt fájdalmak jelentkeztek és vannak mind a mai napig. Ez más, mint a korábbi már megszokottak és erősebbek is annál, hogy elhanyagolhatóak vagy tűrhetőek lennének. Sajnos az itthon lévő fájdalomcsillapítók sem segítenek, csak az onkológustól várhatok ötletet az enyhítésre. Nem volt szándékomban nála személyesen megjelenni, csak e-mailben tájékoztatni az eredményről, de a kórság másképp intézkedett, így szerdán teszem nála tiszteletemet.

Mindent összegezve, mostanság nem igazán vagyok jól, a lelkemet sem sikerült még felráznom, mert úgy érzem, hogy az idő eljött és inkább a tényeket kellene elfogadnom, mint bármi eszközzel harcolni ellene. Február 1-én lenne 6 éve, hogy az első műtétemen túlestem és azok, akikkel együtt akkor felvettem a harcot a rák ellen, már mind elmentek közülünk, egyedül vagyok az élők sorában. Ennek tudatában készülök a hátralévő időmre, de nagy szükségem lenne egy pici, halvány reményre, hogy egyszer szépen, csendben elalszom, mert az Úr így szólít magához, vagy emberhez méltón fogom tudni végigcsinálni.


2014. 01. 20.

Nem tudja valaki, hogy....

...mi a probléma a Linkwithinnel? Az utóbbi időben már kétszer újra feltöltöttem, de már megint nem működik.
Esetleg van helyette valami más?? Köszike előre is, ha segít valaki♥♥♥

2014. 01. 18.

Egy hatalmas ötlet...

..ha a gyerek, vagy az uncsika nem szereti a gyümölcsöt.Ezzel a kis ravaszsággal rászoktathatjuk.
A gyümölcs húsát pépessé turmixoljuk, a magos gyümölcsök masszáját szitán átpasszírozzuk, majd szilikonos sütőlapon vékonyra terítjük. Alacsony hőfokon - hogy a vitaminok ne károsodjanak - megszárítjuk.Ha jól megszikkadt, gumiszerűvé válik
Sütőpapírral leborítjuk és a tepsit felfordítva kiimádkozzuk a képződményt a tepsiből. Éles késsel papírostól csíkokra vágjuk, feltekerjük.

Az uncsikának, gyerkőcnek úgy tálaljuk, mintha gumicukor lenne, valójában jó adag vitamint sikerül így beléje juttatni.:DDD


Forrás: http://www.joybx.net/articles/1192.html

2014. 01. 15.

Figyelmedbe...

Ha az orrod eldugult...

 ....nagyon jó módszerem van, szintén az én kedvenc gyógyítómtól, Allától. Cseppentős üveget csaknem tele öntesz extra szűz oliva olajjal és belecseppentesz 10-15 csepp eukaliptusz olajat, vagy vietnámi olajat. A mennyiséget neked kell kitapasztalni, hogy mennyi a még tűrhető számodra, tehát először kezdd 10 cseppel.
Ezt kell az orrodba felkenni, naponta legalább 3x, 1-1 alkalommal 5 cseppet. Minden használatkor az üvegcsét alaposan fel kell rázni, Allám kötelező előírása szerint,  min.21x. Nagyon hamar kihozza a rosszaságot belőlünk,  allergiásoknak pedig megelőzésre is nagyon jó, mert leköti az orrjáratokban a polleneket és ami nagyon lényeges, nem szárítja ki a nyálkahártyát.

Az előző bejegyzésemnél Mammka kedves hozzászólására válaszként is leírtam ezeket, de hasznos ha ezt mindenki megismeri ezért itt is megosztom Veletek!!

Ui: Évikém előző bejegyzésemhez írt hozzászólásából arra következtetek, hogy esetleg nem elég érthetően írtam le az alkalmazást. Ezt az olajat bizony az orrjáratba kell felkenni és nem külsőleg az orrunkra. 

2014. 01. 14.

Bacik, vírusok ellen természetes módon

Ezt a csodaszert a t.gyógyászom tanácsára 1998-tól fogyasztom preventív
módon, kúraszerűen. Azóta én nem voltam influenzás, csak abban az évben, amikor az onkológus kötelezően elrendelte az oltást a H1N1 vírus miatt. Megfázva ugyan voltam, de azt csakis saját magamnak köszönhettem. Az első adagot már okt. elején elkészítem és egész december végéig tart az évenkénti kúrám.

Hozzávalók egy családi adaghoz,(amit természetesen felezhetsz, negyedelhetsz):

12 fej fokhagyma és 12 citrom leve.

A fokhagymát megtisztítva ledaráljuk, reszeljük, vagy turmixoljuk pépesre, majd hozzáöntjük a citromok szűrt levét, összekeverjük. Minden műveletet igyekezzünk műa. eszközzel végezni, vagy legalábbis ügyeljünk arra, hogy a massza minél kevesebb ideig érintkezzen fémmel.
Zárható üvegbe tesszük. 6 napig szobahőmérsékleten tartjuk, naponta műa.kanállal megkeverjük. A 7. naptól hűtőben tároljuk, de a kavargatást akkor sem hanyagoljuk. Az érlelési folyamat összesen 12 nap, de a 10. naptól már fogyasztható. Ekkorra már nem kell félnünk attól, hogy nem éppen kellemes ájert terjesztünk magunk körül.

Adagolása:

Minden este, lefekvés előtt, amikor már nem szándékozol semmit magadhoz venni, 1 műa.kávéskanálnyi masszát egy decire felengedsz langyos vízzel és azt apránként elkortyolgatod. Innentől kezdve az immunrendszered napról-napra izmosodik és képes lesz ellenállni minden fertőző nyavalyának., de jobban is fogsz aludni, rendben fogja tartani a vérnyomásod,  az ereket is tisztítja és csökkenti a gyulladást is, szóval összegezve egy NAGYON SOKOLDALÚ természetes gyógymód!

Előfordulhat, hogy érlelés közben a massza megzöldül, ez függ a fokhagyma fajtájától, de ez nem csökkenti a hatását!! A hozzávalókat felezheted, negyedelheted, de az érlelési idő ebben az esetben is 12 nap. Én 3 nagyobb fej fokhagymából szoktam magamnak egyszerre megcsinálni és az csaknem egy hónapra elegendő.

Jó egészséget kívánok!!

2014. 01. 07.

Imádkozom egy szebb világért


Imádkozom egy szebb világért,
amit a gondolat teremt.
A fénylő Napom sugaráért,
fénye járja be lelkemet.
Imádkozom teérted, s értem,
legyen itt végre szebb világ!
Váljak jobbá, mint eddig éltem!
Ezért mondok egy szép imát.

Tengernyi ember él e földön,
s élhetnénk mind, mind boldogan.
Ne legyen létünk puszta börtön,
szabaddá váljunk oly sokan.
Mit is jelent szabaddá lenni?
Ne tartson féken félelem!
Akarjunk újra naggyá lenni,
lépj be a fénybe énvelem!

Imádkozom. Nem harcba hívlak!
Jövőnk másképp is élhető.
A virágok könnyedén nyílnak,
figyeld meg, s lám megérthető.
Nincs helye itt erőlködésnek,
felejtsd hát minden gondodat!
Örülj tavasznak, ébredésnek,
s váltsd most valóra álmodat.

Tiéd a gondolat hatalma,
ha uralod, csak jót teremt.
Lehúz a gyengék aggodalma,
emeld hát fel tekinteted!
Nem elég csak a jóra vágyni,
tudnod kell azt, hogy létezik.
Lélekben kell világot látni,
lelked a szépre éhezik.

Szeretet magját szórd a szélbe,
szívek "földjébe" vesd csak el!
Mosolyt önts éltető vízébe,
s öröm legyen, mikor kikel!
Arcon mosoly, a szívben béke,
- legyen zászlónk és címerünk!
Testünk és lelkünk egészsége,
váljon teljessé így velünk!

Imádkozom az Istenemhez,
és hozzád is, mert benned él!
Imádkozz, ezzel jót teremthetsz,
hogy mától boldogabb legyél.
Mosolyt vigyél a csüggedőknek,
gyógyíts meg fájó lelkeket!
S ha téged is imába szőnek,
együtt örülök majd veled.

*Aranyosi Ervin*

Blogbajok

Elnézést kérek minden Kedves Olvasómtól, aki már korábban is tapasztalta, hogy nem működik a képes linkajánlóm, de a kereső sem. A LinkWhithinnel kapcsolatos problémát az ünnepek alatt tapasztaltam, a kereső működésképtelenségét csak tegnap. Megpróbáltam a hibát orvosolni, de nem jött össze, ezért mindkettőt töröltem. Be kell látnom, hogy már nem vagyok képes a technikához felnőni, így megadom magam és segítséget hívok. Addig is türelmet kérek mindenkitől.Köszike ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...