Filmek, videók

Ha még nem tetted meg, lécci a zenét lekapcsolni!
Ide, egy csokorba szeretném összegyűjteni azokat a videókat, filmeket, amik számomra emlékezetesek, valamiért megragadtak, többször is szívesen megnézek és másoknak is szeretnék ajánlani. Legtöbbet csak a YT-ról tudom ajánlani, mert a blogger mást nem favorizál(vagy én nem tudom az elhelyezés módját) és ott sajnos előfordul, hogy a mai nap még megtalálható ajánlat holnap már nem érvényes, mert törölték. Ebben az esetben én kérek elnézést. A gyorsabb megjelenés érdekében a legtöbb esetben linket használtam, ezeknél vagy a film címére, vagy a link jelölésére(ITT) kell klikkelni.
Sikeres válogatást, jó szórakozást kívánok!!


A fiatal ír gitáros egy nap találkozik egy csellistával New Yorkban. A talákozásból egy gyermek fogan, August Rush, ám a fiú árvaként nő fel. A különleges zenei tehetséggel megáldott gyermek tehetségét arra használja fel, hogy megkeresse szüleit. Egy nap, egy idegen Wizard nevű férfiban lel segítségre, így együtt indulnak útjukra......
Forrás:Glória.TV/Nabucco gyüjteménye

Dan Millman önéletrajzi könyve alapján!
A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének. Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban. Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved, ami miatt az orvosok szerint már soha nem versenyezhet. Felkeresi hát Socratest és segítséget kér tőle, hogy készítse fel őt, mert Dan még legbelül érzi, hogy nem szabad feladnia. Szellemi és fizikai korlátait legyőzve Dannek sikerül újra formába lendülnie, és még az eddig elhanyagolt barátaival is jobb lesz a viszonya. Azonban arra nem gondol, hogy az edzője már lemondott róla és nem engedi, hogy részt vegyen a következő versenyen...


(Mb.amerikai film igaztörténet alapján)
Megtörtént eset szolgál a film témájául. A Madison család nagy szeretetben, odaadással neveli három, fehérvérűségben szenvedő gyermekét. A két szülő számára mindennél fontosabb a család, még egy negyedik gyermek fogadására is vállalkoznak. Amikor legnagyobb fiúkról kiderül, hogy a sok vérátömlesztéstől megkapta a rettegett betegséget, az AIDS-t, a család kétségek között őrlődik: vállalják-e a negyedik gyermeket, vagy tegyenek meg mindent halálra ítélt fiúkért.


(Mb. amerikai filmdráma, valós esemény alaján)
Tiffany Rubin egy dél-koreai férfihez ment feleségül, de a házassága tönkrement. A szülők a gyermekelhelyezésen vitatkoztak, mígnem az apa elrabolta a hétéves Kobét a volt felesége New York-i otthonából, és magával vitte Dél-Koreába, Szöulba. Az anyja sürgetésére Tiffany felvette a kapcsolatot Mark Millerrel, az Amerikai Egyesület az Elveszett Gyerekekért nevű jótékonysági szervezet vezetőjével. Mark segítségével Tiffany Koreába utazott, hogy egy merész terv keretében hazahozza a fiát. Igaz történet alapján.


(színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film)
A hatvan éves válóperes ügyvéd Emily Bennett (Teri Polo), ügyfele Margaret Harper (Donna Mills) aki szintén ügyvéd és számos válást látott már.Kenton Rhodes (Robert Mailhouse) szintén válóperes ügyvéd, aki Margaret férjét, Martint (Barry Bostwick) védi a perben. Amikor Emily és Kenton találkoznak rögtön egymásba szeretnek, és kezdetét veszi egy izgalmas szerelmi kaland.


(színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film)
Két rivális középkori család verseng a hatalomért és szerelemért a mesés reneszánsz világában. Will tanuló, akit professzora küldött dolgozni a vásári forgatagba, miután hiányzott jó pár óráról. Itt találkozik a kedves és elbűvölő Kate-tel, aki banki munkájával hagyott fel, csakhogy dolgozhasson a vásáron. Itt kezdődik ez a modern kori szerelmi történet, reneszánsz köntösben!


(színes, magyarul beszélő, amerikai-spanyol vígjáték)
Sofia (Rosa Maria Salda) híres zongorista, és jó pár éve elvált három lánya apjától. Ám most a bulin nagy hírrel rukkol elő: újból szerelmes lett. Úgy tűnik, a lányok jól fogadják a hírt, noha anyjuk figyelmezteti őket, hogy új szerelme kissé fiatalabb nála, szintén zongorista és van itt még valami: szintén nő. A három nővér megpróbál felvilágosult, toleráns nőhöz illően reagálni, de hamarosan megszületik a terv, amivel véget vethetnek anyjuk románcának.(színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film)
A 9 éves Terry McQueen csendes életet él apjával Maine államban, ahol az apa rendben tartja év közben a nyáron az óceán partjára utazók nyaralóit. A hosszú és nyugodt téli hónapok során senki nem vetődik erre a vidékre, ez a tél azonban más, mint a többi. Váratlanul megjelenik a gazdag Wenthworth-család és lányuk, Katherine, hogy nyaralójukban nyugodtan töltsék el a karácsonyi vakációt. Az ünnepre azonban egy, a családot súlytó szörnyű tragédia árnya vetül, mely a fiatal Terry életről alkotott felfogására is nagy hatással van.

30 évvel később Terry-t még mindig kísértik a hajdani szörnyű téli szezon emlékei. Ekkor Terry már rég nem látta apját, és Los Angelesben éli a hollywoodi ügynökök eseménydús életét. Amikor apja meghal, Terry kénytelen visszatérni a helyre, amit mindig szeretett volna elfelejteni, és szembenézni apja emlékével, aki sosem tanította meg őt arra, hogy mit is jelent a család valójában.

Régi otthonában apja holmija közt Terry talál egy régi, be nem fejezett javításról szóló megrendelést. Terry-nek először esze ágában sincs foglalkozni a megrendeléssel, ám végül úgy dönt, saját maga fogja teljesíteni azt, és végre szembenéz a múlttal. A megrendelő nem más, mint Katherine Wenthworth, akivel 30 éve találkozott utoljára. Katherine is azért érkezik vissza Maine-be karácsonyozni, hogy újra megnyissa a régi családi nyaralót, és leszámoljon a múlt kísérteteivel. Terry számára is elérkezett a lehetőség, hogy átgondolja életét, és kapcsolatának megromlását apjával. Terry és Katherine egyaránt elindulnak az úton, mely megtanítja őket a megbocsátásra és a felejtésre, és arra, hogy az életben a lehetőségek mindig végtelenek.


(Mb. csehszlovák film)
 A cseh falucskában mindenki éli a maga csöndes kis mindennapjait. Amolyan nyugodt, friss kenyérillatú, csípős hajnalokon kakaskukorékolós településről van szó, ahol csupa jószándékú, dolgos ember él. Szeretnivaló hőseink a maguk ráérős módján görgetik életüket: a természet szépségeitől elvarázsolt, lírikus alkatú doktor úr a lelkek nagy gyógyítójaként oldja meg nap mint nap a falu lakóinak gondjait; a fiatal fiú öngyilkosságot követ el a tanárnő viszonzatlan szerelme miatt; a mérnök meg minden nap toboroz hat mozinézőt, hogy a féleszű fiú házában hetyeghessen a férjezett titkárnővel.Ez a félnótás egyre több bosszúságot okoz a sofőrnek, aki mindaddig fiaként gyámolítja őt, mígnem egy nap betelik a pohár, s kijelenti, hogy nem hajlandó többé vele dolgozni. Főhősünk - a téesz ütődött, de kedves kocsikísérője - ezzel egy időben levelet kap Prágából, ahol állást kínálnak neki. A dolog mindenki számára gyanús, így aztán összeül a kupaktanács: a szomszédasszony, a téeszelnök, meg a mérnök, hogy kiderítsék, mi rejlik e különös ajánlat mögött...Forrás:http://www.filmkatalogus.hu


(Jirzi Menzel kacagtató vígjátéka)
Gyönyörű kis cseh falu Kreskó, ahol a film hősei élik a maguk hétköznapi, bár egyáltalán nem unalmas életét. Mintha a falut körülvevő erdő üde levegője hatná át az életüket, a szomorú eseményekben is meglátják a dolgok fonákját, a humort. S ennek a szatirikus humornak a legjobb ismerője nem más, mint Bohumil Hrabal és Jiri Menzel. Mert valljuk be, hol máshol is történhetne biciklis vaddisznóüldözés vagy disznótor egy Trabant hátsó ülésén, mint egy Hrabal műből készített Menzel filmben. A cseh kisemberek, mint például ebben a filmben is, utolérhetetlen leleményességgel élik az életüket és nem történhet semmi olyan dolog - még a rusnya darazsak csípése sem - mely kizökkentené őket békés derűjükből.
Forrás:Port.hu/


(színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma)
Paul Stanton (Dermot Mulroney) Santa Fe kerületi ügyésze és felesége, Diane (Diane Kruger) minden egyes nap arra várnak, hogy biztató hírt kapjanak a donorközponttól. Kislányuk, Chloe (Mia Stallard) degeneratív betegségben szenved, csak a tüdő transzplantáció mentheti meg az életét. Az idő azonban sürget, a várólistán pedig sokan megelőzik. Így amikor Paul megtudja, hogy egy mexikói sebész illegális műtéteket végez, habozás nélkül úgy dönt, megkeresi az orvost.
Forrás:Port.hu


(Mb.amerikai vígjáték)
Néhány New York-i fiatalról szól a történet. Az írói pályával küszködő Samnek a magánélete sem rózsás. Befogad egy fiatal, magányos fiút. Miközben megpróbál apja helyett apja lenni, odáig van Mississippiért, az énekesnői babérokról álmodó pultoslányért. A nő beleegyezik, hozzá költözik, hogy kipróbálja, milyen egy "igazi" kapcsolat. Rasheen jelenléte azonban sutává teszi a dolgokat. Sam egyik alkalmi barátnője, Annie ritka betegségben szenved, amely miatt nincs haja. Ezért nem találja a helyét, egyik kapcsolatból a másikba ugrik. A házaspár Charlie és Mary is Sam barátja. Életük nagy lehetősége előtt állnak, ám az új állás miatt Los Angelesbe kellene költözniük.  
Forrás:Port.hu/ 


(színes, amerikai filmdráma,)
Aron Ralston egyedül indul a Utah államban lévő kanyon falainak megmászására. Egy rossz mozdulat következtében megcsúszik, és olyan szerencsétlenül esik, hogy egyik karja egy sziklavájatba szorul. A fiatal hegymászó öt napot tölt ebben a helyzetben, miközben lepereg előtte az élete. Miután rájön, hogy nem számíthat segítségre, minden erejét és bátorságát összeszedve levágja a beszorult kezét. Egyedül, legyengülve a vérveszteségtől, nem sok esélye van a menekülésre. Az akaraterejével azonban leküzdi a nehézségeket
.
(Egyelőre nincs ajánlóm, tartalom hozzá)


(Mb. amerikai kosztümös történelmi film)
Thornton Wilder világhírű regényének megfilmesítésében öt, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem álló utazó élete kapcsolódik össze egy tragédiában. Útjuk Peruban, a Szent Lajos király-hídon keresztezi egymást a végzetes napon, 1714. augusztus 20-án. A híd hirtelen összeomlik és ők mindannyian a mély szurdokba zuhanva lelik halálukat. Baleset volt? Vagy esetleg volt valamilyen közös kapocs, ami halálukat okozhatta? A filmben egy pap utazása során arra a megdöbbentő feltevésre jut, hogy esetleg a véres tragédia hátterében isteni akarat volt.

(feliratos dokumentumfilm)

(feliratos dokumentumfilm)


(színes, amerikai filmdráma, 1998) 
A 10 éves Sunny Mathews nem csak testileg, de lelkileg is összetörik abban a balesetben, melyet édesapja nem él túl. A tragikus eseményt követően a lány már csak bottal tud járni, és a lelki trauma hatására teljesen magába zárkózik. Kedélyállapota csupán akkor kezd el javulni, mikor édesanyjával, Kathleennel együtt Ben Taylor, az egykori rodeó sztár lovas farmja szomszédságába költözik. Sunny ugyanis megismerkedik Ben egyik lovával, a betörhetetlennek tűnő, lesántult Gingerrel, aki irán napról napra nagyobb érdeklődést mutat. Az érdeklődésből hamarosan barátság, majd egy olyan szoros kötelék lesz, amely mindkettőjüket elindíthatja a gyógyulás útján.


Stendhal regénye angol filmkészítőkkel Ewan McGregor, Alice Krige és Rachel Weisz főszereplésével. Nos, aki nem olvasta, annak röviden a lényeg: igaz szerelem az életben egyszer van csupán, a többi talán csak annak hű mása lehet.


(Mb.amerikai krimi)
Washingtonban meggyilkolnak egy szenátort. A gyilkos sajátos módszere arra utal, hogy az egykori szovjet ügynök keze lehet a dologban. A Cassius fedőnevű fickó régi ismerőse a CIA-énak, az egyetlen gond, hogy mindenki úgy tudta, meghalt. A fiatal, zöldfülű FBI-ügynök, Ben Geary mellé ezért bevonják a nyomozásba Paul Shepherdsont, az egykori, tapasztalt kémelhárítót, aki sokáig hiába vadászott Cassiusra. Geary, aki Cassiusról írta a disszertációját, meg van győződve róla, hogy a kém aktivizálta magát, ám Shepherdson szerint mások állnak az ügy hátterében.


(Feliratos amerikai film)
Egy 47 éves keresztény ember (Michael Blain-Rozgay) egy nem kívánt válás után válaszokat keres fájdalmai enyhítésére és az élet igazi értelme után kutat, amikor találkozik egy nővel egy váláskezelési csoportban. Kapcsolatuk hamar barátsággá kovácsolódik, s megtalálják a közös pontot életükben: mind a ketten sokat gondolkoztak azon, hogy végleg elvesztették azt, akit elsőként szerettek meg igazán. Ahogyan az elvesztett lány emlékeikről beszélget, egyre inkább sajnálja, hogy szakított vele...és most, 30 évvel később... Újra látni szeretné.
Forrás


(Feliratos amerikai film)
A film saját megítélésem szerint roppant tartalmas. Nem üresen peregnek a képkockák. Amikor elsőként megnéztem, gondolataimat Pál apostol Korinthusbeliekhez írott első levele 13. fejezete – a szeretet himnusza – szőtte át.

Mit jelent szeretni? A film a szeretet törvényének betöltésére villant fel negatív motívumokat és pozitív példákat, végül a helyes magatartást erősíti meg és mutatja be a békességet, az igazság gyümölcseként.

Sokak számárára van válasz e filmben, nem is csupán egy kérdésre. Hogyan lehet emberségesen viszonyulni az embert próbáló helyzetekben az ellenségnek vélt félhez. Hogy lehet a mindenkiben bujkáló önzésre nem önzéssel válaszolni. Egyáltalán lehetséges? Nem az e a jogos, hogy a minket ért sérelmekre mi magunk szolgáltassunk igazságot?


(Feliratos amerikai film, megtörtént esemény alapján)
A huszonéves Caden Indiában bulizik barátaival. Megszokta a jómódot, az amerikai gazdagok életét. Azonban fordulatot vesz élete, és először hajlandó segíteni másokon: egy éhező férfin és a kislányán.

Ez a mozifilm egy fiatal amerikai srác szemszögéből mutatja be az indiai szexrabszolga-kereskedelem azon ágát, amely a kisgyermekek (akár öt évestől) kiárulásával (meggyalázásával) foglalkozik. A srác egy elkényeztetett gyermekkor után bulikban keresi a menekülést Isten elől, akit lényegében soha nem tapasztalt meg az életében, pedig sokat vitték keresztény közösségekbe. Amikor egy ilyen bulizós körútra indul el barátaival, Isten lerántja a leplet a szeméről, és meglátja a valóságot maga körül. Életveszélyes helyzetekbe bonyolódik bele, és a végére teljesen elveszettnek látszik minden..
Forrás

(Feliratos amerikai film, megtörtént esemény alapján)
Amikor egy fegyveres megölt 5 amish gyereket és megserult 5 másik , a világ es a média figyelmét felkeltettek a tragikus események.Egy gyaszolo anya szemén keresztul, (Ida Graber), ez a film feltárja az amishok bámulatos reakciójat a borzalmas lövöldözésekre - a megbocsátást és az együttérzést.(Boróka ajánlásával)


magyarul beszélő, amerikai romantikus film
Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa és legfőképpen, imádja a nőket. Javíthatatlan cinikus és alkalmatlan a hűségre. Ám egy este egy étteremben ismerős arcot pillant meg: egy fiatal lányban régi szerelmét véli felismerni. Nem véletlenül. Charlotte (Winona Ryder) anyja sok évvel ezelőtt a szerelme volt. E találkozással Will számára újra kezdődik a fiatalság. Még egyszer, utoljára igazán szerelmes lesz, de a sors úgy akarja, hogy szembenézzen vele: számára lejárt a szerelem ideje. 

Gyógyíthatatlanok? - Tüdőrák ITT

Gyógyíthatatlanok? - Prosztatarák  ITT

Gyógyíthatatlanok? - Mieloszplázia  ITT

Gyógyíthatatlanok? - Non-Hodgkin Lymphoma  ITT

Gyógyíthatatlanok? - Melanoma ITT

Gyógyíthatatlanok? - Diagnózis nélkül  ITT

 Bármilyen rákbetegség heteken belül gyógyítható?

(Magyar-amerikai film)
Ilona születésnapján András egy dalt ajándékoz a nőnek, első és egyetlen szerzeményét: a "Szomorú vasárnap"-ot. Az étteremben tartózkodik egy fiatal német kereskedelmi utazó, Hans Eberhard Wieck, aki Szabó zseniális göngyölt húsától és András csodálatos zenéjétől elragadtatva szintén beleszeret Ilonába. A nő azonban visszautasítja őt. Amikor Wieck ittasan és boldogtalanul a Dunába veti magát, Szabó megmenti és elkíséri a Németországba induló vonathoz.
Egyikük sem sejti, hogy a "Szomorú vasárnap" ezen a napon túl is összeköti majd sorsukat. 


Szabó Magda:Az ajtó

Szabó István filmje
Az volt fontos, hogy azt, amit Szabó Magda a szavakkal kifejezett, megpróbáljam gesztusokkal, arcokkal, tekintetekkel, a színészek közti viszonyokkal megjeleníteni" – fogalmazott a rendező, aki Az ajtót „nagyon szép feladatnak és komoly kihívásként" jellemezte. A film érdekessége, hogy azoknál a jeleneteknél, amelyek Emerenc múltját mutatják be, nem csak a flashbacket, azaz a tér–idő-montázst használja a rendező, hanem ezeknek a jeleneteknek a színvilága is látványosan elkülönül.
(Wikipédia)


kanadai-amerikai filmdráma,
Az 1860-as évek Amerikájában járunk. A klasszikus elveket valló Mary Bassett (Helene Joy) egy szerény New Hampshire-i farmot bérel és férje halála óta egyedül neveli három gyermekét. A nő keményen dolgozik, hogy ellássa őket és törlessze tartozását szigorú bérlőjével szemben, a Hálaadás közeledtével azonban úgy érzi, hogy segítséget kell kérnie a családtól elidegenedett anyjától, a tehetős Isabella Caldwelltől (Jacqueline Bisset), aki annak idején azért tagadta meg lányát, mert úgy érezte, hogy a nem a hozzá illő férfihoz megy feleségül. Isabella hallgat a hívó szóra, és mikor megékezik, azonnal beveti befolyását. Megvásárolja a farmot, magához édesgeti Mary gyermekeit és azt tervezi, hogy az egész családot Londonba költözteti. Hogy megvédje magát és gyermekeit Isabella kontrolljától, Mary úgy dönt, hogy feltárja anyja múltjának titkait, mellyel talán végleg elvághatja magát tőle, de ő bízik benne, hogy a feltárulkozást követően még szorosabbá válik a családi kötelék és a família együtt ünnepelheti meg a Hálaadást...
                                                           **************************

(Mb. amerikai filmdráma) 
Joshua-t (Tony Goldwyn) egyszerű asztalosként ismerik egy kisvárosban. Elismerik emberi értékeit, senki sem kérdezi, hogy honnan érkezett. Addig a pillanatig nem is volt ez fontos, amíg Joshua el nem követte az első csodát. Hogyan lehet egyszerre valaki négy helyen? Neki sikerül. Gyógyítania is sikerül, sőt életet, házasságot és gyermeket menteni egyaránt. Hirtelen hisztérikus érdeklődés kezd kibontakozni körülötte. Joshua fullasztó légkörbe kerül, egy idő után bénítónak érzi az emberek heves közeledését, csodavágyát. Megérné-e vajon másodszorra is megváltani az emberiséget?
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco
*****************************

(Mb. amerikai filmdráma)
Nick művezetőként dolgozik egy építkezésen és munkája mellett bizony nem sok ideje jut a családjára. Mabel, a feleség szenved házastársi és anyai szerepében a kapcsolatban, mivel semmi lehetősége nem adódik az önmegvalósításra. A pár már régóta tervezi, hogy gyermekeiket a nagyszülőkre hagyva végre kettesben töltenek egy estét, ám egy munkahelyi csőtörés keresztülhúzza a számításukat. Nick egész éjszaka a hiba elhárításán dolgozik. Az elkeseredett asszony elmenekül otthonról, a városban bolyongva egy ismeretlen férfibe botlik, mely másnap vitás helyzetet eredményez köztük. A vita végén Mabel idegösszeomlással kórházba kerül, s bár férje szeretettel próbálja segíteni a gyógyulását, a kezelést követően hazatérő nő mégis öngyilkosságot kísérel meg.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco
*****************************

(Mb. amerikai filmdráma) 
Omar Metwally, a 28 éves amerikai tanuló ösztöndíjat nyer, hogy megírja a korábban elhunyt latin-amerikai író, Jules Gund életrajzát. Mielőtt azonban hozzákezdene, az író testvérével, Adammel és özvegyével, Caroline-nal kell találkoznia, hogy az életrajzi mű megírásához megkapja mindkettőjük hozzájárulását.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco
*****************************


 

  Mb., amerikai filmdráma,  
A rossz házasságot a gyermekáldás megváltoztatja egy időre. Ám öt év múlva megkezdődik a harc a gyerekért. Ki lesz a válság igazi áldozata?

A jövő kezdete

(Mb. amerikai filmdráma)
Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.
Az akció első lépéseként Trevor befogad házukba egy hajléktalant. Anyja persze nem tűri a hívatlan vendéget, és rövid úton kidobja, de ezzel nem veszi el fia kedvét. Sőt: a fiú újabb segítő-akciót tervez, és még ő sem sejti, tettei mekkora hatással lesznek mindannyiuk életére.

********************
A nevelőnő

(Mb. amerikai filmdráma 1998)
A távoli skót szigeten vállal állást az 1840-es évek elején egy, zsidó családból származó, iskolázott fiatal lány. Az állást egy nem túl gazdag, de nagy tradícióval rendelkező ősi skót családnál tölti be, ahol a várkastély excentrikus gazdájának kedvenc foglalatossága a dagerotípíák készítése. Rosina érdeklődését felkelti a fényképezés, s a képeknek hamarosan főszereplőnője lesz . Az érzéki vonású lány lelki és testi szépsége a gazdát és fiát egyaránt elbűvöli

*******************
 


(Mb. amerikai filmdráma)
 A leckék az életről Jack Lemmon utolsó és egyik legjobb filmje, mely igaz történeten alapul.
A történet főhőse, Mitch Albom saját élményei alapján írta meg regényét öreg professzoráról, Morrie-ról, aki még a halál kapujában is az élet szeretetére nevelte őt. A regény óriási sikert aratott és hosszú ideig vezette a bestseller listákat.
A filmben Mitch, a karrierista újságíró munkája miatt teljesen elhanyagolja barátnőjét. Egyik este a tévében egy riportműsorban régi, kedvenc professzorát, Morrie-t fedezi fel, aki gyógyíthatatlan betegségéről beszél. Mitch elhatározza, hogy két évtized után újra találkozik a tanárral. Már az első pillanatban magával ragadja az öreg életszeretete, optimizmusa, bölcsessége. Azon veszi észre magát, hogy nem tudja kivonni magát Morrie hatása alól és élete egyre inkább jó irányba változik.

******************

 (igaz történet alapján): (Mb. amerikai romantikus film) Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével:
Robert, a National Geographic világutazó fotósa és Francesca az iowai háziasszony nem tervezik felforgatni az életüket. Mindketten túl vannak azon, hogy új románcra vágyjanak. Mégis: négy együtt töltött nap után rájönnek, hogy nem akarják elveszíteni a szerelmet, amire rátaláltak.

 


(Mb. amerikai vígjáték)
Walter Davis egy fontos üzleti vacsorára készül, ám partnere nincsen. Ezért bátyja megszervezi neki a szükséges hölgytársaságot, az ellenállhatatlanul gyönyörű Nadia Gates személyében. Csak egy baj van a hölggyel: egyetlen pohár pezsgőtől vadmacskaként veti magát a hozzá legközelebb eső férfira, ezért fontos, hogy Walter ne hagyja inni. Walter persze nem fogadja meg a komolytalannak tűnő tanácsot, és mire feleszmél, egész élete romokban hever. Ráadásul halálosan beleszeret Nadiába, akinek őrülten féltékeny udvarlója háborút hirdet.

(Mb. amerikai filmdráma)
Anna nem beteg, de mégis folyamatosan kórházba jár. Amint betöltötte a tizenhármat, megszámlálhatatlan mennyiségű orvosi vizsgálatot, vérátömlesztést és injekciót kapott – mindezt azért, hogy nővére, Kate le tudja győzni valahogy a halálos kórt, a leukémiát. Anna voltaképpen azért született, hogy Kate csontvelődonora legyen, és elfogadta, hogy az élet ezt a szerepet osztotta rá… egészen mostanáig. A könnyet fakasztó filmdráma Jodi Picoult My Sister’s Keeper – magyarul: A nővérem húga címmel megjelent – bestsellere alapján készült
 


(Mb. amerikai vígjáték Walter Mattau és Robin Williams főszereplésével 1983)
Donald Quinelle épp kereskedelmi igazgatói posztról álmodozik, amikor főnöke papagája közli vele a hírt: ki van rúgva. Ugyanezen a szép napon Sonny Paluso végignézi, amint kedvenc benzinkútja a levegőbe repül. A két szerencsétlen fickó egy New York-i kávézóban talál egymásra, ahol is véletlenül lefegyvereznek egy banditát, Jack Locke-ot. Donald és Sonny egy csapásra médiasztárrá válnak. A népszerűség azonban nem tart sokáig, ráadásul Jack egy adminisztrációs tévedés folytán kiszabadul, és üldözőbe veszi elfogóit

 


(Mb. francia romantikus film 1998)
Magali középkorú szépasszony. A gyerekei már kirepültek otthonról, ő pedig a munkába temetkezik, szőlőtermesztéssel foglalkozik. A barátnője, Isabelle sajátos módon próbál segíteni neki. A tudta nélkül társkereső hirdetést ad fel a nevében és az első randevúkra is ő megy el. Az egyik olyan jól sikerül, hogy magába bolondítja Géraldot, a gátlásos mérnököt. Közben Magali fiának barátnője is akcióba lép: össze akarja hozni az asszonyt a volt filozófiatanárával, szeretőjével. Étienne azonban üresfejű nőcsábász. Az érintettek Isabelle fiának esküvőjén keresztezik egymás útját. A Négy évszak meséi ciklus utolsó darabja.


  Holnap egy új nap

színes, magyarul beszélő, amerikai-francia vígjáték
Jeanne Labrune, az elismert francia rendező, forgatókönyvíró, producer és színésznő őrült vígjátékának köszönhetően betekintést nyerünk egy párizsi társaság mindennapjaiba, munkahelyi és magánéletébe. Labrune a filmet öt epizódra osztja, melyek mindegyikében egy-egy szereplőt ismerhetünk meg közelebbről. Születő barátságok, szerelmek, banális viták, apró félreértések tanúi lehetünk, amelyek végül komoly problémákká válnak. A fiatal és tehetséges csellista, Marie barátnője éppen költözködik, ám kiderül, hogy kedvenc bútorai nem férnek el az új lakásban. Ez a jelentéktelennek tűnő probléma számos nevetséges és fekete humorral átszőtt helyzetet eredményez. Közben Sophie és a pszichoterapeuta Xavier rájönnek, hogy házasságuk válságba került, mivel minden apróságon képesek összeveszni.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§


Amikor Ted Crawford rájön, hogy a fiatal felesége megcsalja, tökéletes gyilkossági tervet eszel ki. A házába berontó rendőrök pisztollyal a kezében találják, és Crawford nem is tagadja, hogy lelőtte a nejét, akiben Nunally detektív döbbenten fedezi fel a szeretőjét. Crawfordot letartóztatják, és miután beismerő vallomást tesz, börtönbe zárják. Az eset könnyed feladatnak tűnik az ambiciózus Willy Beachum helyettes kerületi ügyész számára. Ám egyre jobban belebonyolódik az ügybe, és nem veszi észre, hogy Crawford mozgatja a szálakat. A két férfi között életre-halálra szóló küzdelem kezdődik.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Fsz:Barbra Streisand, Jeff Bridges. 
"A Columbia egyetem professzora (férfi) keresi azt a 35 év feletti, doktorátussal rendelkező nőt, aki megosztaná vele céljait és társaságát. Külső nem számít." Ezzel a szöveggel jelenik meg az elkeseredett tudós hirdetése az újságban. Larkin professzornak elege van a zaklatott, szenvedélyes viszonyokból, szexualitástól mentes, intellektuális kapcsolatra vágyik. A hirdetésre fölfigyel Rose. A nő a romantika korának irodalmát tanítja az egyetemen, de az életéből éppen a romantika hiányzik. A két ember személyisége különbözik, a kapcsolat mégis izgalmasnak ígérkezik.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
 Fsz: Sandra Bullock 
Michael nem igazán tudja, mi az a család, és még kevésbé tudja, mi az a sport. A hajléktalan tizenéves a memphisi utcákat és lakótelepeket ismeri. A tehetős Leigh Anne nem sok fogalma van a fiú világáról. Mégis: találkozásukkal Michael otthonra lel, a Tuohy család pedig egy szeretett új fiúra és testvérre. Ez az igaz történet nemcsak annak krónikája, hogyan lett Michael az amerikai futball csillaga, de a szereteté és az önzetlenségé is, miközben mindvégig elsöprő erővel hat a nézőre - akárcsak Bullock kivételes alakítása. Kövesse végig egy semmiből induló srác rendkívüli útját, aki már akkor győztes volt, mielőtt még a pályára lépett volna.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco 

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ 

Fsz::Susan Sarandon, Julia Roberts
Két asszony harcol egy családért. Az egyik szép, fiatal és öntudatos, a másik is öntudatos de kicsit már megkopott a hosszú minta anya szerepben. Kettejük között a hadszintér a szeretett férfi, aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat, valamint a felbomlott házasság gyümölcsei, két rosszcsont lurkó. Isabel próbál szerelme gyerekeinek jó anyja lenni, de képtelen fölvenni a versenyt a férfi exfeleségével, a gyerekek édesanyjával. Jackie jól ki is használja ezt a helyzetet, s amikor csak teheti, gyerekeit a csinos mostoha ellen uszítja. És ez így menne az idők végezetéig, ha a sors közbe nem szólna.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco
  
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
A valós eseményeken alapuló könyv filmvászonra vitt eposza egy német katona, Clemens Forell történetét meséli el, aki a II. világháború után szökik meg egy szibériai munkatáborból. A tél csontig hatoló hidegében, át a sivár orosz vidékeken, életveszélyes találkozásokból menekülve, Forell elszántan tart hazafelé, a családjához. Lépésről lépésre, nap, nap után Perzsia – és az oly rég vágyott szabadság – felé igyekezve 14 ezer kilométer és három, teljes bizonytalanságban eltöltött év után célja már csak egy karnyújtásnyira van.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
...az életről szól, a bolygóról, a nagy rendszerről és hogy hogyan teszi tönkre az ember.Fantasztikus képeket csodálhatunk meg a magasból a Föld tájairól, élővilágáról, természeti népeiről, miközben átrepülünk például a Kilimandzsáró, az afrikai szavannák, az Északi-sarkvidék és a Húsvét-sziget fölött. Idilli képek egy gyönyörű bolygóról. Aztán jön a kijózanodás: égő olajfáklyák, tömegnyomor, szeméthegyek... Melyik a mi otthonunk?
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Angyali szemek  (Mb.amerikai dráma)

Fsz:Jennifer Lopez, Jim Caviezel
Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik. Egy utcai bunyóban ismerkednek meg, amikor Catch megmenti Sharont egy rátámadó bűnözőtől. Az eset után többször is összefutnak és Sharon lassan sejteni kezdi, hogy korábban már találkoztak egyszer, ám Catch ridegen elzárkózik minden kérdés elől. Eközben Sharonnak is meg kell küzdenie saját terhével. Szülei megújítani készülnek házassági esküjüket és a szertartásra nem hívják meg a lányukat, mert brutális apja egy korábbi összetűzésük miatt neheztel rá. Catch és Sharon csak egymás pártfogására számíthatnak, de egyre inkább úgy tűnik, amíg önmagukkal nem békélnek meg, egymást sem bírják elviselni.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Fsz: Jean Simmons, Richard Burton
Marcellus Gallio a szép Diana miatt egy rabszolgavásáron megsérti a fiatal Caligulát, és ezért Jeruzsálembe száműzik. Új lakhelyén találkozik a messiással, akit Pilátus döntésére keresztre feszíttet. Hamarosan kínzó látomások kezdik gyötörni, és kis híján megőrül. Tiberius azzal a feladattal küldi vissza, hogy kerítse elő Demetriust, aki Krisztus palástját őrzi, és derítse ki, kik a titkos szekta vezetői. Marcellus Jeruzsálemben találkozik Péterrel, a prófétával, és csatlakozik hozzá. Az ifjú tribunus hamarosan keresztényként visszatér Rómába, ahol Caligula árulás vádjával halálra ítéli.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco 
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ 

A tegnap gyermekei  itt

(Mb. színes, amerikai dráma)
Az Amerikában, jó házasságban és rendezett körülmények között élő Jennyt, aki hosszú évek után újra állapotos, hónapok óta nem hagyja nyugodni egy álom, amiben mindig ugyanaz a szegény ír család jelenik meg. Amikor nappal is rátörnek az emlékszerű képek, s emiatt a munkáját sem tudja folytatni, egy híres hipnoterapeutához fordul segítségért a jelenség okának kiderítésére. Úgy tűnik, Jenny egy korábbi életének drámai emlékeit éli újra, ahol nemcsak a szegénységgel és férje durvaságával kellett együtt élnie, hanem azzal a fájdalommal is, hogy egyik gyermekét elveszítette. Jenny tehát elindul Írországba, hogy egyelőre a maga számára sem tisztázott küldetését teljesítse.


§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Mennyei prófécia  ITT  

(Mb.amarikai kalandfilm)
John Woodson (Matthew Settle) drámai véletlenek sora folytán Peru őserdejébe kerül és részt vesz kilenc ókori pergamentekercs felkutatásában. A tekercsek tartalma világméretű megvilágosodást eredményezhet és a spiritualitás eddig nem tapasztalt mélységeivel ismertetheti meg az emberiséget. Korrupt egyházfők igyekeznek megakadályozni, hogy a prófécia napvilágra kerüljön. Ettől kezdve John sorsát rejtélyes véletlenek irányítják. Akivel csak találkozik útja során, közelebb viszi a kilencedik tekercs titkának megfejtéséhez, de nem fut-e ki az időből?

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Hallgass a szívedre  ITT

(Mb. amerikai filmdráma)
Danny arról álmodik, hogy sikeres dalszerző legyen, de mindennapjait kénytelen pincérként végigdolgozni egy New York-i étteremben. Egy nap találkozik egy gazdag családból való lánnyal, Arianával, akibe első látásra beleszeret, és csak később tudja meg, hogy a lány hallássérült. Ariana viszonozza Danny érzelmeit, de nehezen bír szembeszegülni erős akaratú anyjával, aki ellenzi a szegény fiúhoz fűződő kapcsolatát. Fájdalmakkal teli szerelmi történetük gyönyörű dalok komponálására ihleti a fiút, miközben egyikük sem sejti, a végzet milyen tragikus fejleményeket hoz még elébük.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

A császárok klubja  ITT 

(Mb. amerikai filmdráma)
William Hundert a görög-római történelem professzora egy előkelő iskolában. Elveihez hű, szenvedélyes és nagyszerű tanár, aki generációk számára nyújtott az élethez elengedhetetlen tárgyi tudást és erkölcsi tartást. Ám egy napon váratlan ellenfelet kap a sorstól egy új diák személyében, aki egy helyi politikai potentát burokban cseperedő csemetéje, és - tán épp ezért - a vérében van a lázadás. A konfliktus a szokásos, éves Julius Caesar versenyen csúcsosodik ki, amikor a három legjobb diák megmérkőzhet a babérkoszorúért, és eldől, ki lehet tagja a császárok klubjának. Ám ebben az évben Hundert kap olyan leckét az élettől, amely még negyed századdal később is kísérti.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§.

Irány a Mississipi  ITT 

(Mb. amerikai filmdráma)
"A halált úgy fogjuk fel, mint Isten törvénye szerint bekövetkező változást. Testünk a halál után porrá lesz, mint azelőtt volt, lelkünk pedig tovább él Istennél, akitől soha el nem szakadt"
Irány a Mississippi...Egy gyönyörű történet!
Új lakók költöznek Erikék mellé, a szomszédba. Dexter, a hozzá hasonló korú kisfiú láthatóan beteg, s mint kiderül, egy vérátömlesztés során HIV-vírussal fertőzték meg. Erik a kezdeti idegenkedés után összebarátkozik vele, és megvédi az iskolatársak piszkálódásától. Ezután kutatómunkába kezdenek: hátha van gyógymód a gyilkos kórra, az AIDS-re. Amikor azt olvassák a hírekben, hogy egy New Orleans-i orvos megtalálta az ellenszert, útra kelnek, hogy eljutva a Mississippi folyó távoli torkolatához, hozzájussanak a "csodaszerhez"... 

Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Dajka kalamajka (Mb.am.vígjáték)  ITT 

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ 

Feltétel nélküli szeretet ITT

(Mb.amerikai filmdráma)
Egy nő idilli élete összetörik, amikor férje egy értelmetlen erőszakos tett áldozata lesz. Ahogy tragikus lépésre szánná rá magát elkeseredettségében, egy váratlan találkozás hirtelen mindent megváltoztat.
Samantha Crawford élete mesekönyvekbe illő: boldog házasságban él egy farmon, és olyan mesekönyvek írója, amelyről gyermekkora óta álmodik. Amikor hirtelen elveszti a férjét egy értelmetlen erőszakos tett következtében, elveszíti a hitét és nem látja a jövőt. De hirtelen összefut gyermekkori igaz barátjával, akit régen nem látott: Joe-val. Ahogy Sam egyre több időt tölt Joe-val és a körülette élő szegény gyermekekkel, akikkel foglalkozik, ráébred, hogy nem számítanak az életkörülmények, Isten szeretete mindig el jut hozzánk és soha nem vagyunk egyedül.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Női szervek ITT 

(Mb. amerikai vígjáték Sandra Bullock főszereplésével)
Az FBI különleges ügynökei valóban különlegesek. Kemények, könyörtelenek, nincsenek barátaik. Sarah Ashburn (Sandra Bullock) közülük is kilóg: ő a cég legvadabb, legmagányosabb (és legrendezetlenebb magánéletű) embere. A kábítószer-maffia könyörtelen vezérének nyomában viszont kénytelen összefogni egy egyszerű bostoni zsaruval. A botrány garantált. Főleg azért, mert az egyszerű bostoni zsaru is nő (Melissa McCarthy), és történetesen legalább olyan kemény, olyan magányos és olyan goromba, mint Ashburn ügynök. Két ilyen kopó nem fér meg egy csárdában. De még egy városban sem.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ 

A csodatévő ITT 

(Mb. amerikai filmdráma) 
Helen Keller halmozottan hátrányos lány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól.
Helen csupán dührohamaival képes kommunikálni és ezért szülei már az intézeti elhelyezésén gondolkoznak. Ekkor lép be az életükbe Anne Sullivan, a gyengén látó tanárnő, akiben megvan a beleérző képesség és a türelem kellő elegye, hogy Helent visszahozza ebbe a világba.
A szülők eleinte ellenzik a tanárnő módszereit, ám hamarosan meglepve tapasztalják a bámulatos eredményt.


§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ 

Yentl  ITT 

(Mb., angol-amerikai-csehszlovák zenés dráma, 1983)

A történet 1904-ben, egy lengyelországi kisvárosban kezdodik. Az ortodox zsidó közösség nagy megrökönyödésére Yentl (Barbra Streisand) egyetlen vágya az, hogy a férfiakhoz hasonlóan o is tanulhasson. Mivel ez nem lehetséges, apja halála után elhagyja otthonát és fiúnak öltözve beiratkozik a yeshivába. Beleszeret tanulótársába, Avigdorba (Mandy Patinkin), akinek gyönyöru menyasszonya van. A házasság meghiúsul, a bánatos Avigdor azt kéri barátjától, vegye el o a szép Hadass-t, hogy a lány ne maradjon szégyenben. Yentl - akirol mindenki azt hiszi, hogy fiú - lelki válságba esik. 


§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Eszter hagyatéka  ITT 

( Márai Sándor könyvének filmes feldolgozása, parádés szereposztással.)
Lehet egyetlen embert szeretni egy életen át, és lehetünk ahhoz hűek, aki hűtlen volt hozzánk... - vallja Márai Sándor Eszter hagyatéka című kisregényének naplóíró címszereplője. A csendes kertes villában visszavonultan élő középkorú nő táviratot kap: húsz év elteltével meglátogatja élete egyetlen szerelme. A lehengerlő modorú, szélhámos és felületes világfi még egyszer találkozni akar vele. Egy nap történetéről, két ember utolsó találkozásáról, Eszter végső kifosztásáról szól a könyv. 

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Szeress, ha mersz  ITT 

(Mb. francia-belga film)
 Fõhõseink egész életüket arra teszik fel, hogy elmondják egymásnak: “Szeretlek". Huszonnégy év alatt teljesedik ki szerelmük, és mindez egy játék miatt...Mindez ártatlan játékkal kezdõdött: elfeledtetni anyu súlyos betegségét, aztán az osztály csúfolódását,míg végül a játék hevében azt mondják egymásnak: “Jobban szeretlek, mint az életemet"
 Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco 

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Megmentő Isten  ITT 

(Mb. amerikai fekete filmdráma) 

A gyűlölet és a bűn terhétől megszabadult, megtalálta Istent, s vele azt a Hitet, amelyre oly régóta vágyott. Kiszabadulása után visszatér arra a környékre, ahol felnőtt, hogy átvegye apjától a templomot és a papi szolgálatokat. Hitet és reményt szeretne vinni azokra az utcákra, amelyeket teljes egészében a bandák uralnak, s ahol minden a kábítószer körül forog. Mindeközben folyamatosan szembe kell néznie saját múltjával is, és emlékeztetnie magát: bármekkora legyen is a kísértés, nem eshet még egyszer bűnbe, nem engedhet az erőszak csábításának.
Forrás:http://gloria.tv/?search=Nabucco 

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ 
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...