2014. 04. 28.

Elértem, megéltem

Még reggel is az első gondolataim között volt, hogy vajon tényleg, valóban? Mert hallottunk már olyat, hogy pont azon a napon. Na de én nem. Én aztán nem!!

Pedig igen egyértelmű és alapos okom van rá immáron 6 éve, hogy inkább ne számítsak rá, mert lássuk be a lehetőségeim korlátozottak. De valamiért még időt kaptam az Úrtól és velem van, segít engem. Tegnap délutántól a 68.-at kezdtem el taposni. Hát igen, akkor is vasárnap volt, délután 3 óra. Szegény anyám három napos kínzása után világra jöttem.
De, hogy mi végből, azt elkezdtem(immár nem először) végig gondolni, minden személyes és családi dolgot mellőzve, hazánk és a nagyvilág eseményeit figyelembe véve. Történt az a technikai fejlődés, gazdasági esemény, vagy a történelem jóvoltából.
Tegnap az első, ilyen irányú gondolatom II.János Pál szentté avatásának szertartása alatt kristályosodott bennem, hogy más korosztályokkal együtt milyen történelmi időket élünk. Igen, most aki akarta megnézhette, részt vehetett rajta. Ilyen nem sűrűn fordul elő egy ember életében. Ezt nem sok generáció mondhatja el magáról, de mi ezt is megéltük.
XXIII. Jánosról nem sok mindent tudok(sőt szinte semmit, bevallom), de II. János Pál az egésznek a gondolatát, a vele járó ceremóniát úgy ahogy volt, elutasította volna. Én ettől sokkal-de sokkal egyszerűbb és nagyszerűbb embernek tartottam életében és az erre fordított hatalmas összeget inkább adta volna a szegényeknek. Tudom, hogy ez az egész lényének, munkájának elismerése volt az utókor részéről...na de mégis. Na meg az a pompa, meg a cicoma ne volna, amikor gyermekek milliói éheznek a világon...cóval a fontossági sorrenden én (szerintem az érintettekkel együtt, akikért a harang szólt) változtatnék, ha tehetném...na de engem úgysem kérdezne senki.

Viszont azt kérdezés nélkül leírnám, hogy eszébe ne jusson bárkinek is, hogy engem éltessen. Nonszensz lenne egy 67 éves rákos, csaknem mozgásképtelen banyát éltetni, amikor tizen-huszonévesek ülik a sorukat velem az onkológián.
De továbbgondolva: voltak nekem is testvéreim, egyik 6 évesen, a másik 24 évesen hagyott itt minket. Hozzájuk képest én igazságtalanul sokat éltem és még most is élek.
Ha nekem kívánni szeretnétek bármit is, az Úr szerető gondoskodását kérjétek számomra a hátralévő időre, ahogy azt tegnap az Eszmélkedések c. blogban, majd ma, szinte megerősítve a lényegét ismét olvashattam Mamkánál:

                        "Félhetsz velem. Majd én tartalak, és átszeretlek rajta."

Eddig nagyon szeretett, a tenyerén hordott, ennél többet a hátralévő időre sem kívánhatnék.

Még azt elmondom, - mert dicsekedni támadt kedvem -.hogy a fenti képen látott csodálatos csokrot egyetlen gyermekem, Gabikám kötötte nekem, mert ő azt szereti nagyon csinálni. Valamicskét tanult is belőle, úgy kedvtelésből, meg amúgy is, nagyon élvezi, szereti csinálni, na de a rávalót máshol kell megkeresnie, mert az élet ezt hozta.


10 megjegyzés:

Monika írta...

Drága Mártám! Az Úr szerető gondoskodását kérem neked születésnapod alkalmából és egyébként is!!!!!!! Nagyon sokat adsz nekem,nem is gondolod. Fénylesz ebben a világban ,mert ragaszkodsz Őhozzá,aki annyira szeret bennünket! Ölellek!!!!!!Csodás csokrot kaptál! és milyen szép születésnapi "műsorod " volt.:)
Igazad van,hogy II.János ,ezt nem akarta volna......

Agnes. írta...

Marta Kedves!:)

Isten eltessen Szuletesnapod alkalmabol! kivanom, hogy meg sokszor kivanhassak Neked!:)

puszi es oleles!:)

Hétalvóka írta...

Kedves Márta!:)
Születésnapod alkalmából kívánom, hogy teljesüljön a kívánságod!!! :)
Szeretettel ölellek: Márti
Nagyon ügyes lánykád van, gyönyörű a csokor!!! :)

mancoka kertje írta...

Mártikám, a kérésed ellenére (Ne haragudj érte!) még sok ilyen szép napot kívánok neked és ehhez az Úr szerető gondoskodását kérem még hozzá!
A lányod által készített csokor nagyon ízléses, szépséges. Gratulálok neki!

Horváth Emerencia írta...

Tegnap ünnepeltem én is a születésnapomat! Egészséget kívánok és hitet! Csodálatos csokrot kaptál! Sok-sok puszi!

Éva írta...

Kedves Márta ! Isten éltessen nagyon sokáig erőben egészségben! Nagyon szép csokrot kaptál ügyes lányod van!Tovább a pozitív gondolatok útján!:-))

G.Marta írta...

Drága Mamka,Ágikám, Druszám, Mancóka, Emike, Évi!
Nagyon köszönöm figyelmességeteket, de főként azt, hogy meglátogattok, "szóltok" hozzám. Nekem ez sokat jelent, mert szinte csak ennyi a kapcsolatom a külvilággal.

Gabimnak átadom a gratulákat, biztos örülni fog, mert néha szüksége van az embernek az elismerésre. De tényleg nagyon ügyes, csodás dolgokra képes.

Ölelés és köszönet Nektek még 1x!!

Névtelen írta...

Nem gondoltam, hogy Te vagy az idősebb.
No,még egy pár év(tized)ig kívánhassunk egy kis egészséget, jó kedélyt egymásnak!
stali

G.Marta írta...

Köszönöm Kedves Stali!!Akkor ebben egyezzünk meg! De az fájdalmak nélkül, egészségben teljen, mert úgy ám az igazi!!

Külön is nagyon köszönöm a látogatást és a hozzám "szólást"!

Névtelen írta...

Azért gyufáért ne küldj el, mert augusztusban én is átlépek melléd.
stali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...