2014. 04. 30.

Születésnapi fohász, hálaadás

II.János Pál pápától:

Uram, köszönöm Neked az ajándékba kapott éveket és évtizedeket. Köszönöm az életem minden eredményét, amivel megörvendeztettél és minden kudarcát, amivel a korlátaimra figyelmeztettél. Köszönöm a családtagjaimat, akik elviselnek, akik mellettem állnak és szeretnek.
Uram, kérlek, bocsásd meg, amit rosszul tettem, és amit elmulasztottam. Köszönöm, hogy Te nem mégy nyugdíjba, hanem ma is mindent megteszel az üdvösségemre.

Uram, adj nekem hálás szívet, hogy mindig észrevegyem: több okom van a hálára, mint a panaszra. Ments meg az irigységtől, elégedetlenségtől, nyugtalanságtól, a mindent-tudás látszatától és a mindent-jobban-tudás hazugságától, a gyanútól, hogy valaki mindig bántani akar. Ments meg a közönytől, a házsártos, barátságtalan viselkedéstől, az örökös zsörtölődéstől, a rút önzéstől, a mindent elborító keserűségtől és a hiábavalóság nyomasztó érzésétől.

Uram, adj erőt, hogy békésen hordjam az öregkor terheit, humorral fogadjam a feledékenységem jeleit, erőtlenségemet, érzékszerveim tompulását, testi-szellemi erőm hanyatlását. Uram, adj bölcs szívet, hogy meg ne feledkezzem a végről itt, és a kezdetről odaát. Kérlek, adj kedvet a munkához, amit még elvégezhetek. Tégy hasznossá, hogy ne érezzem csak tehernek magamat és adj alázatot, hogy belássam, hogy egyre inkább másokra szorulok.

Adj kedvet az imádsághoz, a Veled való beszélgetéshez. Adj világosságot, hogy jól lássam magam, és jól lássak másokat is. Adj jó kedvet és nyitottságot, hogy még mindig tudjak befogadni és adj szeretetet, hogy ne csak panaszkodjak mások hidegsége miatt, hanem árasszam a szereteted melegét. Uram, maradj az, aki mindig is voltál: a megbocsátó Édesatyám. Ez indítson arra, hogy én is tudjak megbocsátani. Ne engedd, hogy valaha is fáradt legyek a köszönet-mondáshoz. Ne engedd, hogy valaha is abbahagyjam a dicséretedet. Tartsd meg és növeld a hitemet. Szólj Uram, még hallja a Te szolgád!

Nagyon örülök, hogy ITT rátaláltam!

9 megjegyzés:

VRJúlia írta...

Köszönöm, hogy születésnapomon ezt hoztad :)

Horváth Emerencia írta...

Ámen!
Nagyon jó volt olvasni!

Éva írta...

Jó volt olvasni!Köszönöm !

Mamka írta...

Milyen szépet hoztál újra,KÖSZÖNÖM!!!!!!!Többször el fogom olvasni ,sőt kinyomtatni ,hogy gyakran olvashassam.

Névtelen írta...

Én is elkérem, bár nem magamnak.
Tisztelem ezt az embert, aki pápaként is azt tudta tenni és adni, amit hivatásának érzett.
stali

Orsi írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Köszönöm, én is kinyomtatom és többször el fogom olvasni. Annyira jó, igaz, tanulságos.

G.Marta írta...

Én is nagyon örültem, mikor rátaláltam Hoxás barátnőm naplójában.
Ezt mi gyarló emberek nem tudnánk így összeszedni, csodásan megfogalmazva a lényeget.

Örülök, hogy így páran lélekben gazdagabbak lettünk!!


G.Marta írta...

Kedves Júlia, nagyon örülök, hogy ennyire aktuális szépséget olvashattál nálam, de Nálad "járva", ott külön is köszöntöttelek!

Maria írta...

Köszönöm én is, Márta, utólagos engedelmeddel megosztottam, hogy mások is olvashassák bejegyzésedet. Azt kívánom nektek is, magamnak is, hogy tudjuk mindig szívből kérni mindezt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...