2013. 06. 30.

Lermontov:Imádság

Ha sorsom néha megtapos s bú fogja szívem át, elmondok egy csodálatos igéjű mély imát. Megnyugtató, áldott varázs árad belőle rám, s gyógyít a szent vigasztalás, míg mondogatja szám. S egyszerre nem fáj semmi sem, gond és bú nem sebez, sírok, hiszek s nehéz szivem oly könnyű, könnyű lesz.
(Áprily lajos fordítása)


   Legyen áldott, szép vasárnapunk!

2013. 06. 29.

Nyári töltött káposzta..

 ... ahogy én készítem. Hátha kedvet kaptok hozzá...
(Én a vöröshústól el vagyok tiltva, ezért a pulyka, amihez szükséges a zsíradék pótlás. A gersli mifelénk szokás, mások rizzsel készítik, de akkor rántani kell én így gondolom)

A töltelékhez:
Kb 1-1, 2 kiló pulykahús(legjobb a filézett felsőcomb)
Kb.10 dkg sütni való szalonna
1 közepes fej hagyma,
2-3 marék alaposan megmosott gersli
1 ek. olaj
1 egész tojás
Só, vagy vegeta, bors
1 cs. Kapor
Kb 14 kelkáposzta, vagy karalábé levél

A káposztához:
1 fej édeskáposzta,
1 nagyobb fej hagyma,
1 tálca aprított bacon
6-8 cikk fokhagyma,
2 babérlevél, só
1 csokor kapor,
Kb. 20 dkg egres,(büszke, köszméte, kinek hogy)
1 üveg paradicsomlé

Elkészítés:
A töltelékek elkészítése:
A kelkáposzta, vagy karalábé lapukat leforrázom, majd lehűtöm, a vastagabb ereket levágom.
A húst ledarálom a szalonnával együtt, 1 ek. olajon a felaprított hagymát megdínsztelem, a húshoz adom. 1 tojás, só, vagy vegeta, bors és a felaprított kapor kerül bele, majd a nagyon alaposan megmosott gersli. Az egészet jól összekeverem és a lapukba töltöm.

A káposztát legyalulom, megsózom, majd a bacont megpirítom. Ha inkább húsos, 2 ek.olajat is öntök alá. A káposztában elkeverem a cikkekre vágott hagymát, felaprított fokhagymát.
A baconre ráterítem a káposzta felét, aminek a tetejére kerül a 2 babérlevél, az egy csokor kapor és 1-2 marék csak leöblített gersli(a gerslin maradt keményítő helyettesíti a rántást), majd az egres kb.fele.

Ezután a töltelékek következnek, majd a káposzta másik fele. Annak tetejére a maradék gersli és a megmaradt egres. Még felengedjük egy üveg paradicsomlével és vízzel, kevés olajat is teszünk rá és végül egy lapos tányért, hogy a töltelékek ne jöjjenek a felszínre.

Szép lassan főzzük. Közben azért nem árt megkóstolni elég sós, elég savanyú-e. Mire a tányérunk megpuhul, addigra a káposztánk is elkészül.:DDD Legjobb, ha fedő alatt hagyjuk alaposan meghűlni és csak utána fogyasztjuk.
Sajnos a kép nem igazán jó, mindegyik képem homályos. De a káposzta fincsi, máskor azért nem csinálom karalábé lapuba, olyan furcsán sötét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Nagyon megszerettem a pozsgásokat...

Ez a sok szépség viszont mind a másé: (a képek a Pinterestről származnak)











Nagyon megszerettem a pozsgásokat...

Ők az én pozsgásaim:










Én azon vagyok!


Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legjobb napja legyen!
*Mark Twain*


Mert megérdemlem!! Reggeltől csak a henye megy, akkor keltem amikor akartam, az éjszakát is végigaludtam. Rossz napjaim voltak mostanában. 

Sajnos a nagy kánikulában a múlt héten felfáztam, de úgy igazán, nem is akárhogyan. Még szerencse, hogy jó kapcsolatot ápolok a gyógyszertárammal és hétvége előtt, reci nélkül, "hitelbe" kisegítettek.
Első nekifutásra az sem sikerült, mert a lórugásnak aposztrofált antibiotikum sajnos szinte semmit nem használt. Másnaptól mással próbálkoztam. Na az végre hatott. Napokba telt, de végül megadta magát a kórság.

Sajnos közben rossz hírt is kaptam, de olyan mellbevágósat. A sorstársam, akivel még mi ketten élünk azok közül akikkel együtt kezdtem a harcot a rákkal, 3 héttel ezelőtt agyműtéten esett át áttét miatt. 44 éves, annyi mint az én gyermekem. Egy 19 éves fiú édesanyja, aki tavaly kezdte az egyetemet. Előtte 1, vagy 2 héttel volt PET-CT-n és ott semmi baj nem mutatkozott. Persze nem azért, mert nem volt, hanem azért, mert - leírom nyíltan - felületesen vagyunk kezelve. Ha már ott fekszünk a gép alatt, miért nem lehet tetőtől talpig megnézni??
Talán csak kontrasztanyag kellene még hozzá és akkor egy időre megkönnyebbülhetnénk, vagy rosszabbik esetben hamarabb fel lenne fedezve a baj!

 Engem a hír nagyon letaglózott és nagyon bánt az is, hogy nem tudunk rajta segíteni. Szegény még meg sem erősödött a műtét után és már adják neki a sugarat. Nagyon rosszul van...sajnos a visszaszámlálás elkezdődött. Nekem is... Sajnos még mostanra sem tudtam úgy összeszedni magam, hogy úgy igazán elmélyülve imádkozni tudjak. Nagy szükség volna rá, hiszen csak ezzel tudok segíteni. 

2013. 06. 23.

Egy megható, kedves film, igaz történet alapján:Gyermekszív

Már volt, de most nagyon aktuális: a szúnyogok elleni praktikák


Számos természetes megoldás létezik a szúnyogok elleni védekezésre.Összegyűjtöttem a legjobbnak véleményezetteket.


Muskátli

A szúnyogok ki nem állhatják a muskátli illatát. Abban az esetben tehát, ha szeretsz például nyitott ablaknál aludni - és nem tudsz vagy nem akarsz szúnyoghálót felszerelni -, vagy épp nyugton szeretnél üldögélni a teraszodon, helyezz el a párkányon, balkonon néhány muskátlis ládát, ez nem csupán a szúnyogokat tartja távol, de még mutatós is.

Citrusfélék

A savanykás, citrusos aromákat a szúnyogok szintén nem szeretik: elriasztja őket gyakorlatilag minden, ami ilyen illatot áraszt.
Hatékony módszer, ha citrusos illóolajokat párologtatsz a lakásban. Ha ennél tartósabb megoldást keresel, szerezz be néhány tő citronellát és helyezd el az ablakban vagy az erkélyen: a növény leveleinek intenzív citromillata elűzi a vérszívókat.

Szegfűszeg

A szúnyogok irtóznak a szegfűszeg karakteres illatától is. A védekezéshez használhatsz szegfűszegolajat, de akár egész vagy őrölt szegfűszeget is. Utóbbit csomagold aromatasakokba - vagy egyszerű gézbe -, és helyezz el a csomagocskákból egyet-kettőt minden helyiségben.

Fűszerkert

A fűszerkert kiváló "kettő az egyben" megoldás, hiszen nem csupán a
sütés-főzéshez állnak rendelkezésedre mindig friss fűszerek, de a szúnyogokat is távol tartja. A vérszívók különösen utálják ugyanis a rozmaring, a bazsalikom, a menta, a citromfű, az oregánó és a babér illatát.

Teafaolaj

A teafaolaj az egyik legsokoldalúbb természetes gyógyhatású kivonat, mely alkalmazható többek között gyulladások, fertőzések és fájdalom enyhítésére, az immunrendszer erősítésére, fertőtlenítésre, mindemellett pedig még a szúnyogok ellen is beválik. A vérszívók elriasztásához cseppents belőle az aromamécsesbe, párologtatóba, vagy ha ilyened épp nincs, az ágyneműre! Abban az esetben pedig, ha már
megcsípett a szúnyog, dörzsöld be a csípést a teafaolajjal: enyhíti a
viszketést és gyorsítja a gyógyulást.

B1-vitamin

Ha nem csupán otthon szeretnéd megóvni magad a szúnyogok támadásaitól,
hanem "magaddal vinnéd" a védelmet mindenhová, a szúnyogszezon idején
szedj naponta egy B1-vitamin-tablettát: ennek hatására a bőröd olyan -
emberi orral nem érzékelhető - szagot fog kibocsátani, mely a
szúnyogok számára taszító.

Vaníliaolaj

A szúnyog az egyetlen olyan rovar, amelyik utálja a vaníliát. A
védekezéshez masszírozz a "parfümpontokba" - tehát a füled mögé, a
könyök- és térdhajlatba, a csuklód belső oldalába és a dekoltázsodba -
néhány csepp natúr vaníliaolajat! (Lehetőleg bioboltból szerezd be, az
utánzat nem jó!)

Krém és spray

Bőrre kenhető, vegyszermentes szúnyogriasztó krémet vagy spray-t magad
is készíthetsz. Íme, két könnyen kivitelezhető recept:

a.. Szúnyogriasztó krém

Hozzávalók: mandulaolaj, citronellaolaj, natúr aloe vera gél
1 evőkanál aloe vera gélhez adj 2 evőkanál mandulaolajat és 25 csepp
citronellaolajat! Keverd össze alaposan! Hagyd állni néhány percig,
majd masszírozd be a bőrödbe!

a.. Szúnyogriasztó spray

Hozzávalók: citromolaj, levendulaolaj, szója- vagy mandulaolaj
Egy szórófejes flakonba engedj vizet, majd adj hozzá decinként 5 csepp
citromolajat, 10 csepp levendulaolajat és 2 evőkanál mandula- vagy
szójaolajat! Rázd össze, majd spricceld a testedre, ügyelve arra, hogy
ne kerüljön a szemedbe!

Bölcsesség az életedhez

Bilder oder Fotos hochladen
Az életnek nem kell tökéletesnek lennie ahhoz, hogy csodálatos legyen! (Ismeretlen)
Bilder oder Fotos hochladen “Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.” (Wass Albert)

2013. 06. 22.

Telihold

A hétvége nem múlik el égi látványosság nélkül, ugyanis a szombat-vasárnapi égbolton láthatjátok majd ti is az év legnagyobb teliholdját. Nem fog drámaian különbözni bármelyik másiktól, de mégis különös látványban lesz részetek. Holdunk mindössze 12 perccel a telihold időpontja előtt kerül földközelbe 356990 kilométer távolsággal.

Azaz ezen a két napon lesz a Hold a legközelebbi távolságra a Földtől: 14 százalékkal nagyobb és 30 százalékkal fényesebb lesz, mint ha a legtávolabbi távolságra lenne. S bár enyhén felhős lesz az égbolt, annyira biztos nem, hogy ne lássátok majd ezt az égi jelenséget, úgyhogy elő a távcsövekkel és a fényképezőgépekkel! :)

RACIONÁLIS TELIHOLD

Június 23-án, vasárnap kora délután a Rák Nap és a Bak Hold egymással pont szemben áll. Ez a víz és a föld ellentétét hozza. Mindkettő a termékenység szimbóluma, emiatt nem kellene harcolniuk egymással. Amennyiben sikerül megtalálni az ideális egyensúlyt, ez a telihold inspiráló, megtermékenyítő lesz. De ha nem, akkor a szentimentális víz és a racionális föld csatája akár szakítást is eredményezhet. Nem baj, ha ma nem értünk egyet mindenben. De a béke kedvéért fogadjuk el a másik álláspontját! Legyen szó párkapcsolatról, családi körről, baráti társaságról vagy munkahelyi közösségről!

Teliholdkor mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb. Még szerencse, hogy vasárnap kisebb az esélye annak, hogy most kelljen fontos tárgyalást, döntést, állásinterjút, vizsgát tennünk, ugyanis ezekre ez a nap semmiképp sem alkalmas. A közlekedésben is óvatosnak kell lennünk. Ma a szembejövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józan észnek és nem az érzelgősségnek van itt az ideje, ezzel elkerülhető a legrosszabb: a baleset. Igaz, hogy kora délután van maga a telihold, de az egész napra kihatással lesz. Sőt aki érzékenyebb, annak az előző és következő napjára is. A Rákok és a Bakok vigyázzanak magukra és a párjukra! De a Kos- és Mérleg-szülötteknek sem árt az óvatosság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen éber!

http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20130617/heti-holdnaptar-junius-17-tol/

Egy vígjáték ma estére...Sejtcserés támadás


Egy csodás idézet....a SZERETETről

"Hallgatom a szívem.
Ha majd egyszer leáll, és elszakad a testemtől az, ami én vagyok, lehajolok még egyszer, és megcsókolom a szívem; megcsókolom, mert szeretett engem, és szerette az egész világot. Jól tudom: a fényt a szemem itta, a dalt a fülem fogta, a simogatást a kezem érezte, szép utakon a lábam vitt, és a gondolatok a fejemben születtek, mint az ég távoli villódzása,de mindezt a szívem gyűjtötte össze, és belőle lett minden, ami Szeretet."

*Fekete István*

Tehenes példa

Olvastam...:)))
teol.hu oldalról
2013. 05. 23.

Mauthner Ilona

A fiataloknak nem könnyű megmagyarázni olyan fogalmakat, mint kommunizmus, szocializmus, demokrácia, diktatúra. Ők legfeljebb a tankönyveikben találkoztak ilyennel. Egy egyetemista - talán éppen emiatt - "lefordította" a kifejezéseket. A könyvecskének nagy sikere lett.

Szocializmus: van két tehened; az állam elveszi tőled, berakja a közös istállóba, a többiek tehenei közé; neked törődnöd kell az összes tehénnel, cserébe az állam ad egy kevés tejet.
Kommunizmus: két tehened van; bár te gondozod őket, de az állam elveszi az összes tejet, te viszont annyit lopsz vissza belőle, amennyit csak tudsz, és a feketepiacon értékesíted.
Demokrácia: van két tehened; a szomszédod meg kijelöli azokat, akiknek adhatsz tejet.
Diktatúra: van két tehened; az állam lefoglalja őket, téged pedig besoroz katonának.
Ez alapján így jellemezhetők a hazai kisvállalkozások: nincsen egy tehened sem;a bank nem ad kölcsönt tehén vásárlására, mivel nincsen egyetlen tehened sem fedezetként.

2013. 06. 20.

Noé bárkája(Tanmese)


Így szólt az Úr Noéhoz:
"Fél év múlva megnyitom az ég csatornáit és addig fog esni, míg a Földet el nem lepi a víz.
-De szeretnék megmenteni néhány jó embert és minden állatfajból egy párt, ezért építenék bárkát!"

Egy villámlás után a tervrajz ott feküdt a földön.
Fél év múlva elkezdett esni az eső, de az Úr legnagyobb megdöbbenésére Noé csak ült szomorúan a kertjében, bárka sehol.
- De Noé, hol a bárka? - kérdezte felháborodva.
- Uram, bocsásd meg nekem, de felmerült néhány igen nagy probléma:

1. A hajóépítéshez engedélyt kellett kérnem, mert a terveidet nem fogadta el
a Hajóépítési Hivatal Műszaki Osztálya, ezért több mérnököt is fogadnom
kellett az áttervezéshez.
2. A szomszédom feljelentett, hogy nem a rendezési tervben megengedett
tevékenységet akarok folytatni a kertemben.
3. Nem tudtam fát szerezni, mert a fülesbagoly életterének megőrzése érdekében fakivágási tilalmat rendeltek el.
4. Ahogy elkezdtem begyűjteni az állatokat, beperelt egy állatvédő egyesület.
5. A Katasztrófavédelem közölte, hogy nem építhetem meg a bárkát, amíg nem
készíttetek egy hatástanulmányt az özönvízről.
6. Ezután konfliktusba kerültem az Esélyegyenlőségi Hivatallal az ügyben,
hogy mennyi hátrányos helyzetű kisebbségi etnikumot viszek magammal. Ennek
az lett a vége, hogy lefoglalták a félkész bárkát.
7. Amikor el akartam hagyni az országot, közölték velem, hogy adótartozásom
van, így nem mehetek sehová.
Most úgy ítélem meg Uram, hogy körülbelül még 100 év kell a bárka
elkészítéséhez.
Ekkor elállt az eső, és kisütött a nap.
- Úgy döntöttél Uram, hogy mégsem pusztítod el a Földet? - kérdezte Noé
bizakodva.
- Nincs rá szükség, - mondta az Úr. - Ezt megoldjátok magatok!

Tanulság: "Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatőr készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.

2013. 06. 17.

Lehet már volt, de nagyon szeretem...


Lazulj el szépen, csendesen!
Érezd, a lelked megpihen!
Hogy ne lehessen más jelen,
rajtad kívül és Istenen.

Apró harangok konganak,
eltűnik minden gondolat.
A fény lebont minden falat,
feloldva benned gondokat.

Érzed a tested ellazul,
gyógyulni kezd, ami beteg.
Érzések jönnek válaszul,
s oldják leláncolt lelkedet.

Fenséges megtapasztalás,
gyógyul a lélek és a test.
Benned, egy mennyei varázs,
lelkedben fájót, szépre fest!

Aranyosi Ervin

2013. 06. 16.

A legszebb ima a Szűzanyához

Most segíts meg, Mária,
ó irgalmas Szűzanya.
Keservét a búnak-bajnak
eloszlatni van hatalmad.
Hol ember már nem segíthet,
a Te erőd nem törik meg.
Hő imáit gyermekidnek,
nem, Te soha nem veted meg.
Hol a szükség kínja nagy,
mutasd meg, hogy anya vagy.
Most segíts meg, Mária,
ó irgalmas Szűzanya.

2013. 06. 14.

Ne hagyd, hogy betegség leterítsen....


Az idő tovaszáll, emlékek szépülnek,
egykor csodás percek kincstárba kerülnek.
Nem mozdul a lábad, nem visz már előre,
nincsen cél, ami várna, nem kapsz már erőre.
Úgy hiszed, az élet ennyi volt, s már vége.
Már nem is fohászkodsz, s nem nézel az égre...
Várod, mint megváltást eljövő halálod,
zűrös világunkban helyed nem találod.
Pedig már van időd! Végtelen, mint tenger,
s tudnál teremteni bűvös értelemmel.
Nem látsz túl magadon, csak bajodat látod,
ezzel béleled ki megszürkült világod.
Eszedbe nem jutna: - változtatni kéne!
- Nem csak "trottyos" vagyok, vén apó, vagy néne.
Ne hagyd kialudni lelked tiszta fényét,
vedd újra kezedbe a világ teremtését.
Világot teremtett a jó "öreg" Isten.
Ne hagyd, hogy betegség, hiány leterítsen.
Te is gyermeke vagy, teremtésre képes!
Járulj hozzá te is az új teremtéshez.

2012. május 27. Aranyosi Ervin


A címadó sorral kellene biztatnom magam, napról napra, óráról órára...mondom is, gondolom is, de egyelőre eredménye nincsen. Csendet kellene teremteni magamban...de nem sikerül. Most nem vagyok képes derűsre venni a figurát... most csak a félelem uralja a belsőmet hetek óta.

Tudtam és elfogadtam, hogy a visszaszámlálás számomra elkezdődött, most mégis nehéz tényként szembesülni vele...igen, megint itt van, megmutatta magát, nehogy beleéljem magam a gyógyulásba. Csomót találtam a nyakamban. Eddig is volt hónaljban, már több, mint két éve szendergett bennem, de nem mozdult, nem ment semerre, hála a gombakivonatoknak.

Nem is olyan rég voltam az 5 éves kontrollon és semmi változást, rosszabbodást nem találtak. Valójában nem igazán hittem én abban(lehet ez volt a baj!), hogy ennyivel megúsztam, de az a kis remény, hogy hátha,... mégis... mindig fel-felbukkant bennem.  Ez a kicsinység elszállt, a padlón vagyok. 

Sokáig nem szóltam róla, még a gyermekemnek sem...próbáltam magam összekaparni, erőssé tenni. Ebből csak annyi jött össze, hogy eldöntöttem, nem hagyom, hogy bármit kezdjenek vele. Járom a magam útját. 
Áldott, jó orvosom van, de valójában a szokásos protokoll rajtam eddig egy mm-t nem segített, - kivéve a műtétet - felesleges újra kitenni magam a procedúrának, fájdalmaknak. Inkább igyekszem lelkileg megint talpra állni és a hátralévő időből a legjobbat kihozni.

Egy hete ismét szedem a gombakivonatokat, ha fog is használni, nem 1-2 hét alatt teszi, egyelőre türelmesnek kell lennem. Az leszek! 

Hetek óta nem jártam itt, ezt olvasva remélem megértitek. Nem szeretném ha ez a blog innentől erről szólna, de úgy gondoltam ennyit el kell mondanom azoknak, akik eddig is hűséges olvasóim voltak. Igyekszem magamban jobb hangulatot teremteni, ehhez a türelmeteket kérem. Köszönöm!!♥♥♥

2013. 06. 02.

Köszönet....

...mindazoknak, akik kitartottak és olvasgattak a "távollétemben" is.
Határidős munkám volt, remélem életemben utoljára. A saját vegetáló cégemről kellett a mérleget, bevallásokat megcsinálni, ami a régi tempóban max 2 nap lett volna, de ez most nem így történt.
Elismerem, hogy nem csak az izületeim vannak berozsdásodva. Döbbenet utólag visszagondolva, hogy a bizonytalanság milyen semmiségeken képes görcsöltetni!!
Már két éve, hogy igazán felelős munkát a szakmámban nem végzek, amit csinálok, az csupán könyvelői segédmunka, de meg is látszott most a teljesítményemen!

Na de túl vagyok rajta,...ez már nem lesz akadály, hogy sűrűbben megmutassam felétek a sokszor lapos gondolataimat. A bezártság, a semmittevés nincs hasznára az emberlánya szellemiségének. Nem ritka, hogy szavak nem jutnak eszembe...és nem az olyanok, mint az  impresszionizmus, hanem mint pl. az ecset. Aggasztó!!

Nagy elhatározás, hogy visszatérek a rejtvényekhez, ha már az olvasáshoz nincs türelmem. Igaz sok időt vesz el ha belefogok, de valamit tennem kell a teljes leépülés ellen. Remélem sikerrel járok!!

Útravaló bölcsesség

 
"Sorsunk alakulásában nem láthatjuk mindig Isten kezét,
de bizonyosak lehetünk afelő
l, hogy mindig velünk van."
(Spurgeon)

2013. 06. 01.

Reggeli szép gondolatok


Adj hálát reggel az ébredő világnak,
- örökbe kaptál egy újabb szép napot.
Engedd az érzést áradni szívedben,
szeresd hogy itt vagy, e föld az otthonod.
Hallgasd a dalt, mely apró madaraknak
hálával teli, reggeli éneke.
Engedd a nap tiszta fényét szobádba,
s ne kérdezd, ember nélküle élhet-e?
Öltözz fel szépen, ünnepi ruhába,
a mosoly arcodon, ékszered legyen.
Tükrödön csillog szemed ragyogása,
hagyd, hogy a látvány boldoggá tegyen!
S ha tetszik mindez, mosolyogj magadra,
s érezd a lelked, magasabbra emel.
Tartsd ezt a mosolyt meg egy egész napra,
mert aki rád néz ennyit megérdemel.
Hagyd hogy a mosoly átterjedjen másra,
- jó érzésed csak fokozódni fog -
a szeretet ilyen, apró kis sugára
teheti szebbé a hétköznapot.

(Ismeretlen)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...