2013. 06. 22.

Telihold

A hétvége nem múlik el égi látványosság nélkül, ugyanis a szombat-vasárnapi égbolton láthatjátok majd ti is az év legnagyobb teliholdját. Nem fog drámaian különbözni bármelyik másiktól, de mégis különös látványban lesz részetek. Holdunk mindössze 12 perccel a telihold időpontja előtt kerül földközelbe 356990 kilométer távolsággal.

Azaz ezen a két napon lesz a Hold a legközelebbi távolságra a Földtől: 14 százalékkal nagyobb és 30 százalékkal fényesebb lesz, mint ha a legtávolabbi távolságra lenne. S bár enyhén felhős lesz az égbolt, annyira biztos nem, hogy ne lássátok majd ezt az égi jelenséget, úgyhogy elő a távcsövekkel és a fényképezőgépekkel! :)

RACIONÁLIS TELIHOLD

Június 23-án, vasárnap kora délután a Rák Nap és a Bak Hold egymással pont szemben áll. Ez a víz és a föld ellentétét hozza. Mindkettő a termékenység szimbóluma, emiatt nem kellene harcolniuk egymással. Amennyiben sikerül megtalálni az ideális egyensúlyt, ez a telihold inspiráló, megtermékenyítő lesz. De ha nem, akkor a szentimentális víz és a racionális föld csatája akár szakítást is eredményezhet. Nem baj, ha ma nem értünk egyet mindenben. De a béke kedvéért fogadjuk el a másik álláspontját! Legyen szó párkapcsolatról, családi körről, baráti társaságról vagy munkahelyi közösségről!

Teliholdkor mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb. Még szerencse, hogy vasárnap kisebb az esélye annak, hogy most kelljen fontos tárgyalást, döntést, állásinterjút, vizsgát tennünk, ugyanis ezekre ez a nap semmiképp sem alkalmas. A közlekedésben is óvatosnak kell lennünk. Ma a szembejövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józan észnek és nem az érzelgősségnek van itt az ideje, ezzel elkerülhető a legrosszabb: a baleset. Igaz, hogy kora délután van maga a telihold, de az egész napra kihatással lesz. Sőt aki érzékenyebb, annak az előző és következő napjára is. A Rákok és a Bakok vigyázzanak magukra és a párjukra! De a Kos- és Mérleg-szülötteknek sem árt az óvatosság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen éber!

http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20130617/heti-holdnaptar-junius-17-tol/

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...