2012. 11. 27.

Karácsonyi truffel


 Saját fogyasztásra, de szépen becsomagolva ajándéknak is finom és különleges, mert TE csináltad!!
 Hozzávalók:
        3 db keserű csoki (87%- os kakaót tartalmaz)
        400g cukrozott sűrített tej (tubusos, vagy dobozos)
        3 db nagy narancs (vastag héjú) reszelt héja
        1 maréknyi durvára tört, pirított dióbél (tetszés szerint)
       1 teáskanál rumaroma

Megbolondíthatod még rumban felfőzőtt, majd lehűtött mazsolával, vagy kandírozott narancshéjjal. 

Készítés:
-         csokoládét megolvasztani
-         belerakni a tejkrémet, majd összekeverni
-         belereszelni a narancshéjat
-         belekeverni az előre pirított, durvára tört dióbelet és a rum aromát
-         olajozott folpakra simítani
-         megvárni, amíg megkeményedik
-         kisebb kockákra felvágni, vagy golyóra formázni, majd kakaóporba forgatni.

Jó étvágyat kívánok hozzá! J

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...