2014. 10. 28.

Jégoldó házilag

Mielőtt a kocsidat befagyott ablakokkal találod, készítsd be a kesztyűtartóba a legtermészetesebb jégoldót, ami 2/3 rész ecet és 1/3 rész víz egy spray palackban. Csupán ennyit kell tenned, hogy ilyen vonatkozásban felkészült legyél!
Este, amikor leállítod a kocsit akkor fújd le az üvegeket, ezáltal jóval kisebb mértékben fog befagyni, deresedni és reggel csak egy kevés permet kell, hogy ura légy a helyzetnek. Ha a mínuszok nagyon megerősödtek, az arányt emeld meg 4:1-re az ecet javára.
Ezt az ötletet itt találtam, de amíg én is részt vettem a közlekedésben, egy öklömnyi mennyiségű sót hagyományos zsebkendőbe kötöttem, azzal is szépen le lehet dörzsölni vegyszermentesen a deresedést.

8 megjegyzés:

Sári mama írta...

Ó,de drága Vagy! Mártikám, ha tudnád, mekkorát segítettél ezzel? Mi kint lakunk a jó Isten háta mögött a zártkertekben, itt aztán van olyan dér és jég, és hú, de hideg reggelente, meg köd. Óriási ötlet máris beírom a szakácskönyvembe :) Köszönöm szépen, Isten áldjon meg érte!

Monika írta...

Fantasztikus vagy!!!!!! Ez mekkora ötlet! Látod,otthonra bezárva olyan sokunknak segítesz még mindig!!!!Köszönöm!!

G.Marta írta...

Sárikám, Drága Mónikám, az érdem az ötlet nem az enyém. Csak rátaláltam és nagyon jónak találom, ezért osztottam meg Veletek. Én a sót tartottam már ősztől a kesztyűtartóban, az is remekül működik. Igaz kicsit összeáll, de minden alkalommal szét lehet nyomkodni.

Fagymentes reggeleket kívánok Nektek!!♥♥

Névtelen írta...

Tegnap este mikor a kocsimhoz ertem Zsambekon - bizony elobb ablakokat kellett kaparnom. Na de ma reggel megkerestem ezt a 'receptet' es bekeszitettem a kocsiba!! Tobber igy nem jarok. Koszonom.

Unknown írta...

Hány%-osecet?

Unknown írta...

Hány%-osecet?

Névtelen írta...

20%-os ecetet használok. Nekem a víz ezzel keverve vált be. Itt a faluvégén gyakran van -10 °C már akkor, amikor a közeli kisvárosban még csak 0 °C. A Mátra felől lecsapó jeges szelet mi kapjuk meg először, így hajnalonta minden indulás előtt szükségem van erre a jégoldóra. Gyorsan hat, nem bántja a karosszéria elemeket és a fényezést sem.

Névtelen írta...

Lefagyota a szuzukibaa viz mit tegyek kiengegyen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...