2014. 08. 19.

A hálaadásról

"A hála és a tisztelet – véleményem szerint – az Élet, a létezés legfontosabb alaptörvénye. Ha ezt az egy szabályt be tudod tartani, hogy az életben mindenkinek és mindenért hálás tudsz lenni, akkor teljes életet tudsz élni. Aki hálás és tiszteletet ad a másik létezőnek, az nem tud bosszankodni, nem tud haragudni, abban nincsen félelem, aggodalom stb. Aki mindenért hálás, az boldog, elfogadó, adakozó, derűs és teljes bizalommal, önbizalommal éli az életét. A hála és a tisztelet tehát, minden további magyarázat nélkül is a szellemi-lelki-testi önvédelem leghatékonyabb módszere. Aki hálás és tiszteletet érez, azt nem lehet bántani, sem megbántani, sem megsérteni. Aki hálás, tudja, hogy minden esemény minden jelenség vagy minden kapcsolat a Természet rendjéből és saját viselkedéséből, tetteiből következik. Tudja, hogy nincsenek véletlenek, az akár jóként, akár negatívként értékelt helyzetek, események mind saját cselekedeteinek következményei. Tudja, hogy valamilyen módon ő vonzotta be a történteket és ezért nem lázad ellene, hanem megköszönve kielemzi és levonja a tanulságokat az esetből. Nagyon fontos, hogy ne csak mondjuk, hanem ténylegesen érezzük is át a hálát és a tiszteletet.

A hála érzetének megtanulásához, általánossá tételéhez a legegyszerűbb talán a reggeli és esti hálaadás. Amennyiben rendszeresen hálát adunk az elmúlt napért, a velünk történt eseményekért, a helyzetekért és azoknak az embereknek, akik ezen a napon tanítottak minket, akkor legalább a nap nem múlik el a „haragunkkal” vagy köszönet nélkül. A reggeli hálaadás abban segít, hogy jobban fel tudjunk készülni az előttünk álló nap eseményeire, előre köszönjük meg azokat a tanításokat, melyeket a nap során kapunk és arra, hogy az adott napi események bekövetkeztekor rögtön a bosszankodás vagy mérgelődés helyett a hála érzése járjon át minket.

Nagyon hatékony az étkezések elején adott hála. Hálát adunk a táplálékért, a mindennapi kenyérért és ne feledkezzünk meg hálát adni azoknak az élőlényeknek sem, akik feláldozták fizikai létüket azért, hogy táplálékul szolgálhassanak számunkra. Hiszen a teremtett világ minden nem emberi létezője azért teremtetett, hogy segítsen minket a fejlődésünkben.

A hálaérzet és a tisztelet legmagasabb foka az, amikor folyamatosan átjár minket a hála érzete, minden eseményt, kapcsolatot, élőlényt, találkozást stb. hálával tudunk fogadni. Ehhez azonban már nagyon magasfokú önismerettel, önbecsüléssel és mások iránti tisztelettel kell rendelkezni. A végső célul azonban ezt az állapotot kell kitűzni."

Forrás:http://gyogyitoharcos.hu

2 megjegyzés:

VRJúlia írta...

:) Igen végtelenül hálásaknak kel lennünk. S amikor ima keretében adok hálát, az különösen jó lelkemnek- olyankor csend van.
Szép napot!

G.Marta írta...

Kedves Júlia, nagyon köszönöm a látogatásod!!
Bevallom, hogy a hálaadás igai jelentőségét azóta érzékelem teljes szívemmel, mióta tudom, hogy minden nap és óra ajándék számomra.És azon kivül, hogy még élek, minden napban adódik más is amiért hálás lehetek, mert már megtanultam az igazán apró dolgoknak is örülni.
Ölellek szeretettel!♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...