2014. 05. 30.

Már megint a szúnyogok....de rengeteg!!

Már megint a szúnyogok...Forrás:hoxa 

Már megint itt vannak! Alig lépjük át a nyár küszöbét, már marnak, csípnek, zizegnek a fülek körül. Időjósok és egyéb jövendőmondók szerint idén a sok csapadék miatt újabb durva szúnyoginvázióra készüljünk. Készüljünk! De hogyan? Egy újabb tippet hoztam nektek: olcsó és jó szúnyogcsapda.

Rovarcsapda

Erről a szóról két eddigi próbálkozásom jut eszembe. Van egy olyan kék fénnyel világító, fekete műanyag elektromos izém. Egyik évben vásároltuk, amikor délután 4-től már nem lehetett a kertben tartózkodni, mert vérünket vették csapatosan.
Megvettük, bedugtuk, reméltünk... csalódtunk.

A másik egy műanyag edényke, amibe speciális folyadékot kell tölteni, vízzel higítva. Ki kell akasztani olyan helyen, ahol sok a légy, darázs, miegyéb, azok belerepülnek és nem jönnek ki onnan többet. Ez egy jó találmány amúgy, van ahol működik is, de nem a szúnyogok ellen, mert őket hidegen hagyja ez a lötty.

De valami csak érdekli őket is!

Hát naná, hiszen minket is ez által találnak meg: a szén-dioxidra buknak! Mi emberek ugyebár ezt lélegezzük ki és elég nehéz levegővétel nélkül a kertben tartózkodni, tehát nem lehet megoldás a saját szén-dioxid kibocsátásunk elfojtása.

Akkor kell valami, ami koncentráltabban adja ki ezt az anyagot. Ha van ilyen szomszédunk, hívjuk át a grillezésre, hadd csípjék őt... :)

ÉLESZTŐS SZÚNYOGCSAPDA

Szükséges kellékek:
1 db másfél-két literes műanyag flakon
1 kocka élesztő
1 dl cukor, lehetőleg barna
1 dl meleg víz
olló vagy kés
ragasztószalag
1. lépés
Vágjuk el a flakont kb. a harmadánál (felülről). Így a tetejéből kapunk egy tölcsérhez hasonló darabot.
2. lépés
A flakon alsó felébe mérjünk bele 1 dl meleg vizet, öntsünk hozzá 1 dl barnacukrot és dobjunk bele 1 kocka élesztőt! Nem kell elkeverni.
3. lépés
A tölcsérszerű darabot (kupak nélkül!) fordítsuk bele a flakonba. Így a szúnyogok a tetején beszállnak, a lyukon keresztül a flakon alsó felébe jutnak, de a kiutat nem fogják megtalálni.Ragasszuk össze a két flakondarabot a tetejénél, hogy nehogy szétcsússzanak.Nem túl esztétikus látvány, ezért nyugodtan be is csomagolhatjátok kívülről újságpapírba, úgy is használ.
Tegyük ki a rendeltetési helyre. Magához fogja vonzani a vérszívókat, így talán kevesebben fognak belőlünk lakmározni...

Kéthetente csináljuk újra, ezt hajítsuk ki és jöhet egy újabb flakon!
Aki nem hiszi, járjon utána... és ossza meg tapasztalatait....VELEM :))

*********************

A korábban közzétett természetes megoldásokat ITT találod, hiszen téma volt nálam korábban is.   Én személy szerint az almaecetre esküszöm. Eü.problémáim miatt régóta és szinte folyamatosan iszom az almaecetet éhgyomorra reggelenként (1 csésze langyos vízbe 2 kkanál almaecet kortyolgatva). Ennek jótékony mellékhatásaként azóta kerülnek a szúnyogok. Ez a 2 az egyben megoldás számomra szenzációs, hiszen az almaecet számos jótékony élettani hatását már korábban is részleteztem, ehhez már csak a hab a tortán, hogy a szúnyogok is elkerülnek. Bevallom, azt nem tudom, hogy ha pl. holnap reggel iszol ilyen napindítót, - hatásos lesz-e a szúnyogok ellen, vagy az inváziót megelőzve már hetek óta innod kellene. De ha van otthon almaeceted, érdemes kipróbálni., hiszen az egészségednek is jót teszel vele és már ezért is megéri!!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...