2014. 03. 29.

Praktikus ötletek konyhába

1-2 személyes háztartásokban gyakran, de nagyobbakban is előfordul, hogy a salátákból marad a étkezés után, ugyanakkor ezek még hűtőben sem tárolhatók úgy, hogy frissek maradjanak.

Erre legjobb ez a megoldás:

elszántan nem egy napra készítem, viszont az egy adagnál többet jól zárható befőttes üvegbe rakom. Lényeges, hogy alulra kerül az öntet, majd a többi hozzávaló, majd lezárva hűtőbe tesszük. Semmi esetre sem rázzuk össze, mert fontos, hogy az öntet ekkor még ne keveredjen a hozzávalókkal.
Másnap étkezés előtt rövid idővel kivesszük a hűtőből és akkor összerázzuk. Ezután hagyjuk kis ideig, hogy az öntet és a hozzávalók megbarátkozzanak egymással és csak ezután fogyasszuk. Ezzel a módszerrel jól zárható üvegben még 2 napra előre készíthetünk salátát, mégis friss, ropogós, élvezhető finomságot ehetünk.
Az ötlet és a fotó a pinterest.com oldalról származik
**********************************************************
* Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben

* A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

* A saláták, más leveles zöldségek, fűszernövények  nem tárolhatók sokáig a hűtőben. Előfordulhat, hogy kissé megfonnyadnak. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Másik megoldás, ha a mosásukat elvégezzük, a majd a felesleges vizet lerázva róluk nylon zacskóban pár órára hűtőbe tesszük. Nagyon szépen felfrissülnek.
* Nem kell búvárszemüveget felvenned, de még csak kortynyi vizet sem szükséges a szádban tartogatnod, ha nem akarsz sírni a hagyma darabolása közben. Egyszerűen annyi a titka a hagymapucolásnak, hogy a gyökérzetnél található keményebb részt nem szabad, csak a darabolás végén levágni, így a zöldség nem fog idő előtt levet ereszteni, ami ingerelhetné a nyálkahártyádat.
A kávézaccot ne dobjuk ki, valamint a feltört tojások héját sem kell a szemétbe hajítani. Utóbbit apróra törve adjuk a virágföldhöz, előbbit egyszerűen borítsuk a virágcserepek tetejére (persze csak hidegen). Nagyon hasznos ásványi anyagokkal dúsítjuk ezekkel a virágok táplálékát.
* Az elsózott ételbe krumplit kell főzni, az ugyanis magába szívja a felesleges sótartalmat.
Ez igaz is, viszont gyorsabb lesz a művelet, ha nem egészben teszed bele az ételbe a megpucolt krumplit, hanem legalább negyedeled.
* Ha a leves túl zsírosra sikeredett, ahelyett, hogy a merőkanállal próbálkoznál, s így a leves nagy részét is kimernéd, egyszerűen márts bele egy hideg salátalevelet, arra ugyanis ráragad a felesleg
Másik megoldás, hogy ha elkapcsoltad alatta a lángot, hagyd egy pár percig állni, majd legalább 3 rétegű konyhapapírt teríts a tetejére. Az szinte maradéktalanul magába fogja szívni a zsiradékot.
* A turmixgépet, botmixert úgy tudod a legkönnyebben megtisztítani, ha vizet teszel bele, illetve abba állítodmajd elindítod, így a folyadék mindenhova eljut, ahova a korábban aprított alapanyagok is eljutottak.

1 megjegyzés:

Monika írta...

Ez a salátás NAGYON jó!!!!!!!!!!!Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...