2014. 03. 26.

Tudtad ezt a Coláról?

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ugyanis a kóla sitt-sutty kicsapja a vérsejtjeidet.
Ha egy steak-et egy tálba tesznek, és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
Praktikák
A WC-kagyló tisztítása: Önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi "csodaszert" egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Szebb, mint a „kacsa” után.
Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: Dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Elképesztő, ahogyan pezseg.
Egy berozsdásodott csavart meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel a csavarra.
Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futasd le a programot. A doboz Cola segít a kenőanyag-maradékok eltávolításában.
Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.
Ja, és mellesleg iható!

Hasznos információ:

A Cola aktív hatóanyaga a foszfor-sav, melynek pH-értéke 2, 8. Egy vasszöget 4 nap alatt old fel. A foszfor-sav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás elszaporodásához. A kisgyermekek tejfogát is oldja. Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrozionáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.
A Cola forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Amikor megiszol egy pohár kólát:

Az első 10 percben

Egy pohár kólát, ha megiszol, 10 teáskanálnyi cukor bombázza meg a szervezetedet (a napi ajánlott bevitel 100 százaléka). Azért nem hánysz azonnal az émelyítő édességtől, mert a foszforsav elkendőzi az ízét, így magadban tudod tartani.

20 perc után

A vércukorszinted megugrik, ami az inzulintermelés robbanásszerű beindulását eredményezi. A májad erre úgy reagál, hogy minden cukrot, amihez csak hozzáfér, zsírrá alakít át. (És ebben a pillanatban abból, bizony, nincs hiány).

A 40. percnél

A koffein felszívódása teljes. A pupilláid kitágulnak; a vérnyomásod megemelkedik; reakcióként a máj még több cukrot juttat a véráramba. Az adenozin receptorok az agyunkban gátlódnak, ami megakadályozza, hogy elálmosodjál.

45 perc elteltével

Szervezeted fokozza a dopamintermelést, ami serkenti az agy örömközpontjait. Fizikailag egyébként a heroin is ugyan így működik.

Egy óra múlva

A foszforsav megköti a kalciumot, a magnéziumot és a cinket a bélben, ami újabb lökést okoz az anyagcserében. Ezt tetézi, hogy a rengeteg cukor és mesterséges édesítőszer fokozza a kalcium kiválasztódását a vizeletben.

Érezhetővé válik a koffein vízhajtó hatása. (Pisilned kell.) Ez garantálja, hogy kiüríted magadból a csontjaid számára szükséges megkötött kalciumot, magnéziumot és cinket, valamint a nátriumot, az elektrolitokat és a vizet.

Miután a benned zajló pörgés lecsillapodik, lezuhan a vércukorszint. Ingerlékennyé illetve lomhává válsz. Mostanra szó-szerint kipisilted a kólában lévő összes vizet. Ezt a kiürített vizet azonban olyan értékes tápanyagokkal töltötted fel, amelyeket a szervezeted hidratálásra, illetve erős csontok és fogak építésére használhatott volna fel.

Ezt követi a következő néhány órában a koffein szintjének zuhanása is. (Dohányosok esetében mindössze két óra alatt.)

Valójában nem is a kóla az ellenség, hanem az az óriási cukoradag, koffein és a foszforsav kombinációja, ami a legtöbb szénsavas üdítőitalban megtalálható. A lényeg tehát a mérték!

 Forrás: http://www.lifenetwork.hu

2 megjegyzés:

svájci sapka írta...

Ezért nem iszom soha colát.
:)
NEm tudtam, de köszönöm a megerősítést.

G.Marta írta...

Őszintén szólva én sem tudtam. Nagy megdöbbenéssel olvastam a cikket. Én soha nem szerettem, így hála, még elvonási tüneteim sem lesznek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...