2013. 06. 14.

Ne hagyd, hogy betegség leterítsen....


Az idő tovaszáll, emlékek szépülnek,
egykor csodás percek kincstárba kerülnek.
Nem mozdul a lábad, nem visz már előre,
nincsen cél, ami várna, nem kapsz már erőre.
Úgy hiszed, az élet ennyi volt, s már vége.
Már nem is fohászkodsz, s nem nézel az égre...
Várod, mint megváltást eljövő halálod,
zűrös világunkban helyed nem találod.
Pedig már van időd! Végtelen, mint tenger,
s tudnál teremteni bűvös értelemmel.
Nem látsz túl magadon, csak bajodat látod,
ezzel béleled ki megszürkült világod.
Eszedbe nem jutna: - változtatni kéne!
- Nem csak "trottyos" vagyok, vén apó, vagy néne.
Ne hagyd kialudni lelked tiszta fényét,
vedd újra kezedbe a világ teremtését.
Világot teremtett a jó "öreg" Isten.
Ne hagyd, hogy betegség, hiány leterítsen.
Te is gyermeke vagy, teremtésre képes!
Járulj hozzá te is az új teremtéshez.

2012. május 27. Aranyosi Ervin


A címadó sorral kellene biztatnom magam, napról napra, óráról órára...mondom is, gondolom is, de egyelőre eredménye nincsen. Csendet kellene teremteni magamban...de nem sikerül. Most nem vagyok képes derűsre venni a figurát... most csak a félelem uralja a belsőmet hetek óta.

Tudtam és elfogadtam, hogy a visszaszámlálás számomra elkezdődött, most mégis nehéz tényként szembesülni vele...igen, megint itt van, megmutatta magát, nehogy beleéljem magam a gyógyulásba. Csomót találtam a nyakamban. Eddig is volt hónaljban, már több, mint két éve szendergett bennem, de nem mozdult, nem ment semerre, hála a gombakivonatoknak.

Nem is olyan rég voltam az 5 éves kontrollon és semmi változást, rosszabbodást nem találtak. Valójában nem igazán hittem én abban(lehet ez volt a baj!), hogy ennyivel megúsztam, de az a kis remény, hogy hátha,... mégis... mindig fel-felbukkant bennem.  Ez a kicsinység elszállt, a padlón vagyok. 

Sokáig nem szóltam róla, még a gyermekemnek sem...próbáltam magam összekaparni, erőssé tenni. Ebből csak annyi jött össze, hogy eldöntöttem, nem hagyom, hogy bármit kezdjenek vele. Járom a magam útját. 
Áldott, jó orvosom van, de valójában a szokásos protokoll rajtam eddig egy mm-t nem segített, - kivéve a műtétet - felesleges újra kitenni magam a procedúrának, fájdalmaknak. Inkább igyekszem lelkileg megint talpra állni és a hátralévő időből a legjobbat kihozni.

Egy hete ismét szedem a gombakivonatokat, ha fog is használni, nem 1-2 hét alatt teszi, egyelőre türelmesnek kell lennem. Az leszek! 

Hetek óta nem jártam itt, ezt olvasva remélem megértitek. Nem szeretném ha ez a blog innentől erről szólna, de úgy gondoltam ennyit el kell mondanom azoknak, akik eddig is hűséges olvasóim voltak. Igyekszem magamban jobb hangulatot teremteni, ehhez a türelmeteket kérem. Köszönöm!!♥♥♥

8 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

Mártikám, nagyon sajnálom hogy ilyen hangulatba és állapotba kerültél. Nagyon jó verset találtál hozzá, és kérlek olvasgasd, mondogasd, erősítsd magad! Képes vagy rá hogy talpra állj! Talpra kell állnod, megmutatni, hogy te vagy az erősebb! Sok erőt és derűt hozzá! Sokat gondolok rád és küldöm a pozitív energiát. Ne hagyd magad! Szurkolok neked hogy te kerülj ki győztesen.
Gyere minél többet, írd ki magadból a fájdalmat, ne zárkózz be vele! Kérlek!!!
Szeretettel ölellek Margó

Éva írta...

Végig olvastalak és amit szerettem volna mondani azt meg is fogalmaztad magadnak. Jó hogy kiírtad magadból és csak azt tudom mondani bízzál benne hogy minden rendben lesz csak jóra gondoljál és ne úgy hogy meggyógyulsz hanem úgy hogy egészséges vagy. Ezt egy agykontroll cikkben olvastam. Mert ha arra gondolsz hogy meggyógyulsz akkor az a szó már azt takarja hogy beteg voltál!Lehet hogy ez furcsa de mindenben bízni kell, strokom volt jó pár évvel ezelőtt írni alig tudtam de ezeket a szavakat oldalakon keresztül írtam hogy "egészséges vagyok". Minden ami úgy gondolod hogy segít próbáld ki gyógyteákat, vagy ezt a gombát amit írtál igyad. Nézelődjél blogokon kapcsolódjál ki ne legyél távol a közösségtől inkább gyere és írd ki amit gondolsz érzel! Nagyon szép ez az idézet amivel kezdted a bejegyzésedet de inkább valami mást válasszál.Bízom benne hogy hangulatod rövid időn belül reménykeltőbb lesz! Vigyázzál magadra nagyon !

Monika írta...

Nagy szeretettel gondolok Rád!!!!!!♥

Sári mama írta...

Kedves Sorstársam!
Tudom, hogy mit élsz át. Amikor velem először, majd pár évre rá másodszor közölték a hírt, hogy eddig és nem tovább, hát elveszítettem a humoromat. Mindenkire dühös és írígy voltam, hogy én elmegyek, mindenki más itt marad. Megkeményítettem a szívemet és elfelejtettem a hitemet, a feltámadásba vetett hitemet! Idő kellett amíg feleszméltem, hogy mindannyian hazafelé tartunk. Felvettem a betegek gyógyító kenetét, testvérek, közösségek imádkoztak értem és fordult a kocka. Szembenéztem a halál fullánkjával, amelyet Jézus Krisztus legyőzött. Mert legyőzte és feltámadt és mi is felfogunk!!!!! Márta, imádkozom Érted és ezért a hitért, hogy megkaphasd. Engedd meg, hogy imádkozzunk Érted a Remény Közösség Jó Pásztor Közbenjáró imaszolgálatában. Kérlek jelezz vissza nekem. Ölellek szeretettel!

apimami írta...

Drága Mártika!
Erőt,kitartást kívánok Neked nagy-nagy szeretettel!

G.Marta írta...

Kedveseim, nekem nem tudom miért, nincs meg itt az a lehetőségem, hogy közvetlenül a bejegyzéseitek után válaszoljak, ezért ezt egyben, de személyre szólóan teszem.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Drága Mancókám, nagyon köszönöm biztatásodat, soraidat. A pozitív energiára nagy szükségem van, hogy kikerüljek ebből az apátiából, amiben mostanság leledzek.

Én már egyszer felálltam, azért vagyok itt még most is köztetek. Akivel együtt kezdtem a harcot ezzel a rusnya kórral, már csak ketten élünk, tehát bárhogy erőlködünk(sajnos fiatal még élő sorstársam már rosszabb állapotban van), ezek tények, előbb-utóbb menni kell. Én csak a hogyanra vonatkozóan szeretnék alkudozni az Égiekkel. Rövid úton és fájdalom, kínok nélkül.
Ehhez kérem kedvesem a gondolataidat. KÖSZÖNÖM!!!
Szeretettel ölellek!♥♥♥
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Évikém Drága, tudom a leckét, csak egyelőre nem vagyok képes gyakorolni. Pillanatnyilag nem tudom magamban megteremteni azt a csendet, amire szükség lenne egy meditációhoz, relaxáláshoz, vagy akár egy imához, pedig rengeteg anyagom van hozzá, amit használtam is és használt is. Állandóan elkalandoznak a gondolataim, éberebb leszek a próbálkozás végére, mint a kezdetén voltam.

Vége lesz ennek az állapotnak tudom, hiszen egyszer már végigcsináltam, csak nehéz odáig eljutni, vagy én vagyok türelmetlen. Addig is megteszek magamért amit tudok. Egyetlen gyermekem anyagi támogatása révén megengedhetem magamnak azokat a "segédanyagokat", amiket jónak vélünk. Egyszer már segítettek a gombakivonatok, azokat kezdtem el szedni, hozzá fogom még az Avemart is. Az orvost egyelőre mellőzöm. Amit ő tehetne velem, az az én esetemben már beigazolódott, hogy semmit nem használ. Csupán azért, hogy kihulljon a hajam, meg rosszulléteim legyenek, azért nem fogom végigcsinálni. Műtét sem jöhet szóba, mert a sebész elmagyarázta, miért nem vállalja a harmadik műtétet. Megértettem. Ez szintén nyirok, csak másik helyen, tehát a kilátások ugyanazok.

Kedvesem, hidd el vigyázok magamra amennyire tudok, a többit az égiekre bízom. Nagyon hálás vagyok soraidért, de Te is vigyázz magadra NAGYON!! Szeretettel ölellek!♥♥♥

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Drága Mónikám, minden gondolatodat KÖSZÖNÖM!!!Szeretettel ölellek!♥♥♥

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Drága Sárikám, hidd el, nem zúgolódom. Annyi fiatal meghalt már mellőlem ebben a kórban, hogy ha így lenne külön büntetést érdemelnék érte.

Talán az a legnagyobb problémám, hogy mióta magamat öregnek számítom, mindig azért lobbiztam az Égieknél, hogy csendben álmomban, vagy legalábbis hamar, fájdalmak nélkül...de most megint nagy esély van rá,hogy ez nem így fog történni. És ez az amitől félek. Tudom, hogy ezt a kegyelmet nem mindenki kapja meg, azt ki kell érdemelni, csak azt nem tudom, hogy mivel lehetséges.

Drága Sárikám imáitokat előre is nagyon köszönöm, és ha kérhetem, akkor az ennek érdekében szóljon.
Szeretettel ölellek!!♥♥♥

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Drága Piroskám, tudom, érzem, hogy velem vagy és ezt nagyon KÖSZÖNÖM!!! Szeretettel ölellek!♥♥

Névtelen írta...

A tavalyi szobatársaim idén már nem jönnek ugyanakkor kezelésre.
Mi viszont élünk, vagyunk néhányan, akik a statisztika javítására vagyunk hajlamosak!
Nem tudhatjuk, meddig és milyen körülmények között maradunk itt, de én azért reménykedem. Sokáig szeretnélek olvasni!
stali

G.Marta írta...

Kedves Névtelen, nagyon köszönöm soraidat!! A célunk ezek szerint közös, én is sokáig szeretnélek itt olvasni!! Virtuális ölelés tőlem...Neked!♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...