2012. 11. 08.

Sav, bázis egyensúly

               
                   Ő az én Allácskám, aki még most is
                  gondot visel rám,pedig már
                 180 km-re vagyunk egymástól
Az anyagot Allácska a miskolci tgyógyászom ajánlotta figyelmembe, akinek én a maximális segítőkészségében, tudásában soha nem csalatkoztam.

Forrás:http://www.oregmalom.com

A cikk olvasását csak azoknak az ér-deklődőknek ajánljuk, akik el tudják fogadni a nyugati típusú orvostudo-mány mellett a keleti hagyományokon, megfigyeléseken és tapasztalatokon alapuló gyógyítási  módszereket is!

Dr. Sineger Eleonóra


Egészségünk alapfeltétele a sav/bázis egyensúly.

Mit jelent ez?

A táplálkozás, a légzés és a külvilággal való érintkezés során a szervezetbe juttatott anyagok eredendően rendelkeznek valamilyen kémhatással – savasak, vagy lúgosak. Ezen túlmenően, az anyagcsere folyamán belőlük keletkező anyagok is mutatnak valamilyen tulajdonságot – savasítanak, vagy lúgosítanak.

Mivel az emberi test a semleges kémhatáshoz közeli értéken (pH = 7) működik optimálisan, ezért működik egy szabályozó mechanizmus, amit úgy neveznek, hogy puffer.

Feladata: a szervezeten belül szabályozni az eredendően semleges, vagy gyengén lúgos hatást. Ha ez az egyensúly valamelyik irányba eltolódik a táplálkozásunk következtében, akkor azonnal kiegyenlíti a raktározott semlegesítő anyagokból. Ez a pufferkapacitástól, - ezen belül a lúgosító ásványi anyagkészlettől - függ.

A szervezetünk helyes működésének szempontjából kívánatos sav/bázis érték a 25 %-ban savasító és a 75 %-ban lúgosító ételek fogyasztása lenne. Ehelyett a mai táplálkozásunk fordítottan működik: 80/20 % arányban!

A XXI. század emberének szervezete drámaian elsavasodott! Ezzel megteremtette a betegségek melegágyát, mert a csak savas közegben virulens baktériumok, gombák és egyéb élősködők elszaporodásának alapfeltétele adottá vált. Ezen kívül a savasodás közvetlenül is veszélyt jelent egyes szerveinkre.

A szervek kémhatása

Legfontosabb, hogy a vér pH-értékének 7,365 kell lennie az egészséges embernél. Erre nagyon vigyáz a szervezet, mert az egészségünk szempontjából ez a legfontosabb.
A látens szöveti elsavasodás miatt a vér Ca szintje megnő, a lúgosodása pH = 7,4-7,5 közé – emelkedik, ez a kompenzált szöveti elsavasodás. Ha az ásványi anyag utánpótlás elfogy, akkor bekövetkezik a dekompenzált elsavasodás és a vér pH-ja leesik 7,365 érték alá

A klorofill és a hemoglobin szerkezete

A vércsepp analízis szerepe a betegségek megállapításában
a nyálnak feltétlenül lúgos kémhatásúnak kell lennie a szénhidrát előemésztése és a fogak zománcának épsége miatt. A civilizációban élő embernél jó, ha már semleges, és nem savas. A folyamatos, helytelen táplálkozás során a nyál előbb-utóbb reagál, és savassá változik, a száj pH-értéke akár 5-re is visszaeshet!

A vizelet optimális pH-értéke 7,5 - de kóros esetben akár 4-re is visszaeshet. A csecsemők esetében az érték akár 8-as is lehet, miközben a civilizációban élő ember átlagértéke folyamatosan 5 - 5,5 közé esik. Az egészséges ember vizelete reggel 8 körül és délután 4 körül lúgos, míg délelőtt és este savas. A vesék képesek szabályozni a vizelet kémhatását, ezért talán a legfontosabbak a sav/bázis háztartás szempontjából. Emiatt a vesék a legjobban leterheltek a savas táplálkozás esetén.

A vékonybél a felszívódás, és a tápanyagok értékesítésének színhelye. Itt a pH-érték 6,8 - 7 közé esik. Nagyon kedvezőtlen azonban, ha az érték a fiziológiai érték alá esik, mert ennek fekélyképződés lehet a következménye. Helytelen táplálkozás és emésztési zavarok esetén akár 6,5-ös értéket is mérnek, ez, pedig tökéletlen felszívódáshoz, felfúvódáshoz és más súlyos panaszokhoz vezethet.

A kötőszövetekben levő érték jellemzően: 7-7,1, enyhén lúgos kémhatású.
A sejtekben normális működés esetén: 6,8-7 a semlegeshez közeli, vagy enyhén savas

Mi okoz savasodást?

  * A gondolatok és az érzelmek savasító ereje
  * Az élvezeti szerek, amelyek stimuláló hatása nélkül a civilizált ember szinte élni sem tud: kávé, fekete tea, kakaó, cigaretta, alkohol, az összes „üdítő” ital, a szénsavas ásványvíz is.
  * A helytelen ételtársítással történ ételfogyasztás. Mi ez? A szénhidrátban és a fehérjében gazdag ételek egy étkezésen belül történő elfogyasztása, amely emésztési zavarokhoz, erjedéshez, rothadáshoz vezet. Ennek eredménye a gyakran jelentkező gázosodás, puffadás, bélgörcs, bélgyulladás, reflux, a kellemetlen szájszag, stb.
  * A főtt ételek, a kikészített, tartósított és dehidratált élelmiszerek.
  * Az összes állati eredetű termék fogyasztása (húsok, tej/tejtermékek, tojás) és a lebomlásukkor keletkező méreganyagok (húgysav), ami az ízületekben lerakódik. Ez az ízületi betegségek elsődleges fizikai oka.
  * A savak semlegesítéséhez szükséges ásványi anyagokban gazdag táplálékok bevitelének hiánya (gyümölcsök, zöldségek).
  * A helytelen légzés során keletkezett széndioxid felszaporodása a szervezetben vízzel reagálva szénsav formájában savasít. A tüdőn keresztül távozik az oxidációs folyamatok során keletkezett CO2, ezért annyira fontos a mély hasi légzés. Aki un. „pihegő” felületes légzéssel lélegzik, annak a szervezete folyamatosan savas terhelés alatt áll. Ez jellemző a félénk emberekre és azokra, akik folyamatosan rossz levegőjű, szellőzetlen irodákban dolgoznak.

Mit tehetünk egészségünk érdekében?

  - A lúgos víz szerepe - a víz lúgos pH-jának fontossága és módszerei
  - A meditáció, realaxáció, ima lúgosító ereje
  - Teljes lúgosító terápia, minimum három hónapon keresztül – a táplálék 80/20%-ban lúgosító, a napi vízfogyasztás: min. 3-4 liter lúgos víz + táplálék kiegészítők + gondolkodás és érzelmi élet korrekció + mindennapi testmozgás!
  - A kúra utáni táplálkozás lényege: - minden nap 75 % legyen a lúgos és csak 25 % a savasító étel

Ezzel a módszerrel MINDEN BETEGSÉG GYÓGYÍTHATÓ!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...