2012. 10. 03.

Praktikák a lakásban


 A fésűt és a kefét minden hajmosáskor érdemes megtisztítani, hogy az összegyűjtött szennyeződést és faggyút ne kend vissza frissen mosott hajadra. A tisztításhoz használj borotvahabot, hagyd a fésűn, kefén néhány másodpercig, aztán öblítsd le.

A kárpitra csöppent tej szagot hagy maga után, sokszor még akkor is, ha jó alaposan kitisztítod. Keverj el vizet szódabikarbónával, dörzsöld a keveréket a kárpitba, száradás után pedig porszívózd ki.

A rovarcsípésre kenj fogkrémet. Többször ismételd meg a kezelést.

Ha társasházban laktok, amíg gyermeked nem tanul meg olvasni, jelöld meg a kaputelefonotokat, és a lakásajtót is valami aprósággal, például egy kis matricával. Ne legyen rá szükség, de ha mégis elkóborolna a környéken, nagyobb az esélyed, hogy magától is visszatalál.

Ha több dugvillát is használsz egyetlen aljzathoz, ragassz a zsínórok végére papírcsíkot és írd rá, melyik zsinórhoz melyik készülék tartozik. Így nem vársz hiába a teavízre, miközben véletlenül a kenyérpiritót dugtad be.

A zongorabillentyűket egy kis alkohollal tisztíthatod fényesre. Ugyanez vonatkozik a számítógép kalviatúrára is.

 Ha bőrfelületre zsír cseppen, vastagon hintőporozd be. Másnap puha szövettel dörzsöld át a foltot és a környékét.
Ruhákra a hagyományos, háztartási boltokban kapható mosószappan a legjobb.

Ez az egyik legolcsóbb folttisztító, ereje viszont felér bármilyen drága tisztítószerrel. A végképp eltávolíthatatlannak tűnő foltot egyszerűen csak be kell nedvesíteni, majd a szappannal alaposan átdörzsölni. Ezután elég mosógépben kimosni a ruhát, és a foltnak - legyen az bármilyen eredetű - egyszerűen valóban nyoma sincs.

Szemezgetések a femina.hu oldalról


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...