2012. 10. 02.

Illatosító másképpen

Nem annyira félelmetes, mint amilyennek kinéz. Bizton állíthatom, hogy bárki megcsinálhatja.

Alapja egy kb.10-15 cm átmérőjű illatos gyurma amit gömbbé formálunk és számtalan, levél mintára kivágott zsírpapír, ragasztó, a gyurma átfúrására alkalmatos vastag tű(kötő, vagy horgoló), a felfüggesztéshez színben harmonizáló kárpitos cérna, vagy kötőfonal.

Elkészítése:

A gömbre gyúrt gyurmát átfúrjuk a tűvel, majd így átfúrva egy magasabb vázára, bármilyen magasabb üvegre helyezzük, ez lesz a készítés során az alap tartója.

Nem tudom mennyi, ezért saccra azt írom, hogy számtalan levélmintát vágunk ki zsírpapírból. szélessége az elején kb. 4 cm legyen, hosszúsága 10 cm. A levél száránál hagyjuk 1 cm szélesre. Ezek a méretek befolyásolják illatosítónk nagyságát. Az itt megadott méretekből egy kb. 25-30 átmérőjű illatosító készülhet.

Természetesen nem egyenként kell a leveleket kivágni, hanem a zsírpapírt leporellóként összehajtogatjuk olyan vastagságúra, amit az ollónk és az ujjaink elbírnak. Nem kell ezeknek a leveleknek egyformának lenni, a végeredményben ez egyáltalán nem látszik

A levelek méretei a munka haladtával növekedhetnek, hogy szép laza szerkezetű legyen a csoda illatosítónk. Hegyes végüket egy kicsit tekerjük fel , hogy kifelé hajoljanak. 

A felragasztást az átfúrástól kb. 3 cm-re kezdjük és spirál vonalban haladva folytatjuk. A sorok között kb. 0,5 cm távolságot hagyjunk, a levelek között szintén.
A sorban ragasztást addig folytassuk, míg a tetején össze nem érünk.

Készülhet színes selyempapírból is, akkor így fog kinézni

Sok sikert kívánok hozzá!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...