2012. 09. 28.

Praktikák a konyhában

Élénk marad a sárgarépa színe, ha a főzővizébe pár csepp narancslevet teszel.


A keresztesvirágúak - pl. karfiol, brokkoli - nem puffasztanak, ha az első főzőlevüket leöntöd.

A sajtot ne tálald hidegen. Fogyasztás előtt egy órával vedd ki a hűtőből, így jobb lesz az aromája.

Ha finomra vágott szalonnakockákra van szükséged, előtte kicsit tedd be a szalonnát a mélyhűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.

A mazsolát mosás után csöpögtesd le, szórd be liszttel, mielőtt a tésztába tennéd. Így nem süllyed le az aljára.

Ha a pudingot kihűlés után megszórod cukorral, nem bőrösödik be a teteje.

A megmaradt szaftot fagyaszd le jégkocka tartóban. Később egy kis zöldséggel dúsítva, kenyérre kenve gyors vacsorát készíthetsz belőle.

Ha szószt sűritesz, a liszthez tégy egy kis cukrot is, így nem lesz csomós a habarás.

Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, önts bele egy kis ecetet, és forrald két percig. Súrolás nélkül eltávolíthatod a szennyeződést.

Főzés után a konyhaszag gyorsan megszüntethető, ha egy késhegynyi kávét szórsz a meleg főzőlapra.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...