A keresztesvirágúak - pl. karfiol, brokkoli - nem puffasztanak, ha az első főzőlevüket leöntöd.
A sajtot ne tálald hidegen. Fogyasztás előtt egy órával vedd ki a hűtőből, így jobb lesz az aromája.
Ha finomra vágott szalonnakockákra van szükséged, előtte kicsit tedd be a szalonnát a mélyhűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.
A mazsolát mosás után csöpögtesd le, szórd be liszttel, mielőtt a tésztába tennéd. Így nem süllyed le az aljára.
Ha a pudingot kihűlés után megszórod cukorral, nem bőrösödik be a teteje.
A megmaradt szaftot fagyaszd le jégkocka tartóban. Később egy kis zöldséggel dúsítva, kenyérre kenve gyors vacsorát készíthetsz belőle.
Ha szószt sűritesz, a liszthez tégy egy kis cukrot is, így nem lesz csomós a habarás.
Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, önts bele egy kis ecetet, és forrald két percig. Súrolás nélkül eltávolíthatod a szennyeződést.
Főzés után a konyhaszag gyorsan megszüntethető, ha egy késhegynyi kávét szórsz a meleg főzőlapra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése