2014. 12. 06.

Origami virágokból karácsonyi ablakdísz

Nagy nehezen megtaláltam azt a videót, ami évekkel ezelőtt a megvalósítás ötletét adta. Már ide is raktam fel változatát, de most ablakdísznek fehérben készítettem el. Csupán az alapanyaggal volt gondom, mert nem kaptunk 10x10 cm-es irodai tépőtömböt, így csupán a kapható 8x8-cm-es fehér négyzetekből készült el, csak 12 cm-es gömbre sikeredve. Az összeállításhoz 66 db szirom, azaz 12 db összeállított virág és az esetleges nagyobb hézagokba még 6 db szirom hajtogatása szükséges.

Az alap hajtogatását a legjobban ez a videó mutatja be:
 
Ettől eltérően 6szirmú virágokból is összerakhatod a gömböt. Ebben az esetben nem tudom mennyi szirom szükséges hozzá, de feltételezhetően hasonló darabszám, mint az 5 ágú virágok esetében.

Az én elkészült gömböm így néz ki:
További díszítésként egy régi karácsonyfadísszel egészítettem ki:
A kép minőségéért mindenkitől elnézést kérek, de a telóm sajnos csak ennyire képes.
Sok sikert, kellemes időtöltést kívánok!



2 megjegyzés:

Palkó írta...

Ez gyönyörűségesen szép! Külön tisztellek a pontos türelmedért - a hajtogatásnál ebben szoktam elbukni...
Jobban vagy?
Kívánok Neked áldott, szép 2. adventi vasárnapot!

G.Marta írta...

Köszönöm Kedvesem,Nektek is hasonló jókat kívánok!

A díszről azt kell őszintén elmondanom így elbújva a megjegyzések közé, hogy még 1-be nem fognék bele. Így képen nem is látszik mennyire szép, de 1 teljes napos munka és nagyon precízen kell csinálni, amibe már önmagába bele lehet fáradni.

Az egészségemről inkább nem. Postraumás neuropáthiám van, valószínű a 4 évvel ezelőtti sugárkezeléstől, de a jelenleg meglévő daganatoktól is lehet. Nagy fájdalommal jár és talán sosem lesz vége(?), úgy érzem, de köszönöm érdeklődésedet!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...