2014. 11. 16.

Vasárnap hajnali gondolatok


"Megszokott életútján megállíttatik, és semmi nem úgy megy tovább, mint addig. Az ember végiggondolja, amit eddig nem gondolt végig, hogy mekkora teret töltött be az életemben az a másik személy, Élete, személyisége, gondolata, mi minden gondolatot hagyott bennem. Nagyon sok embernek későn tárul látóra a szeme. Nem tudja értékelni a „van”t, akkor tudja értékelni az értékét, amikor már nincs.

Figyeljétek meg, hogy mekkora értéke van a Ti számotokra a másik embernek. Annak, aki él. Olyan megszokottá tud válni, hogy a másik hazaérkezik a munkából, hogy reggel, amikor felébredek, ott van mellettem a párom. Olyan megszokott, hogy van édesapám és édesanyám, hogy amikor eljön a pillanat, hogy nincs többé az a másik, csak akkor derül ki, hogy megírta az életemet a lelke, a gondolata, a cselekedete, a szeretete, az áldozata, vagy éppen…vagy éppen a nyomorúsága, a más természete, a más gondolkodásmódja. Az ember akkor lát igazán egy emberre, amikor elmegy…mért van ez így?

Isten azt mondja: Jobb dolga van a kettőnek, mint az egynek.
Tessék odafigyelni az életedben a másik ember értékes életére. Aki szeretetre való, szeresd! Aki ellenkezni való, keresd, hogy megértsd, mert szükségetek van egymásra! Luxus dolog veszekedni, negatív luxus, a másikkal összeveszettnek lenni!

Van egy parancsunk: Szeresd felebarátodat, mint magadat! Ez Rád is érvényes!"

Takaró Károly ny.püspök hajnali gondolatai 
Legyen áldott, szép őszi vasárnapunk!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Drága Márta!!! Köszönöm!!!És nagyon remélem,hogy megoldódik !!! Gondolok rád!!!

G.Marta írta...

Köszönöm Mónikám!!♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...