2014. 09. 03.

Kezdjetek el élni...Márti dala

A kedvenceim között van Kiss Tibor-Pásztor Anna szerzeménye -, korábban szövegét a verses blogomba be is raktam -, de előzményeit, a történetét nem ismertem, csak most találtam rá egy hozzászólás alapján. Úgy gondolom nem árt ha ezt is ismerjük, mert így, az egyértelműn kívül más értelmet is nyerhet, amit én időm vége felé közeledve, igazán értek.

Forrás:hvg.hu/kultura/
"Minden zenekar közönségének van egy kincset érő, kemény magja. Ez lehet száz, tíz, öt, de akár csak egyetlenegy ember is, aki együtt nőtt fel velünk. Ismeri a háromfős garázskoncertek romantikáját, de a többezres tömegben is ott van az első sorban. Ilyen volt nekünk Márti" - mondta Pásztor Anna legújabb daluk tragikus sorsú ihletőjéről.
"Beteg volt, de nem akarta az orvosok utasításának megfelelően ágyban tölteni a napjait. Olyan volt, mint a többi, húszas éveit taposó lány. Pörgős. Mosolygós, nagyon élt. Mindannyiunkat ismert, a koncertekre elsőként érkezett, utolsóként ment el, és őszintén mondom, nem egyszer rakta rendbe a dolgokat a fejünkben, ha épp padlót fogott a zenekar" - mesélte az énekesnő
.

"Egyszer csak nem jött többet, meghalt a rajongónk, én pedig kiírtam magamból az érzéseimet, muszáj volt. Ez a nyers szöveg, ha úgy tetszik: vers önálló életre kelt a közösségi oldalokon, több ezer emberből váltva ki reakciókat. Furcsa érzés, mikor ennyire pontosan sikerül átemelni gondolatokat. A második Márti nélküli koncert beállásánál az öcsém, aki a zenekar gitárosa, spontán eljátszott pár akkordot. A hangzás azóta finomult, de lényegében ott és akkor született Márti dala" - mondta az énekesnő.
A Quimby-s Kiss Tibi vendégszereplésével rögzített számhoz az Anna & The Barbies klipet is forgatott, mely február 6-án debütál a zenekar Facebook-oldalán.

"A forgatásra a rajongóink közül toboroztunk statisztákak, olyanokat, akik talán a koncertekről ismerték Mártit. Két nap alatt több mint száz jelentkező gyűlt össze, ők zsúfolódtak be a zenekarral a díszletként szolgáló kisebb moziterembe. Kíváncsi vagyok a klippel kapcsolatos reakciókra: remélem, mindenkinek világos lesz, milyen érzésekről szól, és nem értik félre a szándékunkat."
"A környezetemben vannak olyan negyven, sőt már harmincéves emberek is, akik konkrétan a fiatalságukat siratják" – mondja Pásztor. "Milyen szép volt akkor, milyen izgalmas, színes életük volt, de felnőttek. Megvan a gyerek, megvan a kocsi, és megvan a lakáshitel. Most már bőven elég a be- és kilégzés. Őket akartam felrázni, megmutatni nekik, hogy a hétköznapokban sem kell feladni önmagukat. Tessék, itt a példa, itt volt valaki, aki feleannyi idő alatt ötször annyit és ötször olyan boldogan élt, mint ti együttvéve. Márti dala erről a szeretetteljes érzésről szól, nem többről és nem kevesebbről."

4 megjegyzés:

Monika írta...

Ezt nem tudtam,de nekem is kedvenc dalom. A klip vajon hol nézhető meg????

G.Marta írta...

Drága Mónikám kerestem, de egyelőre nem találom. Igyekszem...igyekszem! Jó éjt Nektek!!♥

Orsi írta...

Köszönöm Márti!

G.Marta írta...

Orsikám, nagyon szívesen!! Örülök, hogy tetszik!:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...