2014. 05. 09.

Természetes bolha, kullancsriasztó

Humán használatra
Hozzávalók:
Spray palack 
  *  2 evőkanál. növényi olaj
  *  1 evőkanál. aloe vera gél 
  *  25 csepp rózsa muskátli illóolaj  
  *  25 csepp levendula illóolaj
 Az olaj bármilyen egyszerű, háztartásban használt növényi olaj lehet. Aloe vera gél gyógyszertárban kapható, vagy cserepes aloe veránk belsejéből a rostos részt eltávolítva, csupán a levét használjuk hozzá. Az illó olajok tiszta,  bio változatát gyógynövényesben vásárolhatjuk.

Az olajat és az aloét alaposan összekeverjük, összerázzuk, majd a biztonság kedvéért géz anyagon és teaszűrőn átszűrjük, majd hozzácsepegtetjük az illóolajokat, összerázzuk és a spray flakonba töltjük,
bőrünkre szórás előtt minden esetben fel kell rázni.  
Kb.körömnyi mennyiséggel be kell dörzsölni minden érintett területen a testet, ( a kezek, karok, a boka és a nyak). A kullancsok számára az illata annyira visszataszító, hogy igyekeznek szabadulni, leperegnek a földre.

Hatása 4 óra hosszára elegendő, de minden esetben ajánlott átvizsgálni testünket, hogy minden óvintézkedésünk ellenére nem maradt-e rajtunk a kártevőkből.
Forrás: ITT
 
Kutyiknak, macsekoknak
Hozzávalók:
  *  1 csésze víz
  *  2  csésze ecet
  * 2 evőkanál mandula-, vagy más növényi olaj(minél magasabb kéntartalmú)
  *  néhány kanál citromlé
  *  citrusolaj, vagy borsmenta olaj. Ezekből annyi, hogy érezhető legyen kicsit az illatuk az elegyben.
Ezeket összekeverve, összerázva, átszűrve spray palackba öntjük. Ha az állat sokat tartózkodik a szabadban naponta 2-3x kell  a permettel beszórni, főleg a szem, száj és orr környékét, valamint a nemi szerv tájékát. Használat előtt minden esetben jól fel kell rázni.
Forrás: ITT

Ez utóbbi alkalmazásával kapcsolatban aggályaim vannak annak ellenére, hogy a kutyinknál nagyon szeretném természetes módszerrel megoldani, mert ő naponta 3x van sétáltatva,  de elképzelni sem tudom, hogy ő ezt a tortúrát, szagot elviselné. Amiket az állatorvos javasol, őszintén szólva én egyenesen méregnek tartok, hiszen az a bőrébe, vérébe felszívódik, ezért van hatása hónapokig. Ilyen
hatásmechanizmussal nem tudom elhinni, hogy azok később ne okoznának egészségügyi károsodást..

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...