2014. 03. 11.

Az aszpinin - mindenre jó?

 A http://www.naturhirek.hu/index.php/natur-hirek/hirek2/big-pharma/934-aszpirin-mindenre-jo
cikkét osztom meg azokkal akit érint, vagy érdekel.Érdemes rajta elgondolkodni, a javaslatokat megfontolni, megfogadni.
**************************************************************
"Az aszpirin közel sem olyan biztonságos, mint hirdetik. Sőt, a mellékhatásai messze felülmúlják az előnyeit. Emésztőrendszeri fekélyek akár a szedők 28%-ámál kialakulhatnak, de a hasnyálmirigy daganat esélyét is emeli. Cleland és munkatársai vizsgálták 2004-ben, hogy krónikus szívelégtelenség esetén mennyit segít az aszpirin. Azt publikálták, hogy semennyit. Pedig a vizsgálatból az jött ki, hogy az aszpirint szedők rosszabb eredményt produkáltak.
Vicces dolog ( ha van humorérzékünk), hogy a tartósan naponta aszpirint szedők több mint 10%-a kerül egy héten belül kórházba szívelégtelenség miatt, amint abbahagyja a szedést. Tartós szedése károsítja a szívet, de az abbahagyása ugyan ezt teszi. Melyiket választja? Az aszpirin igazából eltereli a figyelmet az igazi kezelésekről és elnapolja a problémát.

Megoldások?

Például kezdhetné azzal, hogy megkéri az orvosát, hogy biztonságosan állítsa le a vérhígítókról anélkül, hogy egy szívrohammal kellene szaladni a kórházba egy héten belül. Aztán kereshetne biztonságos alternatívákat. Számtalan ilyen létezik. Melyek ezek?
Egyszerű életmódbeli változások. Például csökkenti a zsírokban és egyszerű szénhidrátokban gazdag összetevőket az étrendjében és megnöveli a lúgos ételek (zöldségek, gyümölcsök) arányát. A testmozgás szintén gyógyító hatással van a szív- és érrendszerre. Vicces, hogy az aszpirin és a syncumar leírásában éppen ezekről beszélik le az embereket mondván, a zöldségek k-vitamin tartalma veszélyes rájuk.
Vannak természetes vérhígító tulajdonságú anyagok. Ilyen például a halolaj vagy halzsír, az e-vitamin, a bazsalikom, a natto vagy a bromelain. Számos antioxidáns és ásványi-anyag is javít a szív állapotán. A Q10 koenzim például kimagasló ezek közül. Nem csak energiával látja el a szívizmokat, de gyulladáscsökkentő tulajdonságánál fogva remek alternatívája lehetne akár az aszpirinnek, akár a paracetamolnak.
Legyen óvatos a kalcium pótlással. Fűnek-fának felírják a gyengülő csontok miatt, de a felesleges kalcium hozzájárul a verőerek kóros elváltozásához. Csökkentse a kalcium bevitelt és helyette magnéziummal, K2-vitaminnal és D3-vitaminnal meg egy kis halolajjal segítse a csontjai egészségét. A k2-vitamin hozzájárul a vérerek belső falának mésztelenítéséhez, ahogy az Beulens és munkatársai vizsgálatából kiderült.
Az ételek közt is talál számos olyat, aminek napi fogyasztása éppen olyan hatékony és biztonságos, mint aszpirint szedni.  A paradicsom vérhígító hatású, ha meg volt főzve. A fokhagyma véralvadás gátló és teljesen biztonságos. A kakaó az egyik leghatékonyabb vérhigító. Keressen magas kakaó tartalmú csokoládét. A fahéj éppen azt a kumarint tartalmazza, csak természetes formában, amit a piacvezető vérhigító gyógyszer. Valójában több száz fitotápanyag van, amik ráadásul együtt fogyasztva szinergikusan erősítik egymás jó tulajdonságát.

Még a jó szándékú orvosok sincsenek tisztában azzal, mennyi lehetőségük lenne az étrendi változtatások és kiegészítések alkalmazásában. A gyógyszereladásban érdekelt szakma pedig a bevezetőben is látható módon megőrült: az egyik gyógyszer májkárosító hatását egy másikkal próbálja ellensúlyozni, hogy lehessen szedni évtizedeken át minden nap.
Vagy ez csak nekem tűnik agyamentnek? "

Ez a cikk nehogy bárkit is arra ösztökéljen, hogy abbahagyja az aspirin szedését, mert az súlyos bajt okozhat, ahogy olvashattuk is. Ez azok számára lehet irányadó, akiknek most kell megoldást találni a vér hígítására  a szívinfarktus és esetleges agyi katasztrófa megelőzése érdekében.

2 megjegyzés:

Sári mama írta...

Agyament ez Mártikám a javából! Köszi a tippet, a férjemmel pont a szívére szedetik az Aszpirint, éppen elfogyott és azon dilemmázott, hogy abbahagyja, mert semmi hatását nem érzi, kivéve, hogy amióta elkezdte szedni, még két gyógyszert kapott a gyomrára. Ezt az egész cikket kimásolom és ki is nyomtatom, köszönjük a családunk nevében.
Apropó, lehet, hogy praktizálnod kellene, tuti javulna az egészségügyi statisztika! Nem viccelek! :) Puszillak

G.Marta írta...

Sárikám, azért nem volna szabad abbahagyni ha már hosszabb ideje szedi!!Ebben a cikkben az is van, hogy ha abbahagyja, komoly bajt okozhat!! Elkezdeni nem volna szabad, helyette természetes megoldást választani.Ha tudok, írok neked mailt is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...