2014. 02. 25.

Gyógyulj a belső órád segítségével

Már megint fáj a fejed, vagy nehezen tudsz elaludni? Figyeld meg, mikor lépnek fel a panaszaid, és találj természetes gyógymódokat a hagyományos kínai orvoslás segítségével. /A Hölgyvilág összeállítása./

A kínai orvoslás szerint testünkben a meridiánokon keresztül áramlik az energia, a csí. Minden második órában egy meridiánt és ezzel együtt egy belső szervet jár át intenzíven az energia. Ha mindennap ugyanabban az órában lépnek fel bizonyos testi vagy lelki panaszok, ez arra utal, hogy valami nincs rendben az energiaáramlással.

Figyeld meg, hogy a problémáid a nap melyik szakaszában jelentkeznek. A szervóra segítségével megtudhatod, melyik belső szerved érintett. Ha komolyan veszed az intő jeleket, megelőzheted a betegségek kialakulását. A kínai orvoslás különböző gyógymódokat ismer (pl. táplálkozás, akupresszúra, légzőgyakorlatok) az energia harmonizálására. Ezeket otthon is bátran alkalmazhatod.

Máj: 1-3 óra
A megzavart májműködés jele, hogy az illető felébred a szerv aktív óráiban. De más tünetek is utalhatnak májproblémákra: pl. hideg kezek és lábak, hányinger és erős idegesség.
találj természetes gyógymódokat a hagyományos kínai orvoslás segítségével. A Hölgyvilág összeállítása.
Javaslat A hagyományos kínai orvoslásban az élelmiszerek gyógyhatással bírnak. A savanyú élelmiszerek (pl. gyümölcsök, citromlé, ecet) ellazítják a májat. A csirkehúsleves, a tönkölybúza és a rizs szintén jót tesz a méregtelenítő szervnek. Kerülni kell viszont a füstölt és az olajban sült ételeket, a tejszínt, a kávét és a fokhagymát.

Tüdő: 3-5 óra
Köhögés, légszomj, szorító érzés a mellkasban, hajnali horkolás - ezek a jelei annak, hogy valami nincs rendjén a tüdőben. Mivel a tüdő oxigénnel látja el a szervezetünket, nagyon fontos, hogy tökéletesen működjön.
Javaslat: A tüdőre jó hatással van, ha naponta háromszor-négyszer megmasszírozod a hüvelykujjad alatt, a csuklóráncban lévő akupresszúrás pontot. Két-három percig masszírozd először a bal kezedet a jobb hüvelykujjal, majd a jobb kezeden lévő pontot a ballal.

Vastagbél: 5-7 óra
Rendszeresen arra ébredsz, hogy sürgősen vécére kell menned? A kora reggeli hasmenés, illetve rendellenes széklet vastagbélproblémákra utal. Mivel a bélrendszer befolyásolja az immunrendszer működését is, érdemes időben kezelni a panaszokat.
Javaslat: Az erős ételek erősítik a bélrendszert. A fehér színű zöldségek, a rizs és a friss gyömbér nagyon jó hatással vannak a bélműködésre. Szintén jót tesz a sípcsont külső oldalának akupresszúrás masszírozása. Ehhez szorítsd ökölbe a kezedet, és dörzsöld végig a sípcsontodat a térd alól kiindulva a lábszárad közepéig, majd újra felfelé, nagyjából két percen keresztül, naponta tízszer.

Gyomor: 7-9 óra
Aki reggelenként nem tud lenyelni egy falatot sem, annak gyenge a gyomorműködése. A lehetséges következmények: rossz emésztés, hányinger, hasfájás, puffadás.
Javaslat: Fogyassz el a nap folyamán két liter langyos gyógyteát, például hársfát, csipkebogyót vagy édesköményt. Kerüld a túlságosan zsíros, fűszeres és nehéz ételeket.

Lép: 9-11 óra
Nem tudsz délelőtt döntéseket hozni? A gyenge lépműködés megnyilvánulhat határozatlanságban, illetve a hasfájásban és emésztési problémákban is.
Javaslat: A kínai orvoslás szerint a lépműködésre jó hatással van a főtt sárgarépa, az édesburgonya, a póréhagyma, a bárányhús, a csirkehús és a méz. Kerülni kell viszont a zöld salátákat, a citrusféléket, a sót, a tejtermékeket és az étkezések alkalmával a túlzott folyadékfogyasztást.

Szív: 11-13 óra
Dél körül nyugtalan és szétszórt vagy, nem tudsz semmire odafigyelni? Sokszor alszol rosszul, és egyre feledékenyebbnek érzed magad? Ha ilyen panaszaid vannak, vedd alaposan szemügyre az arcbőrödet. Gyenge szívműködés esetén az arc sápadt, esetleg túlságosan vörös.
Javaslat: A szív nyugodtabbá válik, ha naponta kétszer két-három percig nyomva tartod a bal középső ujjaddal a jobb kéz kisujja alatt lévő kis mélyedést, majd utána a bal hüvelykujjal megmasszírozod a jobb kisujj belső oldalát.

Forrás:  Szervóra/Hölgyválasz

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...