2013. 02. 04.

Maradék pörköltből: Gerslis-zöldséges pörköltragu

Jártál már úgy, hogy a maradék pörkölt egy adagnak sok, kettőnek viszont kevés??
Mit tehetünk ilyenkor? Felturbózzuk. Erre rengeteg változat létezik.
Ezt az ötletet a TV-ben látott háziasszony-verseny adta, ahol a zabkásás pörköltragu lett a győztes. Megjegyzem, nekem már a készítés fázisában is ez volt a nyerő, mert olyan igazán illatozó, ízletes elképzeléseim lettek róla.

Az a háziasszony alapból ezt készített, én viszont úgy gondoltam, hogy a kevéske csirkepörköltemből ezt meg tudnám kreálni, Ezért este zabpehely hiányában  egy bögre gerslit ímmel-ámmal megmostam, majd beáztattam.
A jól megduzzadt gerslit az áztató vízzel együtt a pörköltre öntöttem, majd három nagyobb kelbimbót negyedeltem és egy felaprított zellerszár társaságában szintén a pörkölthöz öntöttem. Kerülhet még bele hagyma, gomba, kaliforniai paprika is.

Őrölt kömény, egy pici chilli, 2 gerezd fokhagyma is került bele és só. Így összeállítva addig főztem, míg a gersli csaknem megfőtt(kb 15-20 perc), ekkor mirelit francia-saláta zöldséget öntöttem hozzá.
Ezután már csak 2-3 perces főzés volt hátra és azzal elkészült egy legalább 3 adagos, ízletes egytál étel, amit ezután is szívesen elkészítek, mert nagyon finom lett.

1 megjegyzés:

apimami írta...

Ez nagyon jól hangzik!! El is hiszem,hogy nagyon finom!
Puszika!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...