2013. 02. 10.

Kreatív illatosító praktikák spórolósan

Bár egyre több környezetbarát, természetes anyagokból készült légfrissítő kapható, néhány trükkel és háziszerrel olcsóbban megoldhatjuk otthonunk illatosítását. Íme ehhez néhány ötlet.

- A legegyszerűbb módja, ha a illóolajból készítünk légfrissítőt. Kézi permetbe öntsünk vizet, ebbe csepegtessünk néhány csepp olajat. Ne vigyük túlzásba, néhány kivonatnak igen erős az illata! Az összekevert eleggyel naponta 2-3-szor fújjuk körbe a lakást.

- A radiátor melegét is kihasználhatjuk. A megpucolt narancs- és citromhéjat ne dobjuk ki. Alufóliára sorakoztassuk fel, és tegyük a radiátorra. Napokig finom illat lengi be a szobát. Ezt kombinálhatjuk egy kis fahéjjal és szegfűszeggel.

- Szintén olcsó és tartós módszer, ha télen egy arctörlőt illóolajos vízbe áztatunk, majd megszárítunk a radiátoron.

- Kis költséggel jár, de télen is sok virágárusnál beszerezhető a rózsa. Rakjon rétegesen rózsaszirmokat és sót egy zárható üvegbe. Ha illatosítani szeretne, csak vegye le az üveg tetejét.

- A házilag készített illatosító zselét is egyszerű összeállítani: 1 dl forró vízben olvasszunk meg 1 zacskó zselatint, ehhez adjunk hozzá 1dl hideg vizet, majd keverjük el, és csepegtessünk bele vodkát, valamint fél teáskanál illóolajat. Ezt elkeverve öntsük át kis edénykékbe.

2 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

Csudajó ötletek! Nemcsak spórolni lehet vele, hanem környezettudatos is. A narancsos-citromos nálam is működik. Ez a rózsaszirmos nagyon tetszik. Vajon a nyáron "befőzött" meddig működhet? Ezt ki fogom próbálni. Köszönöm azt ötletet. Kellemes vasárnapot kívánok neked!

G.Marta írta...

Nagyon szívesen és - KÖSZÖNÖM!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...