2012. 12. 14.

Kreatívságok narancsból

 Ha van ilyen célszerszámod, akkor azzal vágj menetet a narancs héjába, hogy könnyebb legyen az illatos szegfűszeget beleszúrkálni és így a narancs belsejéből is jobban távoznak az illatok.
Ha nincs, akkor mint én is teszem, a kést kb 40-45 fokos szögben tartva a hegyével csinálom meg az utat oda és vissza és már kész is a kívánt vágat, csak a héjat kell belőle kiemelni.


szaritott_narancs.jpg Én is csak most   fogom   tesztelni ezt  a módszert, de állítólag tovbb illatozik így élére állítva a szárított narancs karika.


A célzatosan kivájt narancs héjából készíthetsz illatozó mécsest. Az el nem égett gyertyacsonkokat fel kell olvasztani és a narancs héjába önteni. Kanócnak fagyasztóban
rövid ideig altatott tortagyertyát használjunk,
 hogy körötte a viasz azonnal megfagyjon.

A szegfűszeggel való díszítést még a teljes
dermedés előtt jobb elvégezni

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...