Tegnap készült, a kép nem igazán sikerült, a rétes annál inkább. Mire mindenki megkapta amit szántam, mára nem maradt semmi belőle, csak a látvány. Az viszont minden lehetséges képjavítást igénybe véve is csak ilyen lett.
Sparos réteslapot használtam, 12 laposat.
Más hozzávalók:
* 1 db zsenge, közepes nagyságú tök gyalulva,
* 7-8 dkg cukor
* 15 dkg mák
* 1 citrom reszelt héja
* 2 ek. tejföl
* 1 ek. étkezési keményítő
* zsemlemorzsa
* pici só
Elkészítés:
A legyalult tököt (kb. 60 dkg) picit megsóztam, állni hagytam. Közben a mákot a cukorral elkeverve megőröltem, majd a tejfölt a keményítővel összekevertem, ezt is a tökhöz kevertem a cukros mákkal együtt. Végül a citromhéjjal is elkevertem.
Közben a lapokat nedves konyharuhára kiterítettem, egy másik konyharuhát pedig a rétes feltekeréséhez is bevizeztem. Most egy rúdhoz 4 lapot használtam, mindegyiket jól beolajoztam. A tök mérete, így a töltelék mennyisége döntötte el, hogy végül csak 3 rúd készült, mert a lapokat lehetett volna négyfelé is osztani.
Én nem egy csíkban szoktam a tölteléket lerakni, hanem, mint anyáink tették, kisebb pacákban az egész lap területén elszórom (Tudjátok!...Kinek a pap, kinek a papné),
majd a konyharuha segítségével a rudat feltekerem. Így nem kell a végével bajoskodni, mert nincs olyan sok töltelék egy helyen, így nem is fog sülés közben kifolyni.
200 fokos sütőben sütöm, míg a teteje szép piros nem lesz. A sütőből kivéve permetező segítségével minden rudat vízzel megszórok, majd porcukorral is megkínálom egy kicsit.
Sparos réteslapot használtam, 12 laposat.
Más hozzávalók:
* 1 db zsenge, közepes nagyságú tök gyalulva,
* 7-8 dkg cukor
* 15 dkg mák
* 1 citrom reszelt héja
* 2 ek. tejföl
* 1 ek. étkezési keményítő
* zsemlemorzsa
* pici só
Elkészítés:
A legyalult tököt (kb. 60 dkg) picit megsóztam, állni hagytam. Közben a mákot a cukorral elkeverve megőröltem, majd a tejfölt a keményítővel összekevertem, ezt is a tökhöz kevertem a cukros mákkal együtt. Végül a citromhéjjal is elkevertem.
Közben a lapokat nedves konyharuhára kiterítettem, egy másik konyharuhát pedig a rétes feltekeréséhez is bevizeztem. Most egy rúdhoz 4 lapot használtam, mindegyiket jól beolajoztam. A tök mérete, így a töltelék mennyisége döntötte el, hogy végül csak 3 rúd készült, mert a lapokat lehetett volna négyfelé is osztani.
Én nem egy csíkban szoktam a tölteléket lerakni, hanem, mint anyáink tették, kisebb pacákban az egész lap területén elszórom (Tudjátok!...Kinek a pap, kinek a papné),
majd a konyharuha segítségével a rudat feltekerem. Így nem kell a végével bajoskodni, mert nincs olyan sok töltelék egy helyen, így nem is fog sülés közben kifolyni.
200 fokos sütőben sütöm, míg a teteje szép piros nem lesz. A sütőből kivéve permetező segítségével minden rudat vízzel megszórok, majd porcukorral is megkínálom egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése