2012. 09. 03.

Reggeli kencék felvágottak helyett




Sárgarépakrém füstölt sajttal

Hozzávalók:                     
* 20 dkg sárgarépa
* 10 dkg füstölt sajt (nem baj, ha több)
* kb. 0,5 dl majonéz
* 2 ek. tejföl
* 1 közepes gerezd fokhagyma
* aprított petrezselyem (lehet szárított)

Elkészítés
A finomra reszelt sárgarépához reszeljük a füstölt sajtot és a fokhagymát.
Belekeverjük a többi hozzávalót. Tejfölből annyit, hogy kenhető krémes legyen.

Megjegyzés
Én legtöbbször a gyümölcscentrifugából "kikerült" répát használom, ami teljesen pépes, ezután hozzátéve a többi hozzávalót, még el is turmixolom. A végére hagyom a petrezselymet. Nagyon ízletes kence lesz belőle.

Csicseriborsó krém


Hozzávalók:

* 1 csicseri konzerv
* 1 közepes fej hagyma
* 2 buci gerezd fokhagyma
* 1 kaliforniai paprika(el is maradhat, de ebben az esetben 2 ek. tejföl szükséges)
* 1 ek.tejföl
* 1 kk. ételízesítő
* bors, chlli
* 2 ek.olivaolaj

Elkészítése:
Minden hozzávalót turmix, vagy darabológépbe teszünk és pépesre aprítjuk, majd hűtőbe téve állni hagyjuk.

A képek forrása:abroszra-valo.blogspot.com

Jó étvágyat kívánok hozzá!!



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...