2012. 09. 05.

Már most készüljünk a télre...

...és turbózzuk fel immunrendszerünket.
Én ezt legalább 10-12 éve  kedvenc természetgyógyászom, Allácska tanácsára citromos fokhagymával teszem.

Azóta engem az influenza elkerül. Kivétel csak 2008-as esztendő volt, amikor is az onkológus mindenki számára előírta az influenza elleni védőoltást. Lehet, hogy a hatás-ellenhatás eredményeként, de nekem akkor egész télen szakadt az orrom, köhögtem. Ezután visszatértem Allácska jól bevált receptjéhez, amit nem cserélnék le semmivel:


Hozzávalók:

        12 közepes fej fokhagyma
        12 citrom leve
Ez egy családi adag, amit természetesen lehet felezni, negyedelni.

Elkészítése:


A megtisztított fokhagymát lehetőleg műa. reszelőn lereszelünk, vagy aprítógépben felaprítunk. A lényeg az, hogy minél kevesebb ideig érintkezzen fémmel. Összekeverjük a citromok levével. Zárt üvegben 6 napig hagyjuk szobahőmérsékleten, ezt követően hűtőben tároljuk. Az érlelési idő összesen 12 nap, ezután fogyasztjuk. A 12 nap alatt legalább naponta 1x műa. kanállal megkeverjük. Akinek nem számít a kalória, az 

2 ek. mézzel tompíthatja a két hozzávaló markáns ízét, és ezzel együtt érleli. De a cél érdekében igazán elviselhető íze van méz nélkül is.

Ha a hozzávalók mennyiségét felezzük, vagy negyedeljük, az érlelési idő akkor is 12 nap!


Előfordulhat, hogy pár nap után a massza megzöldül. Ez függ a fokhagyma fajtájától, de hogy melyik az, amelyik igazán fehér  marad, azt ennyi év után sem sikerült kitapasztalnom. De a lényeg az, hogy ettől még ugyanolyan hatásos, csak látványra nem annyira bizalomgerjesztő.


Adagolás:

Minden este 1 műa. kk.mennyiséget langyos vízzel 1 dl-re felengedünk, és mintegy a nap befejezéseként lassan elkortyolgatunk. Ezután már semmi mást ne fogyasszunk.

Egy kúrának legalább 3 hónapig kell tartania.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...