2012. 09. 14.

Lugosítsunk....

...a vízcsapból is ez folyik, biztos mindenki kívülről tudja, hogy el van savasodva a szervezetünk és helyes táplálkozással tudunk ezen segíteni.
Én most nem akarom ezt ragozni, csak egy tippet szeretnék megosztani Veletek. A cékla nagyon jó lugosításra, számtalan módon készíthetjük, de többféle zöldséget is tehetünk kívánatossá, akár reggelire. Ezekből legyen itt most két változat.  Még egy fontos dolog: délután, illetve este már csak lúgosító ételeket (zöldségféléket) együnk, a savasító gyümölcsöket hagyjuk délelőttre.

Receptek:


0,5 kg főtt, vagy sült megtisztított céklát leszereljük, hozzá kb.3 dl kefír 2-3 gerezd zúzott fokhagymával, majd egy jó marék aprított, piritott dió, egy kevés olivaolaj.

Legalább egy pár órát hagyjuk, hagy ismerkedjenek egymással. Közös barátságuk, sok jót tehet velünk. A bátrabbak készíthetik nyers céklából is, ha közel van a WC. De ez utóbbi, igazán nagy takarítást képes odabenn csinálni.

Másik:

Sárgarépát és céklát reszeljünk le, keverjük össze fokhagymával, sóval, borssal és valamilyen zsiradékkal, mivel ez oldja ki a zöldségekből a vitamint.  Finom olivaolajjal, ami a szívnek nagyon egészséges, de lehet próbálkozni vajjal kikeverve is, így tehetjük változatosabbá az ízeket.
De lehet a céklához a zöldségeket  váltogatni is, pl. zellerrel vagy avokádóval, mindegyik változat finom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...