Ha van ilyen célszerszámod, akkor azzal vágj menetet a narancs héjába, hogy könnyebb legyen az illatos szegfűszeget beleszúrkálni és így a narancs belsejéből is jobban távoznak az illatok.
Ha nincs, akkor mint én is teszem, a kést kb 40-45 fokos szögben tartva a hegyével csinálom meg az utat oda és vissza és már kész is a kívánt vágat, csak a héjat kell belőle kiemelni.
Én is csak most fogom tesztelni ezt a módszert, de állítólag tovbb illatozik így élére állítva a szárított narancs karika.
A célzatosan kivájt narancs héjából készíthetsz illatozó mécsest. Az el nem égett gyertyacsonkokat fel kell olvasztani és a narancs héjába önteni. Kanócnak fagyasztóban
rövid ideig altatott tortagyertyát használjunk,
hogy körötte a viasz azonnal megfagyjon.
A szegfűszeggel való díszítést még a teljes
dermedés előtt jobb elvégezni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése