Én most nem akarom ezt ragozni, csak egy tippet szeretnék megosztani Veletek. A cékla nagyon jó lugosításra, számtalan módon készíthetjük, de többféle zöldséget is tehetünk kívánatossá, akár reggelire. Ezekből legyen itt most két változat. Még egy fontos dolog: délután, illetve este már csak lúgosító ételeket (zöldségféléket) együnk, a savasító gyümölcsöket hagyjuk délelőttre.
Receptek:
0,5 kg főtt, vagy sült megtisztított céklát leszereljük, hozzá kb.3 dl kefír 2-3 gerezd zúzott fokhagymával, majd egy jó marék aprított, piritott dió, egy kevés olivaolaj.
Legalább egy pár órát hagyjuk, hagy ismerkedjenek egymással. Közös barátságuk, sok jót tehet velünk. A bátrabbak készíthetik nyers céklából is, ha közel van a WC. De ez utóbbi, igazán nagy takarítást képes odabenn csinálni.
Másik:
Sárgarépát és céklát reszeljünk le, keverjük össze fokhagymával, sóval, borssal és valamilyen zsiradékkal, mivel ez oldja ki a zöldségekből a vitamint. Finom olivaolajjal, ami a szívnek nagyon egészséges, de lehet próbálkozni vajjal kikeverve is, így tehetjük változatosabbá az ízeket.
De lehet a céklához a zöldségeket váltogatni is, pl. zellerrel vagy avokádóval, mindegyik változat finom.
Sárgarépát és céklát reszeljünk le, keverjük össze fokhagymával, sóval, borssal és valamilyen zsiradékkal, mivel ez oldja ki a zöldségekből a vitamint. Finom olivaolajjal, ami a szívnek nagyon egészséges, de lehet próbálkozni vajjal kikeverve is, így tehetjük változatosabbá az ízeket.
De lehet a céklához a zöldségeket váltogatni is, pl. zellerrel vagy avokádóval, mindegyik változat finom.