Hozzávalók 2 adaghoz:
2 db zsenge cukkini
1 kisebb fej hagyma(esetleg lila)
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 kanál liszt
só, bors
aprított kapor, vagy petrezselyem
esetleg reszelt sajt, tejföl
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk és lereszeljük közepes lyukú reszelőn. A hagymát is hozzáreszeljük, beleütjük a tojást. A fokhagymát aprítjuk vagy zúzzuk, és hozzáadjuk. Összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű legyen.
Ha a cukkini már nagyobb, akkor meg szoktam hámozni, meg a magját is kiszedem, úgy reszelem.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, és evőkanálnyi masszát belepúpozunk, és a kanállal megfelelő vastagságig lapítgatjuk. Vékonyabban ropogósabb lesz. Papírtörlőre szedve, lecsöpögtetve frissen tálaljuk. Ha igazán finomat szeretnénk, akkor még forrón megszórjuk reszelt sajttal és 2 dl tejfölbe reszelünk fokhagymát, sózzuk, ez a legfinomabb mártogató hozzá.
2 db zsenge cukkini
1 kisebb fej hagyma(esetleg lila)
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 kanál liszt
só, bors
aprított kapor, vagy petrezselyem
esetleg reszelt sajt, tejföl
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk és lereszeljük közepes lyukú reszelőn. A hagymát is hozzáreszeljük, beleütjük a tojást. A fokhagymát aprítjuk vagy zúzzuk, és hozzáadjuk. Összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű legyen.
Ha a cukkini már nagyobb, akkor meg szoktam hámozni, meg a magját is kiszedem, úgy reszelem.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, és evőkanálnyi masszát belepúpozunk, és a kanállal megfelelő vastagságig lapítgatjuk. Vékonyabban ropogósabb lesz. Papírtörlőre szedve, lecsöpögtetve frissen tálaljuk. Ha igazán finomat szeretnénk, akkor még forrón megszórjuk reszelt sajttal és 2 dl tejfölbe reszelünk fokhagymát, sózzuk, ez a legfinomabb mártogató hozzá.
Kép:mindmegette.hu oldalról
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése