2014. 06. 22.

Ha az a pimasz mégis megcsapolta a vérünket...

...és  nincs kéznél antihisztamin tartalmú szer, mivel próbálkozzunk, ha meg akarunk szabadulni a borzalmasan idegesítő, folyamatos viszketéstől, Toma a  Dívány.hu oldal szerkesztője  előtúrt egy rakás házi praktikát, majd saját bőrét nem kímélve végig is tesztelte őket. Kipróbálva:jég, ecet, méz, teafilter, bazsalikom, citrom, fogkrém, szódabikarbóna. Én ide csak azokról osztom meg a tapasztalatát, amiket hatásosnak talált.

Méz

„Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt nem meglepő, hogy enyhíti a csípés okozta viszketést”- olvasható a Huffington Post oldalán. Hát jó, nézzük.
Vélemény: nem hittem volna, de sokat segített. Amikor felvittem a mézet, picit mintha még jobban is viszketett volna, de pár másodperc múlva enyhült ez a kellemetlen érzés. Az egyetlen probléma vele az, hogy ha elfeledkezik róla az ember, könnyen összekenhet vele mindent, tehát csak óvatosan!

Szódabikarbóna

A multifunkcionális szódabikarbóna a háziasszonyok jó barátja, és elvileg az elviselhetetlen viszketésen is segít, amit azzal magyaráznak, hogy a csípés miatti eltolódott ph-t normalizálja és csökkenti a gyulladást. A Huffington Post szerint alkalmazhatja úgy, hogy felold egy keveset egy kád meleg vízben és fürdőzik benne egy jót, vagy pedig vízzel elkeverve keni a bőrére.
Vélemény: nálam ez vált be a legjobban, már a felkenésnél éreztem, hogy megnyugszik a bőröm. Ha még több csípésem lesz – márpedig biztos, hogy lesz-, a szódabikarbónás fürdőt is kipróbálom.

Fogkrém

Széles körben elterjedt módszer, hogy a viszkető csípésre egy kis fogkrémet raknak, ugyanis mentoltartalmának köszönhetően hűsíti a felületet. Dr. Neal B. Schultz New York-i bőrgyógyász szerint, az eredményességét főleg annak köszönheti, hogy ez a hűsítő érzés előbb jut el az agyba, mint a viszketés, és az agy egy időben csakis az egyiket tudja feldolgozni.
Vélemény: bár idiótán nézett ki, hogy mindkét lábamat fogkrém-pöttyök díszítették, viszont tényleg bevált, még annak ellenére is, hogy egy kicsit kiszárította a bőrömet. Nem baj, megérte!

„Tégy bele x-et”

Talán a legelterjedtebb módszer az enyhébb fájdalomokozás. A fogkrémhez hasonlóan működik, vagyis az agy csak az egyik érzést tudja egy időben feldolgozni, és mivel a kettő közül a fájdalom az erőteljesebb, így a viszketés helyett azt érezzük.
Vélemény: nem hiába maradt ilyen sokáig a köztudatban ez a módszer, mert tényleg hatásos. Viszont csakis akkor, ha tényleg nem kíméli magát, mert ha épp hogy, csak belenyomja a körmét, úgy még jobban fog viszketni. A zt se árt tudni, hogy ha előtte jó sokáig vakarta a csípést, akkor sajnos már ez sem ér sokat.
 
 
 

2014. 06. 13.

Ma van a gyermekek védőszentjének napja

PÁDUAI SZENT ANTAL, a gyermekek védőszentje

A legnépszerűbb szent az egész világon alighanem Páduai Szent Antal (1195–1231. jún. 13). Jóformán nincs templom, ahol ne állana szobra, mely angyali szelídségű ifjú szerzetest ábrázol, barna ferences csuhában, karján a kis Jézussal, szabad kezében liliommal. Aki hívő katolikusnak gondja-baja van, végső menedékként mind hozzá fordul.

Az igazi Antal, Lisszabon szülötte, csak annyiban felel meg a róla kialakult képnek, hogy fiatalon halt meg. Az eretnek- és szerzetesmozgalmak századának volt a fia, Szent Domonkos, Aquinói Szent Tamás, Assisi Szent Ferenc kortársa. Észak-Itália és Dél-Franciaország eretnekségekbe tántorodó tömegeit térítgette vissza a „helyes” útra a szó fegyverével. Érdemei elismeréséül IX. Gergely pápa alig 10 hónappal halála után szentté avatta. Hogy a szentté nyilvánítást a jámbor közvélemény is jóváhagyja, arról az egyház gondoskodott: e tíz hónap alatt Antal padovai sírjánál rengeteg csoda történt, számtalan kérés és ima talált meghallgatásra. Ez a tíz hónap alapozta meg Szent Antal későbbi közbenjárói hírnevét.

Az életéről készült filmet felraktam a filmes oldalra, ha érdekel. 

Reggeli ima szent Antalhoz.

Oh szent Antal, dicső pártfogóm, szeretettel köszöntlek e napnak reggelén és kivánom, hogy e napon százak és ezrek dicsérjenek és tiszteljenek széles e világon. Örvendeztesd meg lelkem et a te szeretetteljes jóságoddal, állj mellettem e napnak folyamán, hogy a kisértő hozzám ne férhessen; erősíts engem, hogy minden incselkedését legyőzhessem. Áldj meg engem, oh szent Antal, a magas egekből és eszközöld, hogy az Úr kegyelme 6* vezéreljen engem minden utaimban és megőrizzen minden testi-lelki bajtól. Én pedig azon leszek, hogy e napon a te erénynyomdokaidon járva, munkáljam lelkem üdvösségét. Neked szentelem tehát e napot, tudván, hogy ezáltal azt is tisztelem, kit egyedül illet minden dicséret és dicsőség, kinek te kiváló szeretettel szolgáltál életednek minden napjaiban, a Szentháromság egy Istent, ki él és uralkodik mindörökkön örökké. Ámen.  

2014. 06. 09.

Pünkösd

Ma is hirdetik az Igét
a pünkösdi tüzes nyelvek,
hogy részesei lehessünk
a mennyei szeretetnek.
Lelkesedő, erős hittel
ma is járják a világot,
- égi kincset hintve szerte, -
a hűséges tanítványok.

Ne csüggedj el, gyönge ember,
ha sújt nyomorúság, bánat,
az erősítő Szentlelket
Krisztus adta a világnak!
Azért küldötte az Atya,
hogy vigaszul melléd álljon,
s az ég felé vivő úton
győzhess minden akadályon.
A Szentlélek erejével
új édenkert nyílik itten;
de hit nélkül boldog élet
sem itt, sem odaát nincsen.
Az Atyánál úgy kaphatunk
örök üdvöt, égi helyet, -
ha szívünkbe zárjuk, amit
hirdetnek a tüzes nyelvek!
* Piován Győző *
Forrás:  Szép képek és valahol benne én 

2014. 06. 08.

A Szentlélek ajándékai

1. Bölcsesség. (Wisdom)
2. Értelem. (Understanding)
3. Jótanács. (Counsel - Right Judgment)
4. Tudomány. (Knowledge)
5. Lelki erősség. (Fortitude - Courage)
6. Jámborság. (Piety - Reverence)
7. Istenfélelem. (Fear of the Lord - Awe of God)
(Forrás: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia)

2014. 06. 07.

Minden Kedves Olvasómnak!

Piros pünkösd, juttasd tiszta fényed'
Ma is minden bánkodó szivének,
Hogy ki tévelyg kétségbe', homályba':
Világitó sugaradat áldja.

Habozóknak oldjad meg a nyelvét,
Világositsd hittel föl az elmét.
Hogy az eszme szívből szívbe szálljon,
Diadallal az egész világon!

Piros pünkösd, szállj le a világra,
Tanits meg uj nyelvre, uj imára.
Oszlasd széjjel mindenütt az éjet,
Szeretetnek sugara, Szentlélek!
Reviczky Gyula

2014. 06. 05.

Hogy a napod jól kezdődjön

Mottó:Mosolyogj! 'S a ráncaid jó helyre kerülnek!

Forrás:http://www.hoxa.hu/?p1=naplo&p2=89434

A magyar, a német és az olasz Európán keresztül utaznak egy limuzinban. Egyszercsak kiteszi a kezét az olasz és elkiáltja magát: - Hé, Olaszországban vagyunk!
Mire a többik: - Honnan tudod?
- A kezembe kaptam egy tál milánóit.
Mennek tovább. Kiteszi a kezét a német. Ő is elkiáltja magát: -Hé, Németországban vagyunk!
- Honnan tudod?
- A kezembe kaptam egy jó német sört.
Mennek tovább. Most kiteszi a kezét a magyar. Ő is elkiáltja magát: - Hé, Magyarországon vagyunk!
- Honnan tudod?
- Ellopták az órámat.
********************************

2014. 06. 01.

Áldott vasárnapot!

Amikor a nap feljön, az Úristen mosolygását látom (...) és az Úr mosolyát látom akkor is, amikor a nap lemegyen. Az Úr mosolygását látom a holdon is, s szemének derűs csillogását minden kicsi csillagban. Az ég kékségében az örökös tisztaság szent törvényét látom, s a tovaszálló gondoskodó szeretetet, mely éltet bennünket tisztító esőkkel. A szélben az Ő szent leheletét érzem, mely naponta tisztára mossa a lelkemet a szenny kísértéseitől.* Wass Albert *(Forrás)

Legyen áldott, szép vasárnapunk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...