2014. 05. 30.

Már megint a szúnyogok....de rengeteg!!

Már megint a szúnyogok...Forrás:hoxa 

Már megint itt vannak! Alig lépjük át a nyár küszöbét, már marnak, csípnek, zizegnek a fülek körül. Időjósok és egyéb jövendőmondók szerint idén a sok csapadék miatt újabb durva szúnyoginvázióra készüljünk. Készüljünk! De hogyan? Egy újabb tippet hoztam nektek: olcsó és jó szúnyogcsapda.

Rovarcsapda

Erről a szóról két eddigi próbálkozásom jut eszembe. Van egy olyan kék fénnyel világító, fekete műanyag elektromos izém. Egyik évben vásároltuk, amikor délután 4-től már nem lehetett a kertben tartózkodni, mert vérünket vették csapatosan.
Megvettük, bedugtuk, reméltünk... csalódtunk.

A másik egy műanyag edényke, amibe speciális folyadékot kell tölteni, vízzel higítva. Ki kell akasztani olyan helyen, ahol sok a légy, darázs, miegyéb, azok belerepülnek és nem jönnek ki onnan többet. Ez egy jó találmány amúgy, van ahol működik is, de nem a szúnyogok ellen, mert őket hidegen hagyja ez a lötty.

De valami csak érdekli őket is!

Hát naná, hiszen minket is ez által találnak meg: a szén-dioxidra buknak! Mi emberek ugyebár ezt lélegezzük ki és elég nehéz levegővétel nélkül a kertben tartózkodni, tehát nem lehet megoldás a saját szén-dioxid kibocsátásunk elfojtása.

Akkor kell valami, ami koncentráltabban adja ki ezt az anyagot. Ha van ilyen szomszédunk, hívjuk át a grillezésre, hadd csípjék őt... :)

ÉLESZTŐS SZÚNYOGCSAPDA

Szükséges kellékek:
1 db másfél-két literes műanyag flakon
1 kocka élesztő
1 dl cukor, lehetőleg barna
1 dl meleg víz
olló vagy kés
ragasztószalag
1. lépés
Vágjuk el a flakont kb. a harmadánál (felülről). Így a tetejéből kapunk egy tölcsérhez hasonló darabot.
2. lépés
A flakon alsó felébe mérjünk bele 1 dl meleg vizet, öntsünk hozzá 1 dl barnacukrot és dobjunk bele 1 kocka élesztőt! Nem kell elkeverni.
3. lépés
A tölcsérszerű darabot (kupak nélkül!) fordítsuk bele a flakonba. Így a szúnyogok a tetején beszállnak, a lyukon keresztül a flakon alsó felébe jutnak, de a kiutat nem fogják megtalálni.Ragasszuk össze a két flakondarabot a tetejénél, hogy nehogy szétcsússzanak.Nem túl esztétikus látvány, ezért nyugodtan be is csomagolhatjátok kívülről újságpapírba, úgy is használ.
Tegyük ki a rendeltetési helyre. Magához fogja vonzani a vérszívókat, így talán kevesebben fognak belőlünk lakmározni...

Kéthetente csináljuk újra, ezt hajítsuk ki és jöhet egy újabb flakon!
Aki nem hiszi, járjon utána... és ossza meg tapasztalatait....VELEM :))

*********************

A korábban közzétett természetes megoldásokat ITT találod, hiszen téma volt nálam korábban is.   Én személy szerint az almaecetre esküszöm. Eü.problémáim miatt régóta és szinte folyamatosan iszom az almaecetet éhgyomorra reggelenként (1 csésze langyos vízbe 2 kkanál almaecet kortyolgatva). Ennek jótékony mellékhatásaként azóta kerülnek a szúnyogok. Ez a 2 az egyben megoldás számomra szenzációs, hiszen az almaecet számos jótékony élettani hatását már korábban is részleteztem, ehhez már csak a hab a tortán, hogy a szúnyogok is elkerülnek. Bevallom, azt nem tudom, hogy ha pl. holnap reggel iszol ilyen napindítót, - hatásos lesz-e a szúnyogok ellen, vagy az inváziót megelőzve már hetek óta innod kellene. De ha van otthon almaeceted, érdemes kipróbálni., hiszen az egészségednek is jót teszel vele és már ezért is megéri!!

2014. 05. 27.

Gyógyító vörösréz

Ezt az anyagot tegnap kaptam Allácskámtól, mintegy telepatikus válaszként a neki fel nem tett kérdésemre. Biztos lesz köztetek, aki a tünetek alapján a  maga problémájára ismer.

Napjaink embere a mindennapi élete során különböző nagyfrekvenciás elektromágneses sugárzást kibocsátó berendezések sűrűjében él. Az utcán ott van velünk a mobiltelefon, a lakásban órákon át nézzük a televíziót, ételeinket mikrohullámú sütőben melegítjük, AZ irodában számítógépek között dolgozunk, elektromos gépekkel mosunk, főzünk, takarítunk. Ahhoz, hogy ezek a berendezések folyamatosan rendelkezésünkre állhassanak magasfeszültségű vezetékek, trafóházak, erősítő-és adó-vevő tornyok hálózzák be országunkat.

Ma már tudományosan bizonyított, hogy a mindennapi élet során használatos elektromos készülékeknek a sugárzása káros hatással van szervezetünk működésére, és a többi készülék működésére is.

A külső mágneses mezők befolyásolják agyműködésünket. Alvászavart, fejfájást, migrént, idegességet, koncentráció-képtelenséget, fülzúgást okozhatnak, legyengítik AZ immunrendszert. Csecsemők, terhes nők, gyenge immunrendszerrel rendelkezők, allergiás betegségben szenvedők fokozottan érzékenyek AZ elektromágneses mező hatásaira.

Hogyan tudunk védekezni ezek Ellen a hatások Ellen? Elektroszmog árnyékolására alkalmas fémezett szövet használatával.
Aes Angelus elnevezésű rezezett textíliát tartalmazó termékek alkalmazásával.

Ezek a szövetekkel árnyékolják a nagyfrekvenciás sugárzásokat.
- Táskába, pénztárcába építve megvédi a bankkártyákat, floppykat, így azokon nem sérül meg AZ értékes információ.
- Beépítve a tapéta, padlószőnyeg, parketta alá védi lakásunkat a káros földsugárzásoktól és a közeli adótornyok, elektromos vezetékek sugárzásától; lehallgatás-biztos tárgyaló, iroda építhető. Műtők érzékeny berendezései árnyékolhatók Le.
- Matrac, gyapjúderékalj alá vagy ágyunk fölé baldahinként helyezve nyugodtabbá válik alvásunk.
- Terhes nők számára olyan kötény használata ajánlott amely tartalmazza a rezezett textíliát, így a magzat védetté válik a számítógép, televízió káros hatásaival szemben.
- Számítógép előtt dolgozóknak, TV-szerelőknek ajánlott a szövet mellénybe, vagy ruházatba történő beépítése, ami megvédi a szervezetet a képernyő által kibocsátott káros sugárzástól.
- Villanyszerelők, trafóházak, adó-vevő tornyok közelében dolgozók számára rezezett textíliából készített védőöltözet használata ajánlott.

A nagy felületű réz (aes Angelus textilréz) képes oldani AZ izom és érgörcsöt, árnyékolja AZ elektroszmogot. Nagyon jó a hővezető képessége és infravörös reflexiója. Hatására a blokkolt testrészekben fokozódik a vér- és a nyirokkeringés, a szervezetben visszaáll a normális működés. A réz biokémiailag is nagyon fontos, ismert nyomelem. Néhány, a szervezet fejlődése szempontjából fontos réztartalmú enzim: tirozináz, citokróm-oxidáz, dopamin-b-hidroxiláz, szuperoxid-dizmutáz és amin-oxidáz. Napi igény 1-2 mg. A réz élelmiszerekkel kerül a szervezetünkbe és felszívódhat bőrön keresztül is. Idősebb korban ügyelni kell a megfelelő rézszint fenntartására, mivel számos időskori népbetegség oka a rézhiány. Sajnos AZ utóbbi évtizedekben kiszorult a réz a mindennapi használatból (pl. rézkilincs, réztartalmú permetező szerek, rézedények), ezért pótlásuk különösen fontos. A rézhiány tünetei: vérszegénység, ödéma, törékeny csontok, ingerlékenység, fáradékonyság,

2014. 05. 26.

Hátha nem ismered...

Mottó: Mosolyogj!  S a ráncaid jó helyre kerülnek! 

Kovács, kék-zöld foltokkal, hiányos fogsorral állít be a munkahelyére:
- Képzeljétek - meséli a kollégáknak - tegnap este nem ismert meg a kutyám, amikor a kocsmából hazamentem. Nekem ugrott és jól ellátta a bajom.
A társai összenéznek, s az egyikük így szól:
- Te Kovács, én elválnék az ilyen kutyától...
**********************
Az idős anyóst beviszik a kórházba, mert térden szúrta magát. Megkérdi őt az orvos:
- Néni kérem, mi történt?
- Öngyilkos akartam lenni.
- És akkor miért a térdébe szúrta a kést?
- Mert a doktor úr azt mondta, hogy a mellem alatt van a szívem.
**********************
Megy a kalapárus az erdőben, elfárad, leül egy fa alá pihenni. Elalszik, és mikor felébred, látja az összes kalap eltűnt. Nézi, hova tűnhettek, felnéz a fára, tele van majommal.
Minden majom fején egy kalap. Gondolkodik hogy szerezze vissza a kalapokat. Leveszi a kalapját, erre minden majom leveszi a kalapot a fejéről. Megvakarja a fejét, minden majom megvakarja a fejét, ledobja a kalapját a földre, erre minden majom ledobja a kalapját a földre.
30 évvel később, a kalapárus unokája szintén kalapárus lett. Egyszer ment egy erdőn át, amikor nagyon elfáradt, leült egy fa tövébe, elaludt. Mikor felébredt, látja minden kalap eltűnt. Felnéz a fára, tele majommal, mindegyik majom fején egy kalap, eszébe jutott mit mesélt a nagyapja.
Leveszi a kalapját, erre minden majom leveszi a kalapját, megvakarja a fejét, erre minden majom megvakarja a fejét. Ledobja a kalapot a földre, egyik majom sem dobja le. Lemászik a majom aki a legalacsonyabb ágon volt, odamegy a kalapárushoz, és jól kiröhögi:.
- Mit gondolsz, csak neked van nagyapád?
**********************
Móricka megy a Rákóczi téren, szembejön egy nő. Móricka odaszól neki:
- Qrva néni, tessék mondani, hány óra van?
- Az anyád mindenit, te kölyök, engem ismersz, de az órát nem?
**********************
A cég igazgatója behívja az újonnan felvett munkatársat:
- Már megbocsásson, de Ön az önéletrajzában azt állította, hogy öt év szakmai gyakorlata van, viszont most a tudomásomra jutott, hogy ez az első munkahelye!
- Elnézést főnök, de a hirdetésükben azt írták, képzelőerővel rendelkező alkalmazottat keresnek...
**********************
-Végre jól odacsaptam a főnök asztalára.
-És mit szólt hozzá?!
-Semmit. Szabadságon van.
**********************
Patikus a pult előtt álló izgatott férfihez:
- Sajnálom, uram! Ahhoz, hogy arzént vegyen, recept is kell, nem elég az anyósa fényképe.
*********************
Két egérlány beszélget:
- Képzeld az este bepasiztam!
- Jaj modd,  milyen? Alacsony?  Magas?  Jó képű?  Van róla fényképed?
- Van képem, megmutatom.
- Te ez egy denevér!
- A francba! Azt mondta nekem, hogy pilóta!

Öreg szívem

Róna Katalin szép gondolatai, amik nem klappolnak rám, mert sajnos nincs két gyermekem, sem unokám, de ettől függetlenül annyira az én gondolatimat is tükrözik és hogy szívesen megosztom Veletek:

Öreg szívem, mint vén hegedű húrja,
megkopott már, nem cserélhetem újra!
Az idő elszállt, csak emlékeimből élek,
sírva, kacagva néha vissza-vissza nézek.
Mit tettem én? Mennyi jót, vagy rosszat?
Istenem még milyen feladatokat oszthat?
Öreg szívem, mint vén hegedű húrja,
megkopott már, ki tudja, meddig bírja?
A legnagyobb kincs, mit életemben kaptam,
két szép gyermek, kiknek életet adtam.
S, most végre már nagymama is lettem,
kis unokámat nézve, csak félve kérdezem:
Mondd Jó Uram, mennyi időt adsz még?
Láthatom-e hogy nő ez a kis csöppség?
Ígérem én, hogy jó bárányod leszek,
amit csak kérsz én mindent megteszek!
Csak még egy kis időt adj énnekem,
nézzem, hogy boldogul mindkét gyermekem!
Öreg szívem, mint vén hegedű húrja,
megkopott már, de talán még elbírja!
Tisztességgel elvégzem a munkám,
ott vagyok, ahol éppen szükség van rám.
Öreg szívem, mint vén hegedűn a húr,
elpattansz te is, ha úgy dönt majd az Úr!
 

Már megint hétfő!!

Párat pislantunk és itt van június, miközben alig aludtunk valamennyit ahhoz, amikor leszedtem a karácsonyfát!!

Én minden ébredéskor hálát adok az Úrnak, hogy felébredtem, ugyanakkor meg is ijeszt, hogy megint egy nappal közelebb kerültem a véghez. Mikor őszintén beszélgetek magammal, elismerem, hogy ez a tény megrémít. Mi lesz, hogyan fog történni??
De mit tehetek?? Ezt mindenki elmondhatná magáról, de egészségesen az átlagember nem szokott ilyen gondolatokkal kacérkodni.  Meg mit is tehetnék, amikor a kaszás sorban viszi el a fiatalokat előlem?! Hálásnak kell lennem, hogy én megvagyok, a körülményekhez képest jól vagyok!!

Ilyenek a mélyenszántó gondolataim, amikor borongós hangulatban ébredek....úgy minden ok nélkül... de valójában szembenézve a tényekkel...és csak úgy ülve, ...ülve..sokáig....nézve kifele a két likon.

A masinámmal kapcsolatban is borongós a hangulatom, mert még nincs rendben. De ebben most én vagyok a ludas, mert nem végeztem a kiíratásokkal, ami a megőrzendő anyagom végleges rendezése lenne, így nem adtam meg a nagytudású felé a jelzést, hogy viheti  nagytakarításra. .Az én esetemben nem az a korrekt eljárás, hogy lementek mindent amire szükség lehet egy ellenőrzéskor,  mert az csak fél megoldás.  Mint amikor azt mondjuk, hogy kit érdekel?  Utánam a vízözön!! Úgy kell itt hagynom a dolgaimat, hogy ha már nem leszek, azokban a gyermekem(a vállalkozásunkban  az utódom) is helyt tudjon állni, ha szükség van rá.
Nos, én kaptam erre időt az Úrtól, tehát most ebben kell tüsténtkednem. A nagytakarítás és a Win7 csak utána következhet. Addig meg hajrá!!!

2014. 05. 25.

Ima a gyermekekért

 Uram, mentsd meg a gyermekeinket! 
Mentsd meg értelmüket, hogy romlottságunk ne rontsa meg őket! 
Mentsd meg életüket, hogy fegyverek, melyeket mások ellen kovácsolunk, ne őket pusztítsák, hogy jobbak lehessenek szüleiknél, hogy építhessék önnön világukat, a szépség, tisztesség, összhang, jóakarat és méltányosság világát, melyet a béke és a szeretet kormányoz. 
Mindörökké.
* Szentgyörgyi Albert *
Forrás:http://tanitoikincseim.lapunk.hu/

2014. 05. 18.

Konyhai tároláshoz, fonaltartónak, vagy ajándékba

Az ötletet ITT találtam
Hozzávalók:
* Üres műa.festékes vödör
* Nagy méretű ruhacsipesz
* Ragasztó
* Vízzel oldódó lakk
* Spárga
* 4 db fa, vagy szines gyöngy
* Vászoncsipke
* Fehér vászon anyag, +
* türelem és kézügyesség

Leírás nem volt hozzá, de a képek maximáslisan segítenek a folyamatokban, így én nem is részletezném. Olyan esős, borongós napokra, mint a mai, nagyon jó időtöltés. Örömteli, sikeres munkát kívánok!!

2014. 05. 17.

Nagyon édes magyarázatokat találtam

...két szavunk eredetére:
Egy kocsiba általában két lovat fogtak, és a lovaknak két hámjuk volt. A fiatal lovakat a betörésük idején harmadiknak, oldalra, szélire fogták be, hogy szokják a hámot, de nekik nem volt olyan nehéz dolguk, hiszen nem ők húzták a szekeret. Innen ered a szélhámos kifejezésünk.

A szép tiszta (tehát gondosan kicsépelt) búza volt a szemenszedett búza. Pázmány Péternél már az igazság jelzője lett, aztán néhány száz évvel később megint megváltozott a kifejezés jelentése, és ma már szemenszedett hazugságról beszélünk.

Hogy egyáltalán ilyenek után nézegessek, olvasgassak, onnan jutott eszembe, hogy olvastam egy fórumot, ahol a mostanság használt szleng szavait "méltatták". Eléggé elfogadó vagyok sok dologban
a fiatalságot illetően, de megbotránkoztat a stílusuk és sajnos már olyanoknál is tapasztalom, akikről nem is feltételezném.  Megijeszt a gondolat,  hogy végül ezek a rondaságok is olyan elfogadottak lesznek, mint a fentiek, a ma már hétköznapi szavaink. Minden esetre le fogok szokni arról, hogy mások szeretett unokáit becézgetve uncsikának nevezzem, mert olyan kedvesnek tünt.  Ez a fórum rádöbbentett, hogy másokat ez a szóhasználat mennyire irritál, pedig az egész fórumot fiatalok indították, írták de mint rádöbbentett, főleg nem is unokák vonatkozásában használják. És mégis!

De egyébként is mostanság inkább olvasgatok mindenfélét, meg képeket szerkesztek, ( meg a körmömet reszelgetem), mert gond van a gépemmel, aminek talán csak a hónap végén sikerül a végére járni. Sajnos nem mindig sikerül elmenteni amit el szeretnék, jobb esetben csak nagyon nehéz kivárni. De ami a lényeg baj van vele és nem szeretném, ha  a még egy darabig megőrzendő hivatalos anyagaimmal a gépemen baj történjen. Lehet túlkomplikálok, de jobb félni, mint megijedni.

2014. 05. 12.

Körpanorámás csodák

Ha ráklikkeltél arra, ami érdekel, ott többségében további választási lehetőséget kínál fel. Arra klikkelve várnod kell, míg betölti 100%-ra, majd indíthatod a navigálást.
 
http://www.airpano.ru/files/Millennium-UN-Plaza-Hotel-New-York-Night/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Sankt-Moritz-Switzerland/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Nepal-Airlines/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/San-Francisco-Golden-Gate-USA/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Around-Kremlin/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Cape-Good-Hope-RSA/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Victoria-Falls-Zambia-Zimbabwe/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Horseshoe-Bend-Arizona-USA/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Angel/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Maldives-at-Night/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Las-Vegas-USA/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Miami/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Bangkok/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/UAE-Dubai-Islands-Virtual-Tour/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Ay-Petri/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Kuala-Lumpur-Malaysia/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/bukhara/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Goosenecks-Utah-USA/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Mono-Lake-California-USA/start_e.html
http://www.airpano.ru/files/Moscow-State-University/start_e.html

Májusról

Ma a Fagyosszentek első napján és nevéhez igazán méltó időben szeretném dicsőíteni a májust, az egyik kedvenc hónapomat. Kedvencem, mert visszavonhatatlanul elérkezik vele a végkifejlet, az üdeség, a szépség, a harmónia a természetben. Ilyen ragyogó színe a zöldnek, a pirosnak, fehérnek csak jövő májusban lesz.
Sajnos csak most találtam ezt a csodálatos idézetet Fekete Istvántól egyik kedvencemnél.  Sajnálom, hogy valamilyen oknál fogva ez a szép, mesébe illő leírás a kikeletről nem került korábban a gyűjteményembe, pedig nagyon szerettem, szeretem FI műveit. Első élményem a Kele volt, szinte gyerekként, aztán jött sorba a többi.
Sokat olvastam Tőle, de nem eleget, mert az ő leírásai a természetről olyanok, mint a melengető napsugár egy csendes tavaszi eső után. Borús hangulatodban ha előveszed, hamarosan ott érzed magad egy napsütötte tisztáson, ahol elnyúlni támadna kedved.

"Aztán egy este szokatlan, meleg csend lett. A virágok illata megállt a csalitokban, s amikor feljött a hold, a berekszélen megszólalt egy fülemüle, olyan lágyan és olyan szépen, hogy lehunyta szemét az erdő, lehunyta szemét millió virág, még az öreg bagoly is lehunyta - bár agglegény volt -, mert mindenki tudta, hogy a nádas tündérrózsái között, a tó csillagos tükrében nászruhájába most öltözik a Tavasz felnőtt, szép leánya: Május. " 

2014. 05. 11.

2014. 05. 10.

ADD TOVÁBB!


Ha Isten bizonyságot adó szeretetével van tele a szívem, akkor ez az, amit mások is észre fognak venni. Sőt, ez az, amit tudatosan továbbadhatok!
Istenem, töltsd meg kérlek Önmagaddal és szereteteddel a lelkemet, hogy tudjam én is ezt a szeretetet mutatni mások felé, s ezáltal is a tanúd lehessek a mai napon!

Forrás  
Szentírás Szövetség / Scripture Union Hungary
Facebook
 
Én  Mariettánál találtam rá, továbbadom.

2014. 05. 09.

Préselt virágból készíthetők

Az én képeim már nem kis patinával, mivel kb.15 éve készítettem őket:
Kicsit közelebbről látva őket, szineik már csak a barnának, bézsnek, ekrünek különböző változatai, na de ez a patinájuk. Mindenesetre szeretném a nyáron felújítani őket, vagy teljesen újakat csinálni .                              
                              
Más megvalósítható ötletek préselt virágokból:
Lámpaernyő Gyertyadísz Képeslap

Természetes bolha, kullancsriasztó

Humán használatra
Hozzávalók:
Spray palack 
  *  2 evőkanál. növényi olaj
  *  1 evőkanál. aloe vera gél 
  *  25 csepp rózsa muskátli illóolaj  
  *  25 csepp levendula illóolaj
 Az olaj bármilyen egyszerű, háztartásban használt növényi olaj lehet. Aloe vera gél gyógyszertárban kapható, vagy cserepes aloe veránk belsejéből a rostos részt eltávolítva, csupán a levét használjuk hozzá. Az illó olajok tiszta,  bio változatát gyógynövényesben vásárolhatjuk.

Az olajat és az aloét alaposan összekeverjük, összerázzuk, majd a biztonság kedvéért géz anyagon és teaszűrőn átszűrjük, majd hozzácsepegtetjük az illóolajokat, összerázzuk és a spray flakonba töltjük,
bőrünkre szórás előtt minden esetben fel kell rázni.  
Kb.körömnyi mennyiséggel be kell dörzsölni minden érintett területen a testet, ( a kezek, karok, a boka és a nyak). A kullancsok számára az illata annyira visszataszító, hogy igyekeznek szabadulni, leperegnek a földre.

Hatása 4 óra hosszára elegendő, de minden esetben ajánlott átvizsgálni testünket, hogy minden óvintézkedésünk ellenére nem maradt-e rajtunk a kártevőkből.
Forrás: ITT
 
Kutyiknak, macsekoknak
Hozzávalók:
  *  1 csésze víz
  *  2  csésze ecet
  * 2 evőkanál mandula-, vagy más növényi olaj(minél magasabb kéntartalmú)
  *  néhány kanál citromlé
  *  citrusolaj, vagy borsmenta olaj. Ezekből annyi, hogy érezhető legyen kicsit az illatuk az elegyben.
Ezeket összekeverve, összerázva, átszűrve spray palackba öntjük. Ha az állat sokat tartózkodik a szabadban naponta 2-3x kell  a permettel beszórni, főleg a szem, száj és orr környékét, valamint a nemi szerv tájékát. Használat előtt minden esetben jól fel kell rázni.
Forrás: ITT

Ez utóbbi alkalmazásával kapcsolatban aggályaim vannak annak ellenére, hogy a kutyinknál nagyon szeretném természetes módszerrel megoldani, mert ő naponta 3x van sétáltatva,  de elképzelni sem tudom, hogy ő ezt a tortúrát, szagot elviselné. Amiket az állatorvos javasol, őszintén szólva én egyenesen méregnek tartok, hiszen az a bőrébe, vérébe felszívódik, ezért van hatása hónapokig. Ilyen
hatásmechanizmussal nem tudom elhinni, hogy azok később ne okoznának egészségügyi károsodást..

2014. 05. 05.

Remélem tegnap mindenkinek boldogságos,...

..szép napja volt, van mit jól elraktározni emlékezetünkben!

Délután eszméltem, hogy mennyire felelőtlen voltam a   köszöntéssel, pedig ha valaki, én aztán igazán tudom, milyen sóvárogni olyan után, ami nem adatott.

Szóval délután eszméltem, de akkor már mit írhattam volna azoknak, akiknek az élet legszebb ajándéka nem adatott, de számukra is eljött a vasárnap és erről simán elfeledkeztem? Mostanában gyarapodnak bennem ezek a lelkiismereti furdancsok, amit én, saját magamnak szerzek. Nem  mintha, hanem egyértelműen felületesebb vagyok, mint voltam korábban.
Ezért aztán igazán nem okolhatok senkit, semmit, csakis magamat. Nagyon sajnálom, ha bárkiben mélyen parázsló sebet szítottam. Ígérném, hogy majd jövőre bepótolom és kiköszörülöm ezt a csorbát, de lehet ezt pótolni? Arról a nagy kérdésről nem is beszélve, hogy még élek-e!
Sajnos lassan már listát kell vezetnem, annyi saram van, de majd megoldom. Addig is,    
                
                  mea culpa, mea maxima culpa!! 

2014. 05. 04.

Jó emberek vagyunk?

(Legalábbis Dosztojevszkíj szerint...)

"Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet.
Aki szívből tud kacagni, jó ember." (Dosztojevszkij)


Hát akkor lássuk!!

Móricka lestoppol egy kocsit az iskolába menet:
- Bácsi kérem, vigyen el az iskoláig!
- Nem arra megyek.
- Annál jobb.
*******************
 Elegánsan öltözött pasas beballag a kocsmába, pórázon vezetve egy krokodilt. Megkérdezi a csapost:
- Kiszolgálnak itt országgyűlési képviselőket?
- Természetesen... - hajlong a csapos.
- Helyes. Akkor nekem egy whiskey-t, a krokodilomnak pedig egy országgyűlési képviselőt!
******************
Egy fiatal házaspár éppen visszatérve a nászútról meglátogatja az háziorvosukat.
Panaszkodik a férj:
- Doktor úr, már több mint 2 hete házasok vagyunk és még mindig nem tudom mit kell csinálni.
- Na jó, figyeljen ide, megmutatom!
A doktor mondja a feleségnek, hogy vetkőzzön le és feküdjön le a díványra - ő is levetkőzik és bemutatja a férjnek mit kell csinálni.
- Szóval megfigyelt engem? Minden világos?
- Igen doktor úr - csak azt nem tudom mit kell csinálni ha maga épp nem ér rá!
*****************
A nagypapa elviszi az unokáját a játszótérre, amikor meglátnak egy gilisztát, amint éppen kibújik a földből.
- No, kisunokám fogadjunk! Ha ezt a gilisztát vissza tudod dugni a lyukba akkor nyersz tőlem egy százast - mondja a papa.
Az unoka elővesz egy hajlakkot, befújja vele a gilisztát, és simán benyomja lukba. A nagyapa fizethet.
Másnap megint mennek sétálni, és ekkor egy ezer forintost vesz elő a nagypapa.
- Megint fogadunk, nagypapa? - kérdezi a kis srác.
- Ja, nem, ezt az ezrest a nagymama küldi neked!
***************
Megszólal az ügyvédi iroda telefonja, szipogva felveszi a titkárnő:
- Halló, tessék? Ügyvédi iroda.
- Jó napot kívánok, Kovács ügyvédúrral szeretnék beszélni.
- Már megint maga telefonál? - zokog a titkárnő - Most mondom el ötödször magának, hogy Kovács ügyvéd urat tegnap autóbaleset érte, és meghalt.
- Tudom-tudom, de olyan jó ezt hallani!

Ezen a szép ünnepen...


Anyák napi, Nagyis és más képeslapokat a fenti csíkban a képeslapokra kattintva találsz! Bocsánat a szájbarágásért, de látom a mai napi statisztikámban, hogy tegnap és már ma is idáig rendkívül sokan látogattak meg, gondolom kivételesen a lapok miatt, ugyanakkor a képeslapos blogomat innen kattintva is alig páran. De felfedeztem azt is, hogy az Anyák, Nagyik  linkre kattintva számomra érthetetlen módon nem mutat képeket. A technikai problémáért ÉN KÉREK ELNÉZÉST!! Nem tudom mi történt, de újraformáztam, remélem így már ismét működőképes lesz!!

2014. 05. 01.

Kellemes hétvégét mindenkinek!



Minden Kedves „Errejáró” Olvasómnak derűs, szép napokat kívánok, pihizős, mégis tartalmas hosszú hétvégét! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...