2014. 03. 31.

Narancsos túrófánk:

 Ez is egy olyan recept, amit anno egy kedvenc hoxás naplóban találtam, de én már többet nem fogok készíteni. Nos nem azért, mert nem vált be, ááááh dehogy! Csak TILTVA VAGYON!
Hozzávalók:
-  3 tojás
-  30 dkg túró
-  10 dkg cukor
-  15 dkg liszt
-  1 kk. sütőpor
-  fahéj
-  reszelt narancshéj
-  pár csepp narancslé
-  csipet só
Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a fahéjat, kis sót és a sütőporral elkevert lisztet. Pár csepp narancslevet és reszelt narancshéjat is teszünk bele.
Nem kell nagyon kevergetni, rögtön lehet sütni. 2 kiskanállal szaggassuk jól felforrósított olajba! A lényeg, hogy mihelyt 5-6 fánkot beletettünk, kicsit vegyünk vissza a hőmérsékletből, különben nem sül át kellően!

ORANGE CURD: nevezzük nevén a gyereket:Narancs öntet, vagy inkább narancskrém
- 3 tojás
- 15 dkg világos nádcukor/cukor
- 5 dkg vaj
- 3 narancs + 1 citrom reszelt héja és leve (lehetőleg bio-gyümölcsök legyenek!)
- 2 kk. keményítő
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancsok és a citrom levét és reszelt héját ,majd vízgőz felett habverővel keverjük tovább. Amikor puding-sűrűségű lesz, hozzáadjuk a vízben feloldott keményítőt és még pár percig keverjük. Ezzel a narancskrém kész.
Fotó a  http://tucsokbogar.blogspot.hu oldalról

2014. 03. 30.

Az ekcéma gyógyítása...vajákosan

Ma találtam egy fórumra, ahol annak indítója a kezén lévő ekcémára tudakolt hatásos gyógymódot.
Fiatalon nekem is volt, a széles karíkagyűrűm alatt kezdődött, de már az egész tenyeremre ráterjedt. Ami létezett kenőcs minden ki lett próbálva, még külföldről is hozattunk(pl. a ma már elterjedt Flucinárt akkor Svájcból hozattuk), semmi nem használt. Elvileg még mosakodni sem lett volna szabad, a gumikesztyű meg még jobban irritálta. 1,5 évig szenvedtem vele.

Aztán egy volt főnököm ajánlotta, hozott is nekem egy vidéki szeszfőzdéből rézelejét. Ha nem velem történik meg, el sem hiszem, de azzal bekenve 3 nap alatt leszáradt minden apró hólyagocska, lepergett és azóta sincs, és ennek már legalább 30 éve.

Én ezt azóta is mindenkinek ajánlom, akinek szüksége van rá. Megfogadni a tanácsot nagyon kevesen tették, de azoknak is használt. Pedig IGEN! A vajákos módszerek is képesek használni még a 21.  században is. Igaz volt olyan is a követők között, akinek nem múlt el teljesen, de legalább megkönnyítette a mindennapjait, és nem kellett súlyos pénzeket kenőcsökre költeni.

A szeszfőzdékben ez talán minden főzéskor képződik. Fizetni sem kellett érte. Felhasználni, meginni nem lehet, mert mérgező, szagtalan, vízszerű folyadék. De a leghatásosabb az, ami a főzde őszi indulásánál képződik. Lényeges, hogy az üstnek, vagy dobnak,- nevezzék akárhogyan,- rézből kell lennie.Én legalábbis így lettem eligazítva.
Soha ne legyen rá senkinek szüksége, de nem árt ha észben tartjátok, hogy van egy ilyen lehetőség, amit maximális segítő szándékkal, saját tapasztalatom alapján javasoltam. 

Most angyalokat kérek minden jószándékú, Kedves Olvasómtól...

...a lányomnak.  Mariettánál olvastam az alábbi idézetet, az indíttatás ebből származik.
Holnap nagyon nehéz, fontos írásbelije lesz. Bizony felnőtt fejjel, sok évi kihagyás után nagyon nehéz újrakezdeni a tanulást. Tudom milyen, én is család és munka mellett kezdtem újra tanulni. Ilyenkor, már nagyon közel az időponthoz az ember képes szitának gondolni az agyát, amiből minden kipergett, semmit nem tud. Már annyira átragadt rám is, hogy komolyan gondolkodom a körömrágáson, hátha segít. Vagy nem?? Sajnos segíteni nem tudok, helyette nem is mehetek, az imákon kívül ennyi, ami tőlem telik. Kérlek segítsetek!!

A közbenjáró imádság: angyalt küldeni valakinek! "
(Luther Márton)

Minden Kedves Olvasómnak!


2014. 03. 29.

Ha segíteni szeretnél...


....figyelmedbe ajánlom Zsuzsa blogjában, a kemós kezelés viszontagságait viselő betegeknek együttérzésként készítendő sapkákról szóló  bejegyzését.

Teszem ezt két okból is. Egyrészt, mert tudom, 16x átéltem, de inkább csak láttam, mi az amin keresztül mennek. Engem a Jóisten megkímélt az igazi rosszullétektől, ami annak is volt köszönhető, hogy a szívem és a súlyom miatt valójában nem kaphattam azt a dózist, amennyire szükségem lett volna. Mondhatnám irónikusan, lám a kövérségnek is vannak előnyei, de jobb ha hallgatok, mert ennek lett folyománya a nesze semmi, fogd meg jól, vagyis a 16 kezelés nem ért egyet.

Másrészt teljes szívemben dúl a lelkiismeret furdalás, mert én ebben egy öltéssel sem vehetek részt. Sajnos egy csuklótörés rossz forradása miatt a jobb kezemen nem tudom az ujjaimat szorosra zárni, ami a kisebb, vékony tárgyak stabil fogásához alapvető lenne.Régi szép időkben tudtam és szerettem kötni, horgolni. Rég volt, tán igaz sem volt...

Így max. ennyit tehetek, de azt mélyen együttérző szívvel teszem és nagyon bízom a kötősök-horgolósok segítő szándékában.

Zsuzsa blogját azon komoly okból is ajánlom, hogy nagyon kedves, mondhatnám mindenes. Minden olyan szépet, jót megtalálsz benne, ami szívet-lelket felüdíti, de ezt is Nála találtam:

Gondoltad volna, hogy...
 "...ha a világ lakosságát az arányok megtartásával kivetítenénk egy 100 fős falura, akkor az így alakulna, a lakosok közül:

57 ázsiai lenne,
21 európai,
14 amerikai (észak és dél)
8 afrikai

52 nő lenne,                     70 színes bőrű lenne,
48 férfi                              30 fehér

70 nem keresztény, és
30 keresztény lenne

89 heteroszexuális lenne
11 homoszexuális lenne

a világ vagyonának 59 %-át 6-an birtokolnák, mind a hatan az Egyesült Államokban élnének

80-an élnének létminimum alatt
70-en nem tudnának olvasni
50-en éheznének
1 haldokolna; 1 újszülött lenne
1 (igen, csak egy!) rendelkezne felsőfokú végzettséggel
1-nek lenne számítógépe

Ha ma reggel egészségesen ébredtél, akkor áldottabb vagy, mint az az egymillió ember, akik nem élik túl ezt a hetet!

Ha sohasem élted át a háború borzalmat, a fogság magányát, a kínzás, fájdalmat, vagy az éhezés reménytelenséget akkor boldogabb vagy, mint 500 millió ember a világon!

Ha templomba járhatsz anélkül, hogy ezért üldöznek, zaklatnak, letartóztatnak, megkínoznak, vagy kivégeznek, akkor áldottabb vagy, mint 3 milliárd ember a világon!

Ha van otthon ennivalód, több váltás ruhád, tető a fejed fölött, és egy ágyad, akkor gazdagabb vagy, mint az emberek 75 %-a a világon!

Ha van bankszámlád, pénz a zsebedben, és több tányér közül választhatsz, ha otthon ebédelsz, akkor a világ leggazdagabb 8 %-nak a része vagy!

Ha a szüleid élnek és meg nem váltak el, akkor ritka szerencsés vagy, mert ez nagyon keveseknek adatik meg!

Ha elolvastad ezt a levelet, akkor kétszeresen is boldog lehetsz: egyrészt, mert valaki gondolt Rád, amikor elküldte ezt a levelet, másrészt, mert 2 milliárd ember a világon egyáltalán nem tud olvasni.

Tudtad, hogy....


13521061.jpg ...mennyire fontos a comb hátsó izmainak nyújtása?  A comb hátulsó oldalán futó izmok rövidülése komoly gerincproblémákat okozhat. Azok ugyanis az ülőcsonton erednek, így ha rövidülnek, hátrafelé billentik a medencét, az pedig magával húzza az ágyéki gerincet is, ami a gerincsérv kialakulásának kockázatát jelentősen megnöveli! Jól látható a rövidülés, ha a nyújtott ülést nem tudod egyenes derékkal megcsinálni. 
Nyújtásnál azonban légy óvatos! Ha feszegeted magad előre erősen domború háttal-derékkal, még jobban „elősegíted” a gerincsérv kialakulását. Legbiztonságosabb nyújtása a középső kis kép, ahol a gerinc fixálva van. Ha mindenképpen ülésben is szeretnéd nyújtani, akkor tegyél a feneked alá valami magasítást (párna, pléd stb.) és igyekezz minél egyenesebb törzzsel előre nyújtózni! 
Forrás: ITT

Praktikus ötletek konyhába

1-2 személyes háztartásokban gyakran, de nagyobbakban is előfordul, hogy a salátákból marad a étkezés után, ugyanakkor ezek még hűtőben sem tárolhatók úgy, hogy frissek maradjanak.

Erre legjobb ez a megoldás:

elszántan nem egy napra készítem, viszont az egy adagnál többet jól zárható befőttes üvegbe rakom. Lényeges, hogy alulra kerül az öntet, majd a többi hozzávaló, majd lezárva hűtőbe tesszük. Semmi esetre sem rázzuk össze, mert fontos, hogy az öntet ekkor még ne keveredjen a hozzávalókkal.
Másnap étkezés előtt rövid idővel kivesszük a hűtőből és akkor összerázzuk. Ezután hagyjuk kis ideig, hogy az öntet és a hozzávalók megbarátkozzanak egymással és csak ezután fogyasszuk. Ezzel a módszerrel jól zárható üvegben még 2 napra előre készíthetünk salátát, mégis friss, ropogós, élvezhető finomságot ehetünk.
Az ötlet és a fotó a pinterest.com oldalról származik
**********************************************************
* Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben

* A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

* A saláták, más leveles zöldségek, fűszernövények  nem tárolhatók sokáig a hűtőben. Előfordulhat, hogy kissé megfonnyadnak. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Másik megoldás, ha a mosásukat elvégezzük, a majd a felesleges vizet lerázva róluk nylon zacskóban pár órára hűtőbe tesszük. Nagyon szépen felfrissülnek.
* Nem kell búvárszemüveget felvenned, de még csak kortynyi vizet sem szükséges a szádban tartogatnod, ha nem akarsz sírni a hagyma darabolása közben. Egyszerűen annyi a titka a hagymapucolásnak, hogy a gyökérzetnél található keményebb részt nem szabad, csak a darabolás végén levágni, így a zöldség nem fog idő előtt levet ereszteni, ami ingerelhetné a nyálkahártyádat.
A kávézaccot ne dobjuk ki, valamint a feltört tojások héját sem kell a szemétbe hajítani. Utóbbit apróra törve adjuk a virágföldhöz, előbbit egyszerűen borítsuk a virágcserepek tetejére (persze csak hidegen). Nagyon hasznos ásványi anyagokkal dúsítjuk ezekkel a virágok táplálékát.
* Az elsózott ételbe krumplit kell főzni, az ugyanis magába szívja a felesleges sótartalmat.
Ez igaz is, viszont gyorsabb lesz a művelet, ha nem egészben teszed bele az ételbe a megpucolt krumplit, hanem legalább negyedeled.
* Ha a leves túl zsírosra sikeredett, ahelyett, hogy a merőkanállal próbálkoznál, s így a leves nagy részét is kimernéd, egyszerűen márts bele egy hideg salátalevelet, arra ugyanis ráragad a felesleg
Másik megoldás, hogy ha elkapcsoltad alatta a lángot, hagyd egy pár percig állni, majd legalább 3 rétegű konyhapapírt teríts a tetejére. Az szinte maradéktalanul magába fogja szívni a zsiradékot.
* A turmixgépet, botmixert úgy tudod a legkönnyebben megtisztítani, ha vizet teszel bele, illetve abba állítodmajd elindítod, így a folyadék mindenhova eljut, ahova a korábban aprított alapanyagok is eljutottak.

2014. 03. 26.

Tudtad ezt a Coláról?

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ugyanis a kóla sitt-sutty kicsapja a vérsejtjeidet.
Ha egy steak-et egy tálba tesznek, és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
Praktikák
A WC-kagyló tisztítása: Önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi "csodaszert" egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Szebb, mint a „kacsa” után.
Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: Dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Elképesztő, ahogyan pezseg.
Egy berozsdásodott csavart meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel a csavarra.
Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futasd le a programot. A doboz Cola segít a kenőanyag-maradékok eltávolításában.
Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.
Ja, és mellesleg iható!

Hasznos információ:

A Cola aktív hatóanyaga a foszfor-sav, melynek pH-értéke 2, 8. Egy vasszöget 4 nap alatt old fel. A foszfor-sav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás elszaporodásához. A kisgyermekek tejfogát is oldja. Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrozionáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.
A Cola forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Amikor megiszol egy pohár kólát:

Az első 10 percben

Egy pohár kólát, ha megiszol, 10 teáskanálnyi cukor bombázza meg a szervezetedet (a napi ajánlott bevitel 100 százaléka). Azért nem hánysz azonnal az émelyítő édességtől, mert a foszforsav elkendőzi az ízét, így magadban tudod tartani.

20 perc után

A vércukorszinted megugrik, ami az inzulintermelés robbanásszerű beindulását eredményezi. A májad erre úgy reagál, hogy minden cukrot, amihez csak hozzáfér, zsírrá alakít át. (És ebben a pillanatban abból, bizony, nincs hiány).

A 40. percnél

A koffein felszívódása teljes. A pupilláid kitágulnak; a vérnyomásod megemelkedik; reakcióként a máj még több cukrot juttat a véráramba. Az adenozin receptorok az agyunkban gátlódnak, ami megakadályozza, hogy elálmosodjál.

45 perc elteltével

Szervezeted fokozza a dopamintermelést, ami serkenti az agy örömközpontjait. Fizikailag egyébként a heroin is ugyan így működik.

Egy óra múlva

A foszforsav megköti a kalciumot, a magnéziumot és a cinket a bélben, ami újabb lökést okoz az anyagcserében. Ezt tetézi, hogy a rengeteg cukor és mesterséges édesítőszer fokozza a kalcium kiválasztódását a vizeletben.

Érezhetővé válik a koffein vízhajtó hatása. (Pisilned kell.) Ez garantálja, hogy kiüríted magadból a csontjaid számára szükséges megkötött kalciumot, magnéziumot és cinket, valamint a nátriumot, az elektrolitokat és a vizet.

Miután a benned zajló pörgés lecsillapodik, lezuhan a vércukorszint. Ingerlékennyé illetve lomhává válsz. Mostanra szó-szerint kipisilted a kólában lévő összes vizet. Ezt a kiürített vizet azonban olyan értékes tápanyagokkal töltötted fel, amelyeket a szervezeted hidratálásra, illetve erős csontok és fogak építésére használhatott volna fel.

Ezt követi a következő néhány órában a koffein szintjének zuhanása is. (Dohányosok esetében mindössze két óra alatt.)

Valójában nem is a kóla az ellenség, hanem az az óriási cukoradag, koffein és a foszforsav kombinációja, ami a legtöbb szénsavas üdítőitalban megtalálható. A lényeg tehát a mérték!

 Forrás: http://www.lifenetwork.hu

2014. 03. 25.

Hogy meg legyen a mai napra tervezett kacara

 Egy tanárnő gyűjteménye iskolai dolgozatokból:
(Most nézzük a humoros oldalát!)
Jellemezd röviden kedvenc hősödet utazókról, felfedezőkről olvasott könyv alapján!
Nekem Jean-Claude van Damme, mert bátran viselkedik és jó a mozgása.

Hogyan keletkeznek a barlangok?
A víznyelő elnyeli a vizet és ami lerakódik a víz kap okszigént és lepetyeg és pár évenként növekszik és így keletkezik a mészkő barlang.

Milyen a gyékény gyökérzete?
Csavargó.

Milyen a férgek testének alakja?
- Hengeregyenes.
- Görnyet, fére van.

Ismerd fel rajzról az állatokat!
- Pézsmapocsék
- Mocsári patkány
Írj magyarországi halakat! Potty, pngy, jégér, szálszalóka, légy, gólya.

Milyen betegséget lehet kapni a parlagfűtől? Energiát.

Az oroszlán jellemzése.- hangja: vastag, kitörő- látása: gonosz

A cápa jellemzése: Embert nem eszik, de nem lehet benne bízni.

Milyen tápanyagokat ismersz?
- Sósav, színsav.

Egy kis közlekedéstörténet:
- A gőzmozdony nem sokáig maradt ringben, mert kiütötte a dízelmozdony ami motorjában robbanás történt.
- A lóvasutat az ember is tudta húzni.
- A villamost úgy különbözetjük meg, hogy sárgára festik.
- 1970-ben feltalálták a vonatot és így már könnyű elutazni bárhová.Csak fizetni kell a jegyért.

Harmadikosok a csapadékképződésről:
- Ha a hideg levegő összeütközik a meleg levegővel abból lehelet lesz.
- Ha hajnalban kimegyünk, vizes lesz a papucsunk. -A hódara káros, mert feldönti a kocsikat.

- Csapadékfajta: lisztharmat.

A baktériumokról: Van mikroszkopikus, ami kicsit nagyobb, mint ami mikroszkóppal látható.

- A középkorú lovagok a lovagi tornákon mindig egy hölgyet tűztek maguk elé.

- A nemzetiségi iskolákba több ajkú diákok járnak.

- Nyáron nő a kalapos gomba, télen a kucsmagomba.

- Villon fő műve az Ótestamentum.

- A görög ábécé kezdete: alfa, béta, céda

Névnapjára...

Névreszóló, személyesebb üdvözlő lapokat találhatsz a képeslapos oldalamon.. Klikk rá a fejléc alatt ha érdekel!

2014. 03. 24.

Nutella házilag

Évi blogjában találtam. Ha ehetném, én is megcsinálnám, de így csak megosztom Veletek.
"Hozzávalók:
2 db érett banán,
10 dkg. vaj,
10 dkg. étcsokoládé,
10 dkg. mazsola.
A receptben méz is volt írva, de én nem tettem elég édes így is.
Elkészítése:
Edénybe tördeltem a csokoládét hozzá tettem a vajat és alacsony hőmérsékleten felmelegítettem. Banán héját lehúztam feldaraboltam  hozzátettem a mazsolát ráöntöttem a csokoládét és az egészet összeturmixoltam. Nagyon finom lett!
(A felsorolt mennyiségből ezzel a két  kis üveggel lett!)"

 Évi kifejezetten a takarékosságot tartja szem előtt a konyhában, a figyelmetekbe ajánlom. Ha ez a cél vezérel, nagyon jó ötletei vannak, érdemes Nála barangolni.

2014. 03. 23.

Ez tényleg hatásos izületi kopásra

 
Én is csináltam két kúrát, de abban zeller mellett még felkarikázott uborka is volt Sajnos az én kopásom már olyan fokú, hogy teljes mértékben nem szüntette meg a fájdalmakat, de ebben nem a módszer a hibás. Hamarabb kellett volna ilyenekkel próbálkoznom, amikor még kezdetén voltam ennek a kellemetlen nyavalyának. Tehát, mi ebből a tanulság? Már a kezdeti jelekre oda kell figyelni és komolyan venni, segíteni magunkon. És nem gyógyszerrel, nem műtéttel! Természetes módon!
Találtam a Hoxán:Virgo-nál

2014. 03. 22.

Szépségeim

A fenti sor szépségeket Gabimtól kaptam, csodálatosak. Szotyosunk kiszépítkezve, plüssmaci módjára pózol.. Itt pont jutalomfalatért kóricál, különben utálja ha fotózzuk. Direkt elfordul. Itt most kinéz neki valami, ezért ilyen készséges.Fánikám pont az ellenkezője. Itt most nagyon bucinak néz ki, de valójában csinoska. Hmmm, valójában egy elkényeztetett dög. Aranyosak, imádom őket.


Láttam egy dokufilmet...

...a napokban a LifeNetwork, vagy a DigiLife(?) életmód csatornán. Nagyon jó lenne minden tablettás fogyókúrásnak látni!! Új-zélandi független kutatói csoport vizsgálta a beszerezhető fogyis tablettákat, étrend kiegészítőket. Förtelem!! Volt olyan, amiben robbanószert találtak! Horrorisztikus!! Általában mindegyikben voltak betiltott szerek. Valahol betiltják ezt-vagy azt az összetevőt, fogják, elkezdik más országokban forgalmazni, vagy a neten, mert ott aztán lehet hülyíteni az embereket.

A múltkor azt vizsgálták, hogy miért vannak a fejlett országokban a gyerekek elhízva. Kiderült, hogy a már legalább 20 éve agyonajnározott reggeli pelyhek, műzlik mennyi rejtett cukrot, meg zsírt tartalmaznak. Arról nem is beszélve, hogy az ajánlott mennyiség sehol nincs feltüntetve. Mint kiderült, amennyit a szülő egy gyermeknek gondol, az még a felnőttnek is sok belőle. Hihetetlen és ijesztő!! A szülők, nagyszülők meg tömik vele a gyerekeket, mert az egész világon egészségesnek hírdették. Mik fognak még kiderülni?! Az a baj, hogy ezt nem minden csatorna nyomja. Pedig érdemes volna az új-zélandi független kutatókra odafigyelni!! De mintha mostanság nem volna annyi reklám róluk!! Mármint az ilyen reggelikről. Vagy én látok kevesebbet, mert lényegesen kevesebb TV-t nézek(alig van mit)??

Na de elérkezett, itt van!! Minden Kedves Olvasómnak:

2014. 03. 21.

Tavaszi napforduló

Borókát olvasva jutott eszembe, hogy ma volt a tavaszi napforduló, tehát hivatalosan ez volt a tavasz első napja. Ennek a napnak  időjós hagyományai vannak.
Az egyház ezen a napon Szent Benedekre emlékezik, ő volt a bencés szerzetesrend alapítója. Ezen a napon végzik a hagyma szentelését. A göcseji emberek ilyenkor fokhagymát és zsírt szentelnek, mert ezeknek gyógyító erőt tulajdonítanak. Szeged környékén a Benedek-napon duggatott hagymát Bertalan napján szedték fel,  ennek  főzetével a tífuszos betegeket gyógyították.  Rábagyarmaton a marhák felfúvódásának gyógyítására tartották alkalmasnak a Benedek napján vetett hagymát.

A Bács megyei Topolyán a három jeles nap (Sándor, József, Benedek)együttes megfigyeléséből vontak le következtetéseket: ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha nem süt ki, akkor hosszú, lucskos őszre lehet számítani. Na akkor most mi várható? Hosszú, meleg nyár! Az őszön még ráérünk elmélkedni!!

A lényeget innen szemezgettem.

Mára, egy kis kacara(bocsi, ha már ismered)

A pszichiáter várótermében két páciens álldogál. Kérdezi egyik a másiktól:
Ön most érkezett,vagy már távozni készül?
Kérem,ha én azt tudnám,akkor nem lennék itt.
****************
Mondtam az orvosnak, hogy eltörtem a lábam két helyen. Azt mondta, máskor ne menjek erre a két helyre. :)
****************
 Egy nő bemegy a patikába, és mérget kér a patikustól.
- Asszonyom, miért van szüksége a méregre?
- Megölöm a férjemet!
- Nem adhatok el Önnek mérget azért, hogy megöljön vele valakit!
A nő erre kitesz egy fotót a pultra, mely egy férfit és egy ... nőt ábrázol félreérthetetlen
helyzetben. A férfi a nő férje, míg a nő a patikus felesége...
A patikus felemeli a fotót és rábólint:
- Elnézést kérek, nem tudtam, hogy van receptje. 
******************
A nagypapa mesél az unokáinak a háborús emlékeiről:
- Egyszer egy teljes századot tettem harcképtelenné, teljesen egyedül!
- Tényleg? Tüzér voltál?
- Dehogy, szakács!
******************
A cigány autót vezetni tanul. Az oktató mellette ül. A cigány egy kereszteződéshez ér, de a stoptábla ellenére áthajt azon. Az oktató rákiált:
- Maga hülye barom. Hát nem látta a stoptáblát?
A cigány rálép a fékre, majd megkérdezi:
- Alumínium tábla? Visszá tolassak érte?  
******************
Két szentjánosbogár találkozik. Az egyik teljesen be van kötözve.
- Mi történt veled? - kérdezi a másik.
- Tudod, gyenge már a látásom. Tegnap este megláttam egy gyönyörű nőt, leröppentem és magamhoz szorítottam. Ekkor derült ki, hogy csak egy eldobott cigarettacsikk volt.
******************

A nyuszika vett magának egy új WC-t, ami tud zenélni. Egyszer odajön hozzá a farkas:
- Kipróbálhatom az új WC-t nyuszika?
- Persze, milyen zenét tegyek fel?
- Valami lassút.
- OK.
Órák múlva kijön a farkas,és a nyuszika megkérdezi:
- Milyen volt farkas?
- Mennyei...
Aztán a róka is odamegy:
- Kipróbálhatom az új WC-t nyuszika?
- Igen, milyen zenét tegyek fel?
- Valami gyorsat.
- Rendben van.
Pillanatok múlva kijön a róka, és a nyuszika tőle is megkérdezi:
- Milyen volt róka?
- Szuper...
Később a medve rohan a nyuszikához:
- Nyuszika, ugye kipróbálhatom a WC-t, könyörgöm, mindjárt kijön...
- Természetesen medve, mondd milyen zenét tegyek fel?
- Mindegy, csak engedj már be, könyörgöm...
- Jól van...
Nemsokára kijön a medve, aki összecsinálta magát. A nyuszika érdeklődik:
- Milyen volt, maci?
- Jó volt nyuszika, csak nem a himnuszt kellett volna beraknod...
*************

2014. 03. 18.

Ezt pont jókor kaptam...

...egy Hoxás barátnőmtől. Egy kicsit felrázott a tespedésből.

"Norman Cousins, az ismert orvos-író krónikus kötőszöveti megbetegedésben szenvedett, amely halálos kimenetelű is lehet. Megkísérelte hát saját öngyógyító erőit mozgásba hozni. Megvásárolta a nagy nevettetők (Chaplin, Buster Keaton) filmjeit, és ideje jó részét a képernyő előtt töltve élvezte a minőségi humort. Sokat nevetett, gyakran teli torokból. Ilyenkor megfigyelte, hogy erős fájdalmai csökkennek, és ezt követően két órán át enyhébbek maradnak. A nevetés következtében vérsüllyedése is alacsonyabbá vált. A rossz prognózis ellenére Cousins teljesen felgyógyult betegségéből. A humort felhasználó öngyógyító tevékenysége igen sok tudományos igényű vizsgálatot inspirált." 
Prof. Dr. Bagdy Emőke 

Nekem is felírta az onkológus egy képzeletbeli receptre,mindennapi adagolással. Egy darabig csináltam is, itt másoknak is juttattam belőle, aztán ellaposodott nálam ez a téma, mostanság  más hasznossal, például a tornával együtt. Azt is egy gyulladás miatt januárban abbahagytam, most minden nap nagy elhatározással ébredek, aztán nem lesz belőle semmi,... mert olyan könnyű lebeszélni magam,... mert olyan nehéz felemelni a jobb lábam. Na de mi van a bal lábammal? És mi van a karjaimmal?? Mintha azok nem is lennének! Na, majd holnap! Ígérem!! Elvégre fel lettem rázva!!

2014. 03. 17.

Ne legyen rá senkinek szüksége, de...

...ide is külön leírom, hogy a videók oldalára sikerült egy pár részt belinkelnem a Gyógyíthatatlanok? c.
dokusorozatból, ami a DigiLife csatornán ment, megy. Remélem még sokáig nem fogják a YT-ról törölni!
Ne tévesszen meg senkit, hogy Amerikában élő beteg emberek gyógyulását dokumentálták, mert semmi olyasmi nincs a tanácsok között, amit mi itt ne tudnánk betartani, megcsinálni. Csak erő és kitartás és főleg élni akarás kell hozzá!! A reményt nem szabad feladni!

A konkrét betegségek sem lényegesek, mert a gyógyulás folyamata szinte mindegyiknél azonos volt, tehát akár mellrákkal vagy más súlyos betegséggel is érdemes betartani

Kívánom, hogy ne legyen rá senkinek szüksége, de nem árt, ha tudjuk!!

2014. 03. 13.

Tőlem, csak ennyi telik....

...mivel se házam, se kertem Nem volt ez mindig így, de van, hogy meg kell alkudni. Mert már öregszel, már csak lézengsz egyedül benne, na meg már nem is bírsz vele. Nehezen, de meghozod a döntést, - bár a szíved sajog. - nincs mese, el kell adni! A szád mondja, de a szíved, a tudatalattid még görcsösen ragaszkodik. 4 év megy el az életedből, - ami alatt búcsúzhatsz, akár minden kőtől, téglától - mire sikerül eladni. Azt hiszed, hogy végre megkönnyebbülsz.....de még 10 év múltán is mindig oda álmodod magad, mert a gyökerek nem eresztenek. Életed tragikus, rossz és szép eseményeinek java ott zajlott és azok hozzád tartoznak, mint a szokásaid, rigolyáid, amiken már változtatni nem tudsz.

De vígasztal, hogy csicsergő madárkák a flaszter és a beton között is akadnak és van erkély is, min lehet virágocskákat is pátyolgatni, velük beszélgetni. Igaz az első emeleti minden évben kikezd veled, mert te a harmadikról öntöd nyakon következetesen. Ez nem igaz, meg különben is...az eső talán kikerüli?? Meg mi van a másodikkal??  Ja, azt már többször feljelentette, nem ment vele semmire, tehát már lerágott csont. Most 18-án lesz ötödik éve, hogy engem lehet cseszegetni. Mert ez egy külön világ - társasház, amit meg lehet szokni, amivel lehet dacolni, de el is lehet költözni. Nos én dacolok rendületlenül és locsolom a virágaimat. Lábujjhegyen, settenkedve, de igenis locsolom.

Bilder oder Fotos hochladen
 
 
Hogy honnan jöttek felszínre ezek a gondolatok? Itt barangoltam és egyszerre több kedves blogban is a fészekrakással, költözéssel, eladással, cserével vannak elfoglalva. Nem véletlen, hogy a tavasz az emberi életekben is a megújulás időszaka, a kikelet nagy elhatározásokat képes kihozni a két lábon járóból is.

2014. 03. 11.

Kedves látogatóm,....


Az aszpinin - mindenre jó?

 A http://www.naturhirek.hu/index.php/natur-hirek/hirek2/big-pharma/934-aszpirin-mindenre-jo
cikkét osztom meg azokkal akit érint, vagy érdekel.Érdemes rajta elgondolkodni, a javaslatokat megfontolni, megfogadni.
**************************************************************
"Az aszpirin közel sem olyan biztonságos, mint hirdetik. Sőt, a mellékhatásai messze felülmúlják az előnyeit. Emésztőrendszeri fekélyek akár a szedők 28%-ámál kialakulhatnak, de a hasnyálmirigy daganat esélyét is emeli. Cleland és munkatársai vizsgálták 2004-ben, hogy krónikus szívelégtelenség esetén mennyit segít az aszpirin. Azt publikálták, hogy semennyit. Pedig a vizsgálatból az jött ki, hogy az aszpirint szedők rosszabb eredményt produkáltak.
Vicces dolog ( ha van humorérzékünk), hogy a tartósan naponta aszpirint szedők több mint 10%-a kerül egy héten belül kórházba szívelégtelenség miatt, amint abbahagyja a szedést. Tartós szedése károsítja a szívet, de az abbahagyása ugyan ezt teszi. Melyiket választja? Az aszpirin igazából eltereli a figyelmet az igazi kezelésekről és elnapolja a problémát.

Megoldások?

Például kezdhetné azzal, hogy megkéri az orvosát, hogy biztonságosan állítsa le a vérhígítókról anélkül, hogy egy szívrohammal kellene szaladni a kórházba egy héten belül. Aztán kereshetne biztonságos alternatívákat. Számtalan ilyen létezik. Melyek ezek?
Egyszerű életmódbeli változások. Például csökkenti a zsírokban és egyszerű szénhidrátokban gazdag összetevőket az étrendjében és megnöveli a lúgos ételek (zöldségek, gyümölcsök) arányát. A testmozgás szintén gyógyító hatással van a szív- és érrendszerre. Vicces, hogy az aszpirin és a syncumar leírásában éppen ezekről beszélik le az embereket mondván, a zöldségek k-vitamin tartalma veszélyes rájuk.
Vannak természetes vérhígító tulajdonságú anyagok. Ilyen például a halolaj vagy halzsír, az e-vitamin, a bazsalikom, a natto vagy a bromelain. Számos antioxidáns és ásványi-anyag is javít a szív állapotán. A Q10 koenzim például kimagasló ezek közül. Nem csak energiával látja el a szívizmokat, de gyulladáscsökkentő tulajdonságánál fogva remek alternatívája lehetne akár az aszpirinnek, akár a paracetamolnak.
Legyen óvatos a kalcium pótlással. Fűnek-fának felírják a gyengülő csontok miatt, de a felesleges kalcium hozzájárul a verőerek kóros elváltozásához. Csökkentse a kalcium bevitelt és helyette magnéziummal, K2-vitaminnal és D3-vitaminnal meg egy kis halolajjal segítse a csontjai egészségét. A k2-vitamin hozzájárul a vérerek belső falának mésztelenítéséhez, ahogy az Beulens és munkatársai vizsgálatából kiderült.
Az ételek közt is talál számos olyat, aminek napi fogyasztása éppen olyan hatékony és biztonságos, mint aszpirint szedni.  A paradicsom vérhígító hatású, ha meg volt főzve. A fokhagyma véralvadás gátló és teljesen biztonságos. A kakaó az egyik leghatékonyabb vérhigító. Keressen magas kakaó tartalmú csokoládét. A fahéj éppen azt a kumarint tartalmazza, csak természetes formában, amit a piacvezető vérhigító gyógyszer. Valójában több száz fitotápanyag van, amik ráadásul együtt fogyasztva szinergikusan erősítik egymás jó tulajdonságát.

Még a jó szándékú orvosok sincsenek tisztában azzal, mennyi lehetőségük lenne az étrendi változtatások és kiegészítések alkalmazásában. A gyógyszereladásban érdekelt szakma pedig a bevezetőben is látható módon megőrült: az egyik gyógyszer májkárosító hatását egy másikkal próbálja ellensúlyozni, hogy lehessen szedni évtizedeken át minden nap.
Vagy ez csak nekem tűnik agyamentnek? "

Ez a cikk nehogy bárkit is arra ösztökéljen, hogy abbahagyja az aspirin szedését, mert az súlyos bajt okozhat, ahogy olvashattuk is. Ez azok számára lehet irányadó, akiknek most kell megoldást találni a vér hígítására  a szívinfarktus és esetleges agyi katasztrófa megelőzése érdekében.

2014. 03. 10.

2014. 03. 09.

Hallottál már róla??

Forrás: http://www.erdekesvilag.hu/a-vandorlo-kovek-titka/

A Földön egyedülálló jelenség tapasztalható Észak-Amerikában, a Death Valley területén: egy kiszáradt meder teljesen sík felületén időnként vándorlásba kezdenek a dolomittömbök, hosszú nyomokat hagyva maguk után. A tudósok még nem találtak egységes magyarázatot a rejtélyes sziklák mozgására.

A forró, száraz Death Valley (Halál-völgy) Nemzeti Park számos látnivalója közül a legmisztikusabbak a kiszáradt tó egykori medrében megmagyarázhatatlan módon vándorló sziklatömbök. A 4500 méter hosszúságú területet Racetrack Playa-nak, azaz Versenypálya-síkságnak is nevezik a különös kövek miatt, melyek 2-3 évente hosszú csíkot húzva maguk után elmozdulnak a helyükről.
A dolomittömbök a környező hegyekről töredeznek le. A legnagyobbak a 300 kilogrammos súlyt is meghaladják, s felületüktől függően egyenes vagy girbegurba vonalon csúsznak 20 km/h-s sebességgel több száz méteren keresztül. A nyomok 3-4 évig láthatóak.
A jelenség magyarázata egyelőre várat magára – több tudományos és természetfeletti elmélet is született arra nézve, hogyan mozognak a vízszintes, száraz terepen a kövek, ám ezek közül teljes mértékben egyik sem helytálló.
A hely számos legendát és elrugaszkodott teóriát ihletett: egyesek úgy tartják, hogy a Halál-völgyben elhunytak szelleme mozgatja a köveket, mások szerint szupererős mókusok próbálnak fészket rakni a tömbökből, gyanakszanak gravitációs vagy mágneses anomáliákra, de sokan kötik össze a jelenséget a földönkívüliek gondolatával is.

2014. 03. 08.

Kreatív ötletek - abból, ami otthon lehet

Masszívabb iratpapucsból polc lehet két csavarral a falba: 


Ötlet, kép a pinterest.com oldalról







Dugógyűjteményből egy kiszuperált képkeret segítségével esztétikus bizsutartó

Ötlet, kép a pinterest.com oldalról




Kikiramihoz inspiráció és hozzá az alapok, hogyan is kell elindulni:


2014. 03. 06.

Medvehagymás peszto

Ez a medvehagymás repertoárom utolsó receptje, ezzel nálam a választék kimerült. Olyannal már nem is fárasztok senkit, hogy pogácsába is szoktam rakni, meg elturmixolva zacskóban a fagyasztóba, hogy szezonon kívül is élvezhessem.
Hozzávalók kb. 2,5 dl mennyiséghez:
* 6-8  medvehagyma-levél
* 1 nagy csokor petrezselyemzöld
* 20 dkg friss, zsenge spenótlevél
* 1 nagy ekanál frissen reszelt  parmezán sajt
* 2 ekanál frissen darált dió
* 2 ekanál dióolaj
* kb. 1 kkanál tengeri só
* 1/2 citrom frissen préselt leve
Elkészítés
A spenótleveleket alaposan megmosom, megszárítom, nagyobb darabokra vágom, a
medvehagymát és a petrezselymet nagyolva felaprítom, Az összest turmixba, vagy aprítógépbe teszem. Hozzáadom a többi finomságot és a legnagyobb  fokozaton összeturmixolom.
Jól záródó üvegben napokig tárolható hőtőszekrényben, de a tetejére olajat öntve akár hetekig
is eláll.

Az eredeti receptet a http://www.mindmegette.hu/ oldalon olvastam, de a www.schef.hu oldalon is találsz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók
1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél
2-3 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín
kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka
kevés olaj
só,bors izlés szerint,                                                   
őrölt szerecsendió
Tálaláshoz:
tejföl
pirított zsemlekockák,vagy levesgyöngy
és/vagy reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A hagymát felkockázom, és kevés olajon  megdinsztelem. A nagyjából összevágott
medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit, majd a fokhagyma gerezdeket is bele préselem, összekeverem és elzárom alatta a gázt.

Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor
megfőtt, anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom. Annyi vízzel hígítom, hogy bársonyos, sűrű krémleves állaga legyen. Hozzáadom a sót, a tejszínt, a borsot, a frissen reszelt szerecsendiót és összeforralom.

Tálaláskor levesgyöngyöt, , vagy pirított zsemlekockát teszek hozzá és egy kkanál tejfölt, esetleg reszelt füstölt sajttal is megszórom. Különleges ízű, finom leves.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kép forrása:http://relaxotour.blogspot.hu 

2014. 03. 05.

A medvehagyma dícsérete

A medvehagyma állítólag onnan kapta nevét, hogy a medvék ették, a téli álom okozta fáradtság utáni
erőgyűjtésre. Gyönyörű magyar nyelvünk több névvel is illeti: kígyóhagyma, poroszhagyma, sajamás, salamás, sásihagyma, vad fokhagyma.

A növény szerves kénvegyületeket (alkilcisztein-szulfoxidokat) tartalmaz. Fontos hatóanyagai (allicin, ajoene, adenozin) révén növeli az érfalal tágasságát, gátolja a vérrögök kialakulását, mérsékli a trombózisveszélyt, izomlazító hatású. A népi gyógyászatban bélférgesség esetén nálunk is régóta alkalmazzák, az egyes kórokozókra, élősködőkre gyakorolt hatását kísérletileg bizonyították.

A népi orvoslás szerint a medvehagyma rendelkezik a fokhagyma minden ismert előnyével, sőt annál kedvezőbb hatású, hiszen több aktív hatóanyagot tartalmaz, illetve olyanokat is, amelyeket a termesztett fokhagyma, vagy annak kicsiny adagja nem. Hagymája több gyógyhatású anyaggal rendelkezik, mint zöld levelei. Vérkeringés-javító hatása a fokhagymáénak többszöröse, emellett fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérnyomás- és vérzsírcsökkentő hatású, C-vitamin-tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét. Méregtelenít, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, vértisztító hatású, jót tesz érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot, valamint az öregedéssel járó emlékező- és koncentrálóképesség csökkenése ellen is hatásos.

Használhatjuk fűszerként: a friss medvehagyma-leveleket apróra vágjuk, mint a metélőhagymát vagy a petrezselymet, és kenyérre, levesbe, salátára, húsételre szórjuk. Jellegzetesen erős illatát főzéskor elveszti, így nagyon kellemes aromát ad az ételeknek. Leveleit felhasználva levesnek, főzeléknek, de nyersen salátának is elkészíthetjük. Készíthetünk belőle pestót (olajjal, parmezán sajttal, sóval és magokkal összeturmixolva), amit rizses és tésztaételek mártásaként vagy kenyérre kenve tálalhatunk. A németajkúak Bärlauch gyanánt ismerik a medvehagymát. A bajorok füstölt sonkával és párolt savanyú káposztával fogyasztják a medvehagyma gombócot.

A szárított levél teaalapanyagként kitart a következő évig. Medvehagyma és bazsalikom keverékéből isteni forrázat készíthető. A Mecsekben termő medvehagyma nektárjából gyűjtött sötétbarna méz igazi hungarikum. Medvehagyma fűszerolajat (medvehagymát étolajban vagy extraszűz olívaolajban), ecetes medvehagymalét, sőt, medvehagymabort (az apróra vágott levelekből egy maréknyit fehérborban felforralva) magunk is készíthetünk házilag.

Vigyázat! A medvehagyma levelei ránézésre könnyen összetéveszthetők a vele egy időben és helyen növekvő őszi kikerics (Colchicum autumnale) és a májusi gyöngyvirág (Convallaria majalis) leveleivel, amely utóbbi halálos mérgezést is okozhat. (Aki látta a Hukkle című magyar filmet, emlékezhet arra, hogyan irtották ki módszeresen ennek segítségével az asszonyok a falu férfinépét.) A 20-25 cm-nél nem magasabb medvehagymát illata alapján azonban a könnyedén beazonosíthatjuk.

Forrás: http://retro-food.blogspot.hu/2010/02/medvehagyma-kisokos.html
Képek forrása:http://herbahaz.hu

Reggelire kencék -

- AVOKÁDÓból, csicserivel

Hozzávalók:
* 1 közepes érett avokádó,
* fél doboz(cca.20 dkg) csicseri borsó konzerv,
* 1 kisebb fej lilahagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 zellerszár leveles vége
* só, bors
* 1/2 citrom leve
* 1 kkanál mustár
* 2 ekanál extra szűz olivaolaj

A két fő hozzávaló önállóan is megállja helyét kencékhez, most azért kerültek össze, mert volt fél doboz maradék csicseriborsóm tegnapról. Finomak lettek így együtt, nem mentek egymás rovására az ízekben.

Az avokádót feleztem, majd a héjából kikanalaztam, egyenesen a turmixba és rögtön rácsavartam egy fél citrom levét, majd sorban hozzá a többi hozzávalót. Más esetben a retek szép friss leveleit is beleraktam volna, de ezek most punnyadtak voltak, így mellőztem. Helyette került bele a zellerlevél. Az egészet elturmixoltam teljesen pépesre. Ha sűrűnek tűnne, lehet tejföllel hígítani.  Nagyon kellemes, friss, üditő reggeli pirítósra kenve.
****************

- CSICSERIBORSÓból krém

 * 1 csicseri konzerv
* 1 közepes fej hagyma
* 2 buci gerezd fokhagyma
* 1 kaliforniai paprika(el is maradhat, de ebben az esetben 2 ek. tejföl szükséges)
* 1 ek.tejföl
* 1 kk. ételízesítő
* bors, chlli
* 2 ek.olivaolaj

Elkészítése:
Minden hozzávalót turmix, vagy darabológépbe teszünk és pépesre aprítjuk, majd hűtőbe téve állni hagyjuk.  Most kezdődik a szezonja, én nagyon szeretem medvehagymával, ami nagyon sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

2014. 03. 02.

Ma reggeli hangulatomnak címet adni??

"Avagy nem parancsoltam-é meg néked: Légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz."
(Józsué, I.9.) 

Elgondolkodtál már azon, milyen lehet úgy élni, hogy a halált várod? Nem azért, mert már megváltás lenne számodra, hanem azért, mert elkerülhetetlen, mert nincs más megoldás. Hiába vagy jól, a sorsod már megpecsételődött, a visszaszámlálás elkezdődött. Hiába hessegeted a gondolatot magadtól, az ott van minden porcikádban, mert ez a realitás. Tudod, hogy  bármelyik nap, bármely órán bekövetkezhet, hogy állapotod rosszabbra fordul visszavonhatatlanul.

Fel lehet erre készülni? Hogy kell erre erőt gyűjteni? Mert hiába imádkozol, könyörögsz azért, hogy egyszer szép csendesen elaludj, ilyen kegyes halál nem mindenkinek adatik meg. Ezt ki kell érdemelni!
De mivel Uram, mivel??  Gyáva vagyok, félek a szenvedéstől..., hogy nem leszek képes emberhez méltón viselni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...