2014. 04. 01.

A kreatívkodásomat lehet Osho gondolatai vezérlik?

"A kreativitás az a minőség, amit a cselekedeteidbe viszel. Ez egyfajta hozzáállás, egy belső megközelítés - egy más szemléletmód... Nem lehet mindenki festőművész - de nincs is erre szükség. Ha mindenki festő lenne, csúnya lenne a világ; nehéz lenne élni benne. És táncos sem lehet mindenki, arra sincs szükség. De mindenki lehet kreatív.
Bármit is csinálsz, ha azt örömmel, szeretettel csinálod, ha cselekedetedet nem pusztán gazdasági megfontolások vezérlik, akkor az kreatív lesz. Ha a cselekedeted képes valamiféle fejlődést elindítani benned, ha növekedni tudsz általa, akkor az spirituális, akkor az kreatív, akkor az isteni.
Minél kreatívabb vagy, annál közelebb kerülsz Istenhez. A világ összes vallása azt állítja, hogy Isten a teremtő. Én nem tudom, hogy ez így van-e vagy sem, egy dolgot viszont tudok: minél kreatívabb vagy, annál inkább istenivé válsz. Amikor a kreativitásod a tetőfokára ér, amikor az egész életed kreatívvá lesz, akkor Istenben élsz. Tehát minden bizonnyal ő a teremtő, mert mindig az alkotó emberek kerültek hozzá a legközelebb.
Szeresd, amit csinálsz. Légy meditatív, amíg csinálod - bármi legyen is az!"

Én tényleg az vagyok - meditatív - olykor már buggyantba hajló. Nagyon tudom élvezni amit csinálok és végtelen türelmem van hozzá. Az életben talán semmihez nincs annyi, mint a pepecshez. Elkezdtem ugye verses, meg az idézetes blogomat, annak ellenére, hogy már lerágott csont, már a csapból is ez folyik. Tudtam, de majd én, majd én megmutitom, mert nekem VALAMIT CSINÁLNOM KELL!! Meg egyébként is tele vannak a mappáim elraktározott versekkel, idézetekkel. Itt porosodjanak? Akkor inkább a magam módján feldíszítem őket és úgy teszem el egy új helyre...

Hát mit is mondjak?! Minimális az érdeklődés, már mindenki el van telve mélyenszántó gondolatokkal. Tengeren túlról és Németországból lassan nagyobb az érdeklődés, mint kis hazánkból és szomszédainkból. Na, az igaz, hogy Ők nagyobbak is!! És én NAGYON HÁLÁS VAGYOK NEKIK és MINDENKI MÁSNAK IS, hogy benéznek oda! KÖSZÖNÖM!! Most kicsit szellősre hagyom azt az indíttatást, majd folytatom, naponta egy kicsivel, de..

...a napokban másba is kezdtem. A tavaszi díszítésbe - mert VALAMIT KELL CSINÁLNOM!! Jobb ötletem egyelőre nincs. Egy káosz el is készült belőle. Mire ebből rend lesz, egy két ablak, ajtó a vén banyánál(meg a hozzá közelállóknál) a tavaszt  fogja dicsérni. Legalábbis remélem!!



 Ami az ötletet adta, azt a pinterest.com oldalon találtam, csak sajnos nálunk nem ilyen szép színűek a kapható origami lapok

4 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Ügyes "banya" vagy!Egészséget kívánok!

G.Marta írta...

Drága Mártikám, köszönöm, hogy meglátogattál és szóltál hozzám!!
Amit addig látni, az tényleg egy káosz, még nincs kész semmi.

G.Marta írta...

Kedves Emike! Örültem, mikor rám találtál, a statisztikámból kattintva rögtön meg is néztem a blogodat. Remek dolgokat készítesz, ne hagyd abba!! Aranyos, szép kislányod mellett is szakíts rá ídőt, ő is sokat tanulhat belőle.
Köszönöm hogy meglátogattál és szóltál hozzám!!

mancoka kertje írta...

Nagyon jók lettek a virágaid! Én is imádom csinálni őket. Tavaly hajtogattunk ilyen virágot Fédrával az anyukájának. Imád ajándékozni sk dolgokat. Amikor itt van mindig ilyenekkel múlatjuk az időt.
Várom a következő kreatívságodat, hátha ötletet adsz vele a hétvégére.
Jó készülődést kívánok sok szeretettel Margó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...