2014. 03. 05.

Reggelire kencék -

- AVOKÁDÓból, csicserivel

Hozzávalók:
* 1 közepes érett avokádó,
* fél doboz(cca.20 dkg) csicseri borsó konzerv,
* 1 kisebb fej lilahagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 zellerszár leveles vége
* só, bors
* 1/2 citrom leve
* 1 kkanál mustár
* 2 ekanál extra szűz olivaolaj

A két fő hozzávaló önállóan is megállja helyét kencékhez, most azért kerültek össze, mert volt fél doboz maradék csicseriborsóm tegnapról. Finomak lettek így együtt, nem mentek egymás rovására az ízekben.

Az avokádót feleztem, majd a héjából kikanalaztam, egyenesen a turmixba és rögtön rácsavartam egy fél citrom levét, majd sorban hozzá a többi hozzávalót. Más esetben a retek szép friss leveleit is beleraktam volna, de ezek most punnyadtak voltak, így mellőztem. Helyette került bele a zellerlevél. Az egészet elturmixoltam teljesen pépesre. Ha sűrűnek tűnne, lehet tejföllel hígítani.  Nagyon kellemes, friss, üditő reggeli pirítósra kenve.
****************

- CSICSERIBORSÓból krém

 * 1 csicseri konzerv
* 1 közepes fej hagyma
* 2 buci gerezd fokhagyma
* 1 kaliforniai paprika(el is maradhat, de ebben az esetben 2 ek. tejföl szükséges)
* 1 ek.tejföl
* 1 kk. ételízesítő
* bors, chlli
* 2 ek.olivaolaj

Elkészítése:
Minden hozzávalót turmix, vagy darabológépbe teszünk és pépesre aprítjuk, majd hűtőbe téve állni hagyjuk.  Most kezdődik a szezonja, én nagyon szeretem medvehagymával, ami nagyon sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Már megvettem a csicseriborsót, de visszatart,hogy olyan sokáig kell áztatni és főzni.menyem készített télen nagyon finom paradicsomos csicserit.:)

G.Marta írta...

Én rendszeresen konzervből készítem, de van aki főzi. Az előző este, mint a babot beáztatja, de van aki kuktában főzi.

Én azért szeretem, mert annyira jellegtelen ízű, hogy bármit elfogad, bármilyen ízzel fel lehet ruházni, harmonizálni fog vele. A kencékhez nagyon jó, olivával turmixolva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...