2014. 03. 31.

Narancsos túrófánk:

 Ez is egy olyan recept, amit anno egy kedvenc hoxás naplóban találtam, de én már többet nem fogok készíteni. Nos nem azért, mert nem vált be, ááááh dehogy! Csak TILTVA VAGYON!
Hozzávalók:
-  3 tojás
-  30 dkg túró
-  10 dkg cukor
-  15 dkg liszt
-  1 kk. sütőpor
-  fahéj
-  reszelt narancshéj
-  pár csepp narancslé
-  csipet só
Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a fahéjat, kis sót és a sütőporral elkevert lisztet. Pár csepp narancslevet és reszelt narancshéjat is teszünk bele.
Nem kell nagyon kevergetni, rögtön lehet sütni. 2 kiskanállal szaggassuk jól felforrósított olajba! A lényeg, hogy mihelyt 5-6 fánkot beletettünk, kicsit vegyünk vissza a hőmérsékletből, különben nem sül át kellően!

ORANGE CURD: nevezzük nevén a gyereket:Narancs öntet, vagy inkább narancskrém
- 3 tojás
- 15 dkg világos nádcukor/cukor
- 5 dkg vaj
- 3 narancs + 1 citrom reszelt héja és leve (lehetőleg bio-gyümölcsök legyenek!)
- 2 kk. keményítő
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancsok és a citrom levét és reszelt héját ,majd vízgőz felett habverővel keverjük tovább. Amikor puding-sűrűségű lesz, hozzáadjuk a vízben feloldott keményítőt és még pár percig keverjük. Ezzel a narancskrém kész.
Fotó a  http://tucsokbogar.blogspot.hu oldalról

2 megjegyzés:

Monika írta...

Ennék belőle.:))))sajnos a családban hárman nem ehetnének belőle.:(

G.Marta írta...

Na ez az!! Sajnos én sem!! Szívfájdító!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...