2014. 03. 06.

Medvehagymás peszto

Ez a medvehagymás repertoárom utolsó receptje, ezzel nálam a választék kimerült. Olyannal már nem is fárasztok senkit, hogy pogácsába is szoktam rakni, meg elturmixolva zacskóban a fagyasztóba, hogy szezonon kívül is élvezhessem.
Hozzávalók kb. 2,5 dl mennyiséghez:
* 6-8  medvehagyma-levél
* 1 nagy csokor petrezselyemzöld
* 20 dkg friss, zsenge spenótlevél
* 1 nagy ekanál frissen reszelt  parmezán sajt
* 2 ekanál frissen darált dió
* 2 ekanál dióolaj
* kb. 1 kkanál tengeri só
* 1/2 citrom frissen préselt leve
Elkészítés
A spenótleveleket alaposan megmosom, megszárítom, nagyobb darabokra vágom, a
medvehagymát és a petrezselymet nagyolva felaprítom, Az összest turmixba, vagy aprítógépbe teszem. Hozzáadom a többi finomságot és a legnagyobb  fokozaton összeturmixolom.
Jól záródó üvegben napokig tárolható hőtőszekrényben, de a tetejére olajat öntve akár hetekig
is eláll.

Az eredeti receptet a http://www.mindmegette.hu/ oldalon olvastam, de a www.schef.hu oldalon is találsz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Nyami! Micsoda finomság!!!!Hol veszed a medvehagymát?Piacon?

G.Marta írta...

Drága Mammkám, én már nem tudok sajnos sehova eljárni. A zöldséges hozza a heti megrendelt zöldségeimmel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...