2014. 03. 06.

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók
1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél
2-3 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín
kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka
kevés olaj
só,bors izlés szerint,                                                   
őrölt szerecsendió
Tálaláshoz:
tejföl
pirított zsemlekockák,vagy levesgyöngy
és/vagy reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A hagymát felkockázom, és kevés olajon  megdinsztelem. A nagyjából összevágott
medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit, majd a fokhagyma gerezdeket is bele préselem, összekeverem és elzárom alatta a gázt.

Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor
megfőtt, anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom. Annyi vízzel hígítom, hogy bársonyos, sűrű krémleves állaga legyen. Hozzáadom a sót, a tejszínt, a borsot, a frissen reszelt szerecsendiót és összeforralom.

Tálaláskor levesgyöngyöt, , vagy pirított zsemlekockát teszek hozzá és egy kkanál tejfölt, esetleg reszelt füstölt sajttal is megszórom. Különleges ízű, finom leves.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kép forrása:http://relaxotour.blogspot.hu 

1 megjegyzés:

Monika írta...

Hű,de megkívántam.:)Zöld,végre zöld!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...