Hozzávalók
1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél
2-3 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín
kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka
kevés olaj
só,bors izlés szerint,
őrölt szerecsendió
Tálaláshoz:
tejföl
pirított zsemlekockák,vagy levesgyöngy
és/vagy reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A hagymát felkockázom, és kevés olajon megdinsztelem. A nagyjából összevágott
medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit, majd a fokhagyma gerezdeket is bele préselem, összekeverem és elzárom alatta a gázt.
Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor
megfőtt, anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom. Annyi vízzel hígítom, hogy bársonyos, sűrű krémleves állaga legyen. Hozzáadom a sót, a tejszínt, a borsot, a frissen reszelt szerecsendiót és összeforralom.
Tálaláskor levesgyöngyöt, , vagy pirított zsemlekockát teszek hozzá és egy kkanál tejfölt, esetleg reszelt füstölt sajttal is megszórom. Különleges ízű, finom leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Kép forrása:http://relaxotour.blogspot.hu
1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél
2-3 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín
kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka
kevés olaj
só,bors izlés szerint,
őrölt szerecsendió
Tálaláshoz:
tejföl
pirított zsemlekockák,vagy levesgyöngy
és/vagy reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A hagymát felkockázom, és kevés olajon megdinsztelem. A nagyjából összevágott
medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit, majd a fokhagyma gerezdeket is bele préselem, összekeverem és elzárom alatta a gázt.
Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor
megfőtt, anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom. Annyi vízzel hígítom, hogy bársonyos, sűrű krémleves állaga legyen. Hozzáadom a sót, a tejszínt, a borsot, a frissen reszelt szerecsendiót és összeforralom.
Tálaláskor levesgyöngyöt, , vagy pirított zsemlekockát teszek hozzá és egy kkanál tejfölt, esetleg reszelt füstölt sajttal is megszórom. Különleges ízű, finom leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Kép forrása:http://relaxotour.blogspot.hu
1 megjegyzés:
Hű,de megkívántam.:)Zöld,végre zöld!:)
Megjegyzés küldése