2014. 03. 02.

Ma reggeli hangulatomnak címet adni??

"Avagy nem parancsoltam-é meg néked: Légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz."
(Józsué, I.9.) 

Elgondolkodtál már azon, milyen lehet úgy élni, hogy a halált várod? Nem azért, mert már megváltás lenne számodra, hanem azért, mert elkerülhetetlen, mert nincs más megoldás. Hiába vagy jól, a sorsod már megpecsételődött, a visszaszámlálás elkezdődött. Hiába hessegeted a gondolatot magadtól, az ott van minden porcikádban, mert ez a realitás. Tudod, hogy  bármelyik nap, bármely órán bekövetkezhet, hogy állapotod rosszabbra fordul visszavonhatatlanul.

Fel lehet erre készülni? Hogy kell erre erőt gyűjteni? Mert hiába imádkozol, könyörögsz azért, hogy egyszer szép csendesen elaludj, ilyen kegyes halál nem mindenkinek adatik meg. Ezt ki kell érdemelni!
De mivel Uram, mivel??  Gyáva vagyok, félek a szenvedéstől..., hogy nem leszek képes emberhez méltón viselni.

5 megjegyzés:

chanson írta...

Szerintem évek óta nagyszerű és tiszteletet érdemlő emberként viseled az életed... Ami az emberek előtt nyilvánvaló, az még inkább az Isten előtt.

Talán segít, hogy sokan vannak veled gondolatban is...

Monika írta...

Drága Mártám! Most úgy megöleltelek!!!!! Én is úgy gondolom,hogy példamutatóan viseled a betegségedet!Számomra példa vagy,nem is akármilyen.
Isten pedig ahogy rádnéz ,biztosan ezt mondja: "Jól van,hű Mártám,..menjél be Urad lakomájára!"Máté 25,23

G.Marta írta...

Kedves Judit és Mónikám! Köszönöm az idefigyelést, délutánra már helyrerázódtam. Vannak rossz napjaim, de kinek nincsenek! Ilyenkor többet sajnálom magam, mint egyébként. Ez történt ma is, de köszönöm, már jól vagyok. Jön, aminek jönnie kell!!

Névtelen írta...

Elkerülni nem fogjuk.
A félelmeink sem idegenek tőlünk.
Mégis, minden nap megnézhetjük, mi volt benne a szép, a megismételhetetlen.
És ez ad, adhat további erőt is.
stali

G.Marta írta...

Igen Kedves Stali, igazad van, csak vannak napok, amik rosszabbra sikerednek, mint a többi. A tegnapi ilyen volt, már helyrerázódtam.
Nagyon köszönöm, hogy meglátogattál és szóltál hozzám!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...