2014. 03. 18.

Ezt pont jókor kaptam...

...egy Hoxás barátnőmtől. Egy kicsit felrázott a tespedésből.

"Norman Cousins, az ismert orvos-író krónikus kötőszöveti megbetegedésben szenvedett, amely halálos kimenetelű is lehet. Megkísérelte hát saját öngyógyító erőit mozgásba hozni. Megvásárolta a nagy nevettetők (Chaplin, Buster Keaton) filmjeit, és ideje jó részét a képernyő előtt töltve élvezte a minőségi humort. Sokat nevetett, gyakran teli torokból. Ilyenkor megfigyelte, hogy erős fájdalmai csökkennek, és ezt követően két órán át enyhébbek maradnak. A nevetés következtében vérsüllyedése is alacsonyabbá vált. A rossz prognózis ellenére Cousins teljesen felgyógyult betegségéből. A humort felhasználó öngyógyító tevékenysége igen sok tudományos igényű vizsgálatot inspirált." 
Prof. Dr. Bagdy Emőke 

Nekem is felírta az onkológus egy képzeletbeli receptre,mindennapi adagolással. Egy darabig csináltam is, itt másoknak is juttattam belőle, aztán ellaposodott nálam ez a téma, mostanság  más hasznossal, például a tornával együtt. Azt is egy gyulladás miatt januárban abbahagytam, most minden nap nagy elhatározással ébredek, aztán nem lesz belőle semmi,... mert olyan könnyű lebeszélni magam,... mert olyan nehéz felemelni a jobb lábam. Na de mi van a bal lábammal? És mi van a karjaimmal?? Mintha azok nem is lennének! Na, majd holnap! Ígérem!! Elvégre fel lettem rázva!!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Milyen jókor kaptam! :)
ösztönösen érzem,hogy vidámságra van szükségem és menekülök a lehúzó emberektől,közben remélem és figyelek,hogy én magam se váljak azzá.
Tegnap is elmentettem egy vígjátékot.Jókat tudok nevetni,ha van kivel.

Monika írta...

Ilyen az élet c.fim : https://www.youtube.com/watch?v=lpvzqoXy4xQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...