2014. 02. 14.

Tudtad, hogy....

...hogy milyen betegségek után igényelheted esetleg magadnak, vagy hozzátartozódnak a súlyos fogyatékosság  után járó adókedvezményt?

Köztudatban leginkább a cukorbetegség áll, meg a súlyos fogyatékos jelző alapján teljesen másra asszociálsz, de valójában rengeteg betegség esetén igényelhető.

Ezek listája a 335/2009. (XII. 29.) Kormányrendeletben található. Ha ezt beírod a keresőbe PDF formátumban felhozza a listát. A betegség BNO kódja szerint keresheted. Szakorvosi igazolás kell hozzá (visszamenőleg is kérheted, most 2014-ben  2008-tól), amire a doki azt írja, hogy ekkortól beteg és az azóta is fennáll, vagy  végleges állapot esetén ekkortól és állapota végleges. Most egy igazolás szükséges, de nem végleges állapot esetén évente kell újabb. Több daganatos betegség után is visszaigényelhető(Sajnos nekem nem jár, pedig nagyon jó lett volna!)

A kedvezmény havi összege évenként változott, mindig az érvényes minimálbér határozza meg.(A NAV tájékoztatóban benne van) Ezt nem igényelni kell, hanem a korábbi évek adóbevallását kell önrevíziózni, tárgyévre pedig a munkáltatóhoz kell a szakorvosi igazolást leadni, ennek alapján köteles a havi SZJA-nál figyelembe venni.

Ha beírod a keresődbe, hogy súlyos fogyatékosság utáni adókedvezmény, több lehetőséget is felhoz, a NAV tájékoztatóját érdemes elolvasni.

6 megjegyzés:

Monika írta...

neked miért nem jár? :(

Monika írta...

Ideírom a friss tapasztalatomat folyékony szappan ügyben ,ami itt kezdődött.:) :http://remenykelto.blogspot.hu/2013/01/folyekony-szappan-hazilag.html

Szóval: nem jó bármilyen szappan.:( Én tegnap babaszappanból készítettem, de tömény kocsonya lett, nem krém.:(
utánaolvastam és biószappan a jó alany.
Ezt nem szabad leönteni most a lefolyón,mert a hideg hatására összeáll és dugulást okoz,valahova elvisszük,ahol a fáradt olajakat is gyűjtik.

Régóta észrevettem,hogy a lefolyók nagyon hamar eldugulnak, rájuk rakódnak a tusfürdők,fogkrémek valamilyen anyagai,amik nem jók.
Régen ilyet nem tapasztaltam.

G.Marta írta...

Drága Mammkám, nem a szappannal lehet gond, mert én maradékokat reszeltem le, amiben még allergiásoknak való nem tom milyen is volt.Nem inkább az a baj, hogy nagyon megtömted a bögrét a víz meg egy bögrényi 10x? Vagy nem sokáig főzted? Én csak 1x csináltam, de jó lett. Én nem is főztem, úgy emlékszem, csak elolvasztottam a szappant.

Én nem önteném ki. Nincs szerintem annak baja, csak hígítani kell rajta.

G.Marta írta...

Másik kérdésedre a válaszom, az, hogy járna a nyirokrendszer daganatos megbetegedésére is, de csak abban az esetben, ha az az elsődleges. Nekem viszont áttétem van "csak".Így csak a szemem jár.
pedig nagyon jól jött volna 2008-tól 2012-ig, évente kb.42 ezer Ft.

Monika írta...

Szappan : igazad van ,végülis a fürdővízbe a levendulás só mellé használhatok a szappanból,mert öntöttem hozzá olívaolajat is,azt sajnálom csak.
Egy rejtély van előttem: 1 szappant reszeltem le és 10 bögre vízzel melegítettem. Mitől lesz ilyen sok " kocsonya" ??????

Neked akkor krémes lett????? Ügyes.:)

Azok a fránya törvények.:( Azt kellene kiválasztaniuk,akinek valóban jár. Sajnálom.:(

G.Marta írta...

Igen krémes, és híg volt(most már az idő múltával sűrűbb), most használom a végét, pedig osztogattam és tavaly tavasszal csináltam. Nem azt mondom, hogy hajde illatos, de nem is büdi.
Na de én elém már nem szoktak járulni kézcsókkal, úgyhogy nagyon megteszi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...