2014. 02. 11.

Az esemény lezajlott,

...így már saját tapasztalatból tudom milyen az MR vizsgálat. Elviselhető kellemetlenségnek nevezném. Elég hosszú ideig(nekem 40 percig) kell hanyatt fekve, mozdulatlanul elviselni egy kicsit csendesebben működő bontókalapács zaját az orrodtól és körben az arcodtól kb. 8 centire lévő műanyag maszkból áradóan.
Nem tudod elvonni a figyelmed, akkora a ricsaj odabenn. Tehát semmi alfa állapot, meg  ilyesmi, hogy elviselhetőbb legyen. Felnőtt embernek ezzel meg kell tudni bírkózni, mondjuk a klausztrofóbiásoknak komoly gondot jelenthet. Sajnos sok gyereknek is végig kell csinálni, legalábbis a sugárkezelésen tapasztaltak alapján állíthatom. És hogy mennyire felnőtt módon tűrik a kellemetlenségeket, az csodálatra méltó.

Számomra a hanyatt fekvés volt ijesztő és elkerülhetetlen követelmény. Én már 40-45 évvel ezelőtt is nem a szüléstől féltem, hanem attól, hogy órákon keresztül hanyatt kell feküdnöm. Pedig akkor még pocisan sem tartoztam ebbe a súlycsoportba, mint mostanság. Na de túl vagyok rajta. Az ágyról lemászni és függőben kiegyenesedni volt számomra irgalmatlan.
Annyi siker azért volt benne, hogy az októbertől tartó életmód váltásomnak köszönhetően a pocim befért a masinába. Óh, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz!!(nekem!) További sikert az eredménytől várom, ami az ígéret szerint, a mai nap fog érkezni mailben a lányomhoz.
Addig is reménykedem!!

6 megjegyzés:

Éva írta...

Örülök hogy a vizsgálaton túl vagy. Elég kellemetlen már nekem is volt részem benne. Reménykedjünk hogy minden rendben van!

Monika írta...

Nagyon sokat gondoltam rád!!!!!!!Ügyes vagy,hogy végigcsináltad! Többször feküdtem én is benne,az első félelemhullám után nekem sikerült másra gondolnom.
nehéz időszak a várakozás, de bízzunk!!!!!!!
Nagy szeretettel!

G.Marta írta...

Nem írom ki már külön posztban, de meg van a leletem, az onkológusomtól kértem mailben segítséget a kiértékeléshez, mivel a neurológushoz csak 18-án mehetek. Nagyon korrekt volt, lényeg a lényeg: áttét, daganat nincs(!), érelzáródás van. Ennek további sorsáról a döntés a neurológus feladata. 8 érből 1 elzáródott. Hátha átveszi a többi a szerepét...vagy nem tom hogy lesz.
De nagy nagy kő esett le, de szabadott vóóóóóna?

Monika írta...

HÁLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!8-ból 1 .Ez talán gyógyszerrel vagy mással megoldható ....reméljük!

Névtelen írta...

Hurrááááááá!
stali

G.Marta írta...

Lányok, nagyon-nagyon köszönöm, hogy akár egy gondolatot is szántatok rám!! Pusssszóka indul felétek ezerrel!♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...