2014. 02. 19.

A mustármagról, amit tudni érdemes

Méregtelenítés mustármaggal

Egy mustármagkúra időtartama hat hét, amikor is mindennap, a főétkezések előtt, éhgyomorra kell lenyelni egy kávéskanálnyi mustármagot, rágás nélkül, egy pohár vízzel. A kúrát egy évben kétszer, háromszor javasolt megismételni. A mustármagok emésztetlenül haladnak át a szervezeten, de közben a bennük lévő anyagok kioldódnak, és a belekben lerakódott, bélfalra tapadt bélsártól megtisztítják a szervezetet.

Egy kúra más kedvező hatásai
mustarmag_20666_200823_n.jpg 
A bélrendszer salaktalanításán és fertőtlenítésén túl olyan jótékony hatásai vannak még a mustármagkúrának, mint a vértisztítás, a hajhullás és a köröm töredezettségének megszüntetése, a bőrpanaszok - pattanások, ekcéma, viszketés - enyhítése, az asztmás rohamok gyakoriságának csökkentése, valamint az érelmeszesedésben szenvedő betegekre is jótékony hatással van.

Zsírégetés mustármaggal
Az adagolás a kúra alatt kezdetben minden étkezés előtt egy csapott mokkás kanálnyit amennyire bírjuk szétrágunk, majd egy nagy pohár vízzel lenyeljük. Ha több nap után már megszokjuk és nem kellemetlen emelhetjük az adagot egy púpos mokkás kanálnyira.

Az angliai Oxford Polytechnic Institute kutatásai azt bizonyítják, hogy csupán egy teáskanál csípős barna magos mustár hozzáadása az ételhez 25%-kal felgyorsítja az anyagcserét, ami egy 700 kalóriát tartalmazó ebédnél például plusz 45 kalória elégetését jelenti.

Miben rejlik a mustármag jótékony hatása?

Így, ha eddig haboztál is, hogy majonézzel, ketchuppal vagy mustárral fűszerezd-e a szendvicsed vagy a salátád, ezentúl nem lesz kérdés, hogy a mustár a jó választás. Míg egy evőkanál majonézben vagy a különböző salátaöntetekben 10 gramm zsír található, addig a mustárban nulla. És még egy érv a mustár mellett: különleges, fűszeres ízével a legunalmasabb ételt is képes feldobni, ezért nem nehéz beépíteni az étrendbe.

A mustármag annak ellenére, hogy parányi, telve van hasznos tápanyagokkal. Nagyon magas a szelénium- és a tripofánaminosav-tartalma, minek hatására csökken az étvágyad, és kevésbé kívánod majd a magas cukortartalmú ételeket fogyasztása után.

Gazdag omega-3 zsírsavakban is, emellett tartalmaz még magnéziumot, vasat, foszfort és kalciumot. Fehérjében és rostokban is gazdag, így nemcsak a zsírégetést segíti, de méregtelenít, és emésztésedet is rendbe teszi.

Forrás: részben saját, részben femina.hu

3 megjegyzés:

Monika írta...

Mindig hozol valami szupert!!!!!A mustármagról a Bibliai hasonlat jut eszembe.:)

mancoka kertje írta...

Mennyi jó dolgot tanulok meg tőled! Köszönöm. Ezt a kúrát megfogadom, megcsinálom. Valamikor nagyon régen emésztés elősegítésére ajánlották. Akkor néhány alkalommal ettem is belőle. Most nagyon aktuális lesz a kúra nekem.

G.Marta írta...

Én megint Allácskám tanácsára évek óta rendszeresen csinálom. Ezzel indítom a napot egy bögre langyos almaecetes víz kíséretében éhgyomorra. A nap folyamán többször nem szedem és addig tart egy kúrám, amíg az almaecet. Az almaecet viszont nem az az átlagos, hanem első sajtolású, bio, olyan zavaros.
Gyógynövényesben vesszük.

Végiggondolva a történteket, nagyon sokat köszönhetek Allámnak. Ezeket a dolgokat ha én nem szedem, iszom évek óta, biztos, hogy nem úsztam volna meg ilyen könnyen.

Az almaecet is megérdemel egy posztot, visszakeresem róla Allám anyagát.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...