2013. 07. 30.

Csendes csodák

Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák.

Tedd a kezedet a szívedre
Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,
Ez a finom kis kalapálás
Nem a legcsodásabb dolog?

Nézz a sötétkék végtelenbe,
Nézd a kis ezüstpontokat:
Nem csoda-e, hogy árva lelked
Feléjük szárnyat bontogat?

Nézd, árnyékod hogy fut előled,
Hogy nő, hogy törpül el veled.
Nem csoda ez? - s hogy tükröződni
Látod a vízben az eget?

Ne várj nagy dolgot életedbe,
Kis hópelyhek az örömök,
Szitáló, halk szirom-csodák.
Rajtuk át Isten szól: jövök.
                                 
*Remenyik Sándor*

2013. 07. 28.

Jókívánságok névnapra

...Mártáknak, hiszen sokan vagyunk. Itt is kis körünkben egy páran. De itt van közöttünk Flóra is, aki szintén ma ünnepli névnapját! Legyen emlékezetes, szép napunk!!

Névreszóló, személyesebb üdvözlő lapokat találhatsz a képeslapos oldalamon.. Klikk rá a fejléc alatt ha érdekel!

2013. 07. 27.

Bölcsesség az élethez

"Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását;  kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon - egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker."
Ralph Waldo Emerson

2013. 07. 26.

Hűsítő praktikák...

1. Nyakra, tarkóra, fül mőgé levendula olaj, vagy eukaliptusz, esetleg vietnámi olaj kenegetése. Ilyen alkalmazásnál(bőrre közvetlenül) az illóolajat bázisolajjal kell hígítani, ami valamilyen semleges olaj legyen(Pl.:oliva, vagy napraforgó)

2. Ugyanezekre a helyekre jeges víz spriccelése. Itt is fokozhatod a hatást mentaolajjal, vagy eukaliptusszal.

3. Jéghideg lábfürdő bokáig. Ha itt is teszel a vízbe illóolajat, mennyei élvezetben lesz részed!

4. Forró mentatea, bármennyire is furcsa. A fogyasztás után pár perccel kezdődik a hatása és tovább tart, mint bárminek.

5. Csuklóra, könyökhajlatra és térdhajlatra jéghideg borogatás. Spriccelni magunkon a pólót, hálóinget. A fülek környékén érezhető legjobban a hűtő hatás.

Remélem segítettem!!! Vigyázzatok magatokra!!

Már csak egyet alszol és itt a hétvége!!





Legyen mindíg árnyék feletted, enyhet adó hüs szellö elötted és mögötted! Elviselhetö szép nyári napokat, kellemes hétvégét kívánok Neked!

2013. 07. 24.

Tippek a lakás hűtésére áram nélkül

Szereltess fel zsalugátert vagy spalettát

Tekerd fel a szőnyegeket, és gyakran moss fel

Függöny helyett csíptess fel lepedőket


Fehér színük visszaveri a Nap hősugarait, de a fényt beengedi. A lepedőre lehet vizet spriccelni: a nagy felület száradása hőt von el a környezettől, azaz a szobától. Ha aggódsz a parketta vagy padlószőnyeg miatt, egy 110 literes kukazsák mindkét hosszanti oldalát vágd föl pengével, és az így kapott kb. két méter hosszú, fél méter széles műanyag „szőnyeget” terítsd a lepedő alá, hogy arra csöpögjön a víz (már ha nem párolog el útközben).

Szereltess fel redőnyt

Hasonló a hatása, mint a zsalugáternek és a fehér lepedőnek, csak télen is kihasználhatod, amikor nem engedi ki a meleget.

Teríts ki nedves frottírtörülközőt

Az ablakpárkányra vagy az ablak alatti radiátorra terített, jól kicsavart frottírtörülköző bolyhai megsokszorozzák a párologtatási felületet.

Locsold meg, és spricceld be vízzel a szobanövényeket

Teregess bent


Bármennyire kecsegtető, hogy a rekkenő hőségben az erkélyen vagy a teraszon félóra alatt ropogósra szárad az ágynemű, ha bent a szobában teregeted ki, száradás közben szintén hőt von el.

Rendelj hővisszaverő ablakfóliát

Enyhén árnyékoló, hatékony megoldás, négyzetméterenként kb. 6-10 ezer forintba kerül, de több évre szóló megoldás. Az okos fóliák nyáron kint tartják a meleget, télen nem engedik be a hideget.

Feszíts ki az ablak vagy teraszajtó fölé napvitorlát

Ilyen 5-6 ezer forintért kapható a lakberendezési áruházakban. UV-szűrős, tehát duplapluszjó. Olyat keress, amin kis légterelő nyílások vannak, hogy ne szakítsa le az első vihar.

Kelts légáramlást
Az ablakok nem csak a fény beengedésére szolgáló lyukak a falban, hanem okosan keringethetik a levegőt a lakásban vagy házban. Az egymással szemben lévő ablakok szimpla huzatot csinálnak, amitől sokan betegek lesznek.
Minden lakás más alaprajzú, tehát nem tudom pontosan megmondani, hogy miképpen csináld. Trükközz, próbálkozz, hogy több helyiség összenyitásával milyen hatást érhetsz el.

Futtass repkényt a házfalra
Tévedés, hogy tönkreteszi a vakolatot. Egyenletesen árnyékolja a falat, akár 50 százalékkal is csökkenti a napi hőingadozást.

Ültess fát az ablak elé

+1 tipp: Szereltess fel mennyezeti ventilátort
Jó, tudom, ez árammal működik, de kevesen használják, ezért ajánlom. Mivel két irányba tud forogni, nyáron arra használhatod, hogy a padlóról a hűvösebb levegőt szívja föl a mennyezet felé, télen ellenkező irányba kapcsolva pedig a mennyezetnél megrekedő meleg levegőt tudod lenyomatni a padló felé. Egy mennyezeti ventilátor már 15 ezer forinttól elérhető.

Forrás:
http://bionomia.postr.hu/17-tipp-a-lakas-hutesere-aram-nelkul


2013. 07. 19.

Kis esti zene Phil Coulterrel

Soha nem is hallottam róla, egyszer véletlenül bukkantam rá a YT-n
Nagyon megszerettem ...a csendet megteremtve magam körül és a lelkemben, végtelen nyugalom és béke tölt el a zenéjétől. Nem jobb, mint anno Clairdermann volt, hanem más. És be kell vallanom, hogy mostanság  még a könnyedebb komolyzene is lehangol, ezek a zenék egy kis felüdülést hoznak.

Ebbe az albumba az Ő számait gyűjtöttem. No nem mindet, csak ami ezért, vagy azért megérintett.

http://www.youtube.com/watch?v=YoyPX1rAb5k&list=PLJ92LhFyfvGxw6uFPsxCWUctMNQdgrQ8i

Praktikák a konyhában a jégkocka-tartóval

Jegeskávé készítéséhez:

Egy-egy főzet kávét a tartóban lefagyasztok. Amikor megfagyott, a kockákat elég egy dobozban, vagy zacskóban tárolni a fagyasztóban. Elkészítéséhez elég egy, vagy két kockát tejben, vagy vízben kevergetni és kész a jeges kávé. Nyáron kellemes hűsítő.

Friss zöldfűszerek tartósításához:

A zöldfűszereket megmosom, megszárítom, majd aprítógéppel felaprítom. Ezután a jégkocka-tartó rekeszeibe adagolom, kicsit megnyomkodom, hogy tömörebb legyen. A fagyasztás után a tartót kicsit megtekerem, hogy a kockák kijöjjenek. Ezután dobozban, vagy zacsiban tárolom a különféle fűszereket.
Felhasználáskor a szükségletnek megfelelő mennyiségű kockát kiveszek, pár perc állás után morzsolható a készülő ételbe. Így szoktam petrezselymet, kaprot, medvehagymát, rozmaringot, kakukkfüvet tárolni télire.

Citromlé tárolásához:

A citrom tárolása sokszor okoz bosszúságot, mert hamar penészedik. Ezért egyszerre inkább többet vásárolok és a levét rögtön kifacsarom. A jégkocka-tartóba adagolva lefagyasztom, majd mint kockákat tárolom tovább dobozban, vagy zacskóban.  Innen bármikor előkapható, ha bármihez szükség van rá.

A sok citrom héja sem megy veszendőbe, mert a citromokat alapos mosás után zölség-hámozóval meghámozom, Az így nyert vékony héjat megszárítom, majd kávédarálón porrá őrlöm. Ezután bármeddig lehet jól zárható dobozban tárolni. Ugyanígy szoktam narancshéjat is tartósítani. Sütikbe nagyon finom.


2013. 07. 18.

Az én csodám ma így néz ki...

..az újra virágzó orchideám. Nem tudom hogyan történt, de megtörtént. 3 cseréppel van,ugyanazon helyen, egyszerre, egyformán pátyolgatom őket, mégis csak ez az egy, ami összekapta magát és 9 csodálatos hatalmas virágot hozott. Még az utolsó nem nyílt ki. Olyan súlyt tart az az egy kis gizda szál, hogy karóztam, kikötöttem, talán így segíthetek neki. A másik kettő csak levéllel, meg gyökérrel turbózza magát.

2013. 07. 16.

A "régi öregek" tudtak valamit...

Sós-vizes lábfürdő

Méregtelenítő sós vizes lábfürdő - A szervezet nagytakarítása

Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben.
De valójában bármikor tehetjük. Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc.

Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-s sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.

A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,
- ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,
- ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,
- barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,
- a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
- sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.

Az ülőfoglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.
Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.

(No, mindezt, manapság a legnehezebb beszerezni! A víz klórozott, míg a só, már nem nátriumot tartalmaz , hanem inkább káliumot, mai egyáltalán nem ugyan az! Ha tudsz, szerezz a gyógyszertárból sót - és azt használd erre is - és csak azzal főzz, csak azt használd étkezésre)

Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a tiszta víz és a natúr só jelenti.

"Jobb a Fényt kutatni, mint szidni a sötétséget,
mert a rossz csak akkor élhet, ha a jók nem tesznek semmit."

(forrás: Lőrincz Imre)

2013. 07. 10.

Bölcsességek, útravalók

*Az élet rövid, ezért nincs sok időnk megörvendeztetni azok szívét, akik velünk együtt utaznak ezen a ködös úton. Siessünk hát szeretni! Siessünk kedvesek lenni!*

(Henri-Frédéric Amiel)
*Amit meg kell tanulnunk, az mindig ott van a szemünk előtt, csak alázatosan és figyelmesen körül kell néznünk, hogy meglássuk mit akar tőlünk az Isten, és melyik a legjobb lépés amit a következő pillanatban tehetünk.*

(Paulo Coelho)

Ajánlok egy filmet számotokra...

...ami azon kevesek közé tartozik ami jobbat nyújtott feldolgozva, mint a könyv, a Madison megye hídjai. Gondolom már láttátok, talán nem is egyszer...de magamból kiindulva szívesen megnézitek többször is.
A történet, a két főszereplő(Meryl Streep és Clint Eastwood) játéka maradandó élmény minden romantikus lélek számára

A teljes film linkje:http://hu.gloria.tv/?album=5452


2013. 07. 07.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...