2013. 10. 04.

Házi antibiotikum és sok más egyéb...

...a mézes fokhagyma 

A legegyszerűbben elkészíthető antibiotikum.



Megpucolsz egy egész fej fokhagymát, gerezdjeire szeded, kicsit megroppantod a gerezdeket, majd beleteszed egy kis zárható fedelű üvegbe, és felöntöd jó minőségű (lehetőleg bio) hársmézzel vagy kakukkfűmézzel, ( vagy ami van ) hogy ellepje.Majd lezárod - nem kötelező érlelni -, és esténként bekaphatsz belőle 1-2 gerezdet mézzel együtt, természetesen el kell rágni.

Nagyon jó a magas vérnyomásra, érelmeszesedés ellen, meghűlés, nátha, torokgyulladás és influenza esetén, jó immunerősítő és erős gyulladásgátló, antibiotikus hatással is bír.

Egy egyszerű módszer, hogyan lehet megszelídíteni a fokhagymát, és csemegévé változtatni!

Ha türelmesen várunk néhány hét alatt a fokhagyma megsötétedik és megfesti a mézet, amely egészen folyóssá válik az átalakulás során. Nem kell aggódni, nem romolhat meg, erre a méz és a fokhagyma is garancia. Végül a keveréknek körülbelül olyan sötét színe lesz, mint a kínai szójaszósznak, vagy a balzsamecetnek.Miért is jó ez?

A méz és a fokhagyma előnyös tulajdonságairól oldalakat lehet írni. Erről a készítményről is elmondható mindez. Ami a fontos, a folyamat hatására a fokhagyma elveszti csípősségét, és erős illatát. Egyszerűen elrágható, mégsem lesz bűzös lehelet.

Betegség megelőzésére napi egy gerezd fokhagyma annyi mézzel, ami egy kiskanálon vele jön. Kellemes íze van, édes, némi fokhagyma aromával.

/ Emellett főzéshez is felhasználható, összetörve megkenhetjük vele a grillezendő húsokat, gyümölcsös mártásokban húsételek kísérője lehet,vagy mézes pácok ízfokozója,stb/

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=naplo&p2=72253

4 megjegyzés:

Monika írta...

Hú,drága Márta!!!!Ezt régebben olvastam,de elfelejtkeztem róla,olyan jó,hogy leírtad! Holnap megcsinálom.:)Köszönöm!!!!

mancoka kertje írta...

De örülök ennek a receptnek! Köszönöm neked: Van hozzá itthon minden, el is készítem, rám fér egy kis immunerősítés.

G.Marta írta...

Immunerősítő és gyulladáscsökkentő egyben. Nagyon hasznos lehet a családnak!!

Czakó Mariann írta...

Megfogadtam a tanácsodat, én is megcsináltam ! Köszönöm az ötletet !:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...