Hozzávalók tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg ráma
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
1 ek.tejföl
1 csipet só
Töltelékhez:
3-4 nagyobb őszibarack vagy nektarin
5 db tojás
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
50 dkg túró
2-3 ek zsemlemorzsa
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
A lisztet elmorzsoltam a rámával, hozzáadtam a cukrot, a csipet sót,
majd a tojás sárgáját és a tejfölt. Addig kell gyúrni, vagy géppel
dolgozni, amíg viszonylag puhább állagú tésztává össze nem áll.
Folpackba csomagolva, hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát.
Elkészítjük a tölteléket:
A tojássárgákat a cukorral meg a vaníliás cukorral világos habosra
keverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját, a kockára vágott barackot, majd két
részletben a fehérjéből vert kemény habot.
A tészta felét kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
Ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a másik
tésztalappal.
Nekem most annyira parázs volt a tésztám(talán azért, mert fele
réteslisztet használtam), hogy képtelen voltam kinyújtva egyben tartani,
ezért a tepsi aljára a felét kezemmel nyomkodtam szét, a második
feléből kis gombócokat csináltam, majd a tenyeremmel ellapítottam. Ilyen
kis lapokkal fedtem le a tölteléket. Közte voltak hézagok, de az direkt
jó volt, nem kellett megszurkálni.
180 fokos, előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb.60 perc alatt megsütjük.Akkor kész, ha a közepét megnyomva visszaugrik. Ha kihűlt, porcukorral
meghintve tálaljuk. Nagyon finom, könnyű, omlós süti sikeredik így
belőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
1 megjegyzés:
Nagyon guszta, finom lehet ! Nekem is van egy hasonló receptem, de ott nagy lyukú reszelőn kell a tésztát ráreszelni. Kipróbálom majd a receptedet,amíg tart az őszibarack szezon. Köszönöm :)
Megjegyzés küldése