2013. 08. 25.

Isten tenyerén

 Életem ott van Isten tenyerén, azért nem félek én.
Ezért van az, hogy bármi fáj nekem,
mosolyog a szemem.
Száz jajszó közt is bízom vakon, hitem föl nem adom.
Rám törhet ezer baj, veszély,
Isten így szól: "Ne félj!"
Miért és mitől félhetnék én Isten tenyerén?!
Uram, jó nekem itt lennem,
soha ne engedj más helyet keresnem!
(Ismeretlen)
Igen, ott vagyok...és most utam végét járva ismertem fel, hogy mindig is ott voltam. Akkor is ott voltam, amikor igazán mély gödörben éreztem magam. Amikor ugyancsak meg kellett küzdenem azért, hogy végre lássak kiutat, egy kis világosságot. Szeretett és óvott engem...életemen és gyermekemen kívül sok mindent köszönhetek az Úrnak..

Az élet végső szakaszát taposva már másképp gondolkodik az ember, ilyenkor teljesen más értelmet kaphat egy szó, egy mondat, vagy akár egy gondolat. De más jelentőséggel bírhat  egy emlék is.

Sok megválaszolatlan miértre mostanában kapom meg a választ. Kitől? Saját magamtól. Csupán azért nyer értelmet mostanában minden, mert felfogtam, megértettem és elfogadtam, hogy  minden nap ajándék és minden percét élvezni kell és meg kell köszönni, hiszen lehetne 100x, ezerszer rosszabb is.  Uram,  köszönöm mérhetetlen szeretetedet, kegyelmedet és oltalmadat!!!

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép az idézeted és a saját gondolatod amivel egyetértek! Valahogy mindíg én is hasonlóan gondolkodtam bármi bajom is volt! További szép napot kívánok neked és jó egészséget!

Orsi írta...

Drága Márta! Jó volt olvasni téged! Nagyon szép a vers amit találtál. Engem is hasonló gondolatok foglalkoztatnak, de apu miatt! Nagyon hálás vagyok, hogy Isten kezében lehetek! Áldjon az Úr!

Monika írta...

Drága Márta! Amen!

G.Marta írta...

Évi, Orsi, Mammka köszönöm!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...